تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۸۹ - ۱۳:۲۰  ، 
شناسه خبر : ۱۹۰۸۲۸
فارین پالسی بررسی کرد:

پایگاه خبری اینترنتی "فارین پالسی ژورنال " در مقاله‌ای به قلم دکتر "کی آر بولتون " به بهانه پخش یک مستند تلویزیونی درباره رژیم صهیونیستی از تلویزیون چین، به بررسی روابط چین و این رژیم پرداخته و می‌نویسد: اگرچه رابطه میان چین کمونیست و اسرائیل سابقه طولانی و راهبردی دارد اما رابطه میان صهیونیسم و چین، پس از پخش یک برنامه مستند چینی در مورد اسرائیل مورد توجه عموم مردم قرار گرفته است.
وی سپس به معرفی این برنامه تلویزیونی پرداخته است: مجموعه‌ای با عنوان "قدم به اسرائیل ـ سرزمین شیر و عسل ـ " که توسط کانال‌های تلویزیونی ملی چین و با همکاری مقامات اسرائیل تهیه شده است. این نام باید به‌عنوان ماهیت این مجموعه، افشا کننده این مسئله باشد که از جمله اسطوره‌های حفظ شده اسرائیل، مهاجران یهودی برتری بودند که باعث رشد و شکوفایی فلسطین شدند‏‏‏‏‏‏‏، گویی فلسطین تنها از سنگ و ماسه بوده و مهم نیست که این کشور‏، پیش از متبرک شدن با حضور گروههای تروریستی! "ایرگان " (Irgan)، "هاگاناه "(Haganah)، "پالماچ "(Palmach) و "استرن " (Stern)، سرزمین پر از فراوانی و برکت بوده است.
در 29 ژوئن‌ (9تیر)، مراسمی برای راه‌اندازی مجموعه مستند تلویزیونی "قدم به اسرائیل ـ سرزمین شیر و عسل"، به‌عنوان اولین مجموعه تلویزیونی جامع در مورد آنچه که تمدن یهودی و اسرائیل نامیده می‌شود، تهیه شده توسط CCTV، (تلویزیون دولتی چین) در مرکز ملی نمایشی در پکن برگزار شد. "گای کیوتز مدیر ارتباطات و سیاست عمومی سفارت اسرائیل در پکن اظهار داشت: "مجموعه مستند تلویزیونی "قدم به اسرائیل ـ سرزمین شیر و عسل" یکی از مهمترین مجموعه‌های تلویزیونی است که تا به‌حال در مورد اسرائیل و مردم یهود ساخته شده است و مقدمه‌ای تاریخی، جامع و نظام یافته را در مورد تمدن یهودی و اسرائیل به بیننده ارائه می‌دهد. "
وی در ادامه ادعا کرد: "اگرچه این برنامه شگفت‌انگیز، که شگفتی‌های اسرائیل و خدمات تمدن یهودی به جهان را مورد بررسی قرار داده و از آن‌ها پرده برمی‌دارد، اما در حال حاضر ما باید اسرائیل سخاوتمند واقعی را به عموم مردم چین معرفی کنیم. ما مطمئنیم که این برنامه آگاهی مردم چین را از اسرائیل افزایش داده و در نتیجه منجر به گسترش روابط دوستانه میان آن‌ها خواهد شد. "
"آموس نادای " سفیر رژیم صهیونیستی در چین، طی این مراسم سخنانی ایراد کرد. وی گفت: "اسرائیل و چین به‌دلیل خدماتی که به مردم ارائه داده‌اند، دو تمدن بزرگ شناخته شده که در عین حال مدرن نیز هستند لذا در داشتن تاریخی غنی و علم جدید با هم اشتراک دارند. مردم شاید پس از دیدن این مجموعه درک بهتری از تاریخ و توسعه 4000 ساله تمدن یهودی و نیز توسعه سریع اسرائیل مدرن داشته باشند. این مجموعه قابلیت افزایش آگاهی و دوستی متقابل را میان ملت چین و یهودیان داشته و نیز منجر به همکاری بیشتر شده و آیندة بهتری را برای هم رقم خواهند زد. "
نویسنده مقاله سپس به نحوه پخش برنامه اشاره کرده و می‌نویسد: در حدود 450 نفر از جمله "گائو فنگ " معاون رئیس CCTV ‏‏‏و دیپلمات‌های خارجی در این مراسم حضور داشتند. 12 بخش HD این مجموعه تلویزیونی در حال حاضر از طریق کانال 2 -CCTV پخش شده و دیگر بخش‌ها توسط کانال‌های اصلی دیگر CCTV در آینده پخش خواهد شد.
"آرتوز شوا " در مورد این مستند این‌گونه گزارش می‌دهد: عمللا تا بیش از دهه 80 به‌دلیل حمایت چین از جهان اسلام و سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) هیچ رابطه‌ای میان اسرائیل و چین وجود نداشت. دو کشور روابط نظامی خود را در دهه 80 گسترش داده و روابط سیاسی خود را به‌صورت رسمی در اوایل دهه 90 آغاز کردند. در حال حاضر تجارت میان چین و اسرائیل از 4 میلیارد دلار در سال فراتر رفته است.
اشتراکات مائوئیسم و صهیونیسم
دکتر بولتون در ادامه به نقد نظر آرتوز شوا پرداخته و معتقد است: "شوا ادعا کرد که روابط چینی‌ها ـ یهودیان جدید است ولی صحیح نیست. یک سابقه طولانی میان مائوئیسم چین و صهیونیسم که هر دو در یک زمان ظهور یافته و دارای تعصب مشابه مارکسیستی هستند، وجود دارد.
این موضوع طبق گزارش روزنامه چینی مردم که به سخنان آموس نادای سفیر اسرائیل در چین اشاره کرده، زمانی‌که گفته بود "روابط دوستانه و نسبی میان مردم چین و صهیونیست‌ها " دقیق‌تر به نظر می‌رسد.
وی سپس به ذکر چند نمونه از ارتباط تاریخی چینی‌ها و یهودیان اشاره می‌کند: سنت خاخامی از ارتباط باستانی میان "یهودیان " و چینی‌ها حکایت دارد. خاخام "ژاکوبس ریسین " که برای یهودیان چینی مقاله می‌نویسد تصریح کرد که برخی از مفسران قرون وسطی اظهار داشتند زمانی‌ اشیاء بازسازی شده سرزمین "سینیم " توسط یهودیان تخمین زده شده است، وی یهودیانی را در نظر داشت که از اردن عبور کرده و از طریق قفقاز، ترکستان و تبت تا دریای زرد سفر کرده بودند.
در طول قرن هفدهم یک شورش علیه سلسله "مینگ " سلسله‌ای که از یهودیان حفاظت می‌کرد، وجود داشت. شهر "کای فونگ فو " سقوط کرده و کنشت آن نابود شده بود. (‌به شورش علیه نفوذ یهودیان اشاره دارد.)
یک "ماندارین یهودی " که "چائو یونگ چنگ نام دارد. ارتشی را رهبری کرد که توانست شهر را دوباره تصرف کرده و کنشت را در سال 1663 بازسازی کند. این تاریخچه در حکاکی‌هایی در کنشت وجود داشته و خبر از نفوذ سیاسی، تجاری و نظامی جامعه یهودی در چین می‌دهد. مگر اینکه حکاکی‌ها یک "جعل ضد سامی " باشند.
در جنگ‌های تریاک در قرن نوزدهم انگلستان در تلاش برای برکناری سلسله "ساسون " بود که تجارت تریاک را تحت حمایت امپراطوری بریتانیا کنترل می‌کرد. امپراطور "مانچو " در تلاش برای متوقف کردن تجارت بود اما جنگ‌های تریاک تنها منجر به توسعه تجارت در سراسر چین گردید.
"تی. وی سونگ " رئیس بانک چین، پست‌های متعدد مهمی در دولت "کائو مینتانگ " داشت از جمله این پست‌ها می‌توان فرماندار بانک مرکزی چین و وزیر اقتصاد و دارایی (33-1932 میلادی) وزیر امورخارجه (45-1942میلادی)؛ رئیس اجرایی "یو آن " (47-1945میلادی)؛ و نخست وزیری در سال 1949 را نام برد. پس از ناکامی برای آشتی دادن جناح‌های کمونیست ملی، وی به ایالات متحده آمریکا عزیمت کرد.
"چینگ ـ لینگ " خواهر سونگ در سیاست‌های انقلابی نقش برجسته‌ای داشت و در سال 1914 میلادی با "سان یات ـ سن "، که یک رهبر انقلابی بود ازدواج کرد. پس از مرگ سان، وی برای کمیته اجرایی مرکزی کوئو مینتانگ انتخاب شد، سپس به ‌دلیل اعتراض در مورد اخراج کمونیست‌ها استعفا داد. شروع جنگ یهودیان ـ چینی‌ها در سال 1306 ش منجر به آشتی دادن وی با کوئو مینتینگ گردید. به طوری که وی به‌عنوان نائب رئیس دولت کمونیست چین منصوب شد.
"سونگ می‌ـ لینگ " خواهر دیگر سون با "چیانگ کای ـ شک " جانشین دکتر سان ازدواج کرد. در سال 1945 (1324ش) وی به عضویت کمیته اجرایی مرکزی کوئو مینتینگ (کمونیست) در آمد. (اگرچه چیانگ پیش از این دارای همسر و خانواده بود) اما پیشنهاد و حمایت ریاست جمهوری چین به جانشینی برادر شوهر تی وی سونگ را نیز در برداشته است.
وی در پایان می‌نویسد: پناهندگان یهودی تحت نظر چیانگ کای شک از آلمان پست‌های مهمی را برعهده گرفتند. دکتر "برنهارد ویس " معاون سابق پلیس در برلین سر پرستی ساماندهی مجدد پلیس چین را برعهده داشت. طبق دایره‎‎‏ المعارف یهودی (Castilian) "بسیاری از افسران آلمانی با اصالت یهودی در فهرست ارتش چیانگ کای شک قرار داشته‌اند. "
"میریام کارنز " موسس نیروهای ارتش زن است. ژنرال "موشه کوهن " (Moshe Cohen) افرادی را به‌عنوان ذخیره برای ارتش تشکیل داد.
مراسم دهمین سال روابط پکن و اسرائیل در تل‌آویو
دکتر بولتون در ادامه با اشاره به اینکه در سال 81 اسرائیل و چین روابط سیاسی ده ساله‌ خود را گرامی ‌داشتند، تاکید کرد: این فریبنده است. این روابط به اوایل روزهای تاسیس اسرائیل و ارتش سرخ چین برمی‌گردد. وی در این خصوص به گزارش روزنامه دولتی مردم استناد می‌کند.
"ریوون ریولین "، وزیر ارتباطات اسرائیل طی سخنانی در مراسم دهمین سالگرد برقراری روابط میان پکن و تل‌آویو گفت؛ بسیار خرسندم که اسرائیل و چین یک ابزار پستی و گردآوری تمبر را به نشانة این اتفاق مهم برگزیدند. او در ادامه گفت: "من معتقدم که ارزش‌های رایجی که ما دو کشور کهن در آن اشتراک داریم به همراه همکاری که در بسیاری از زمینه‌ها ایجاد کردیم این اطمینان به وجود می‌آید که روابط میان دو کشور برای شکوفایی در دهه‌های آینده ادامه خواهد داشت. "
ریولین این سخنان را پس از امضای توافق نامه‌ای مبنی بر فروش دو ماهواره ارتباطی برای پخش و ارتباطات از راه دور برای بازی‌های المپیک 2008 در پکن و تنها یک هفته پس از سفرش به چین اظهار می‌داشت.
"پان زانلین " سفیر چین در اسرائیل نیز بسیار خوشحال و شاهد توسعة قابل توجهی از روابط عمیق میان دو کشور است. وی در این رابطه افزود: این روابط نشانگر دوستی میان دو ملت است که در طول مدت طولانی ارتباط ایجاد شده و دستاوردهای ناشی از همکاری که در طول 10 سال گذشته ایجاد شده است.
"شیمون پرز " در پیام خود گفت: "اسرائیل مملو از قدردانی و حق شناسی برای روابط گرم و دوستانه‌ای است که چین هم آن‌را به مردم یهودی طی سال‌ها ابراز کرده است. "
حمایت از تأسیس رژیم صهیونیستی توسط چین
پروفسور "گوانگ پان " نقش چین را در خاورمیانه به اجمال بیان کرده که موارد زیر برخی ار حقایق برجسته در رابطه با اسرائیل است:
در طول سال‌های 1995-1949 (1374 - 1328) به استثنای اسرائیل، هیچ یک از کشورهای مستقل خاورمیانه ارتش سرخ چین را به رسمیت نشناختند. در سال 1950(1329) اتحادیه عرب برای به رسمیت شناختن تایوان به جای جمهوری خلق چین به‌عنوان نماینده مشروع مردم چین به وی رای داد.
پان معتقد است: دولت‌های عرب در حالی‌که اسرائیل از چین حمایت می‌کرد، به‌طور کلی در مقابله با پذیرش (ارتش سرخ چین) برای سازمان ملل متحد رای دادند. چین به‌عنوان "قوانین ضد انقلابی " و "دیکتاتورهای فئودالی " به رهبران خاورمیانه اشاره داشت.
مطبوعات چین از تاسیس اسرائیل در سال 1948 (1327) ابراز خرسندی کردند و کشورهای عربی برای راه‌اندازی جنگ ضد یهودی متهم کردند. در طول دهه‌های 50 و 60 چین به‌دنبال نفوذ در کشورهای عربی بود در حالی‌که آن‌ها به‌طور فزاینده‌ای به‌دلیل حمایت از ایالات متحده و دیگر کشورها از اسرائیل از غرب بیزار شدند. از اوایل دهه 80، چین خود را به‌عنوان حامی اعراب و ضد اسرائیل جلوه داد.
رفتار ضد روسی اساس روابط چین طی دهة 60 و 70 بود. پروفسور "پان گوآن " اظهار می‌دارد: زمانی ‌که یک سیاست فعال در خاورمیانه بر اساس اهداف ضد شوروی توسعه یافت، پکن روابط سیاسی با سه کشور حامی غرب از جمله ترکیه و لبنان را در سال 1350 ایجاد کرد. با این وجود، پکن به‌دلیل ترس از آسیب روابط خود با جهان عرب، به رابطه خود با اسرائیل نیز ادامه نداد. با این حال، چین و اسرائیل در اتحادیه جماهیر شوروی یک رقیب مشترک داشتند و در یک زمان هر دو با سربازان شوروی مبارزه کرده بودند. پیاده نظام‌های چین در مرز مشترک با روسیه و خلبان‌های اسرائیلی بر فراز آسمان‌های مصر و روسیه در سال 1350. حتی "ژو " به سناتور "هنری جکسون " عضو دموکرات سنا گفت که چین در تلاش بود که در قبال گسترش نفوذ شوروی در خاورمیانه از اسرائیل حمایت کند. پس از سال 1350 پکن از "انوار سادات " رئیس‌جمهور وقت مصر و "جعفر نمیری "، رئیس‌جمهور وقت سودان، به دلیل آنکه آن‌ها سربازان شوروی را از کشورهای خود بیرون کردند، حمایت می‌کرد.
از سال 1356 به بعد چین به‌دنبال برقراری ارتباط با تمامی کشورهای خاورمیانه بود، و در سال 1371 این ارتباط به ایجاد روابط رسمی با اسرائیل منجر گردید. باید گفت که چین حتی روابط خود را با کشورهای عرب تقویت کرده بود، این راهبرد ضد روسی، منافع صهیونیسم را در مقابله با اتحاد جماهیر شوروی سابق به خدمت گرفت، به‌طور خاص، منابع اسرائیلی بطور مخفیانه چین را از طریق "شائول اسنیبرگ "، عامل موساد و ثروتمندترین فرد در اسرائیل مسلح کردند. طبق اظهارات ویکتوری استرومنکی، پناهنده موساد، ایسنبرگ "رابط موساد با چین " بود.
قرارداد 10 میلیارد دلاری برای تجهیز سربازان چینی
"یوری دان "، مقاله‌نویس نیویورک پست، در سال 1376 این‌گونه گزارش می‌دهد که در سال 1358 "مناخم بگین " نخست‌وزیر وقت اسرائیل، تایید ایالات متحده آمریکا را برای مجوز شائول ایسنبرگ به منظور انجام قرارداد 10 میلیارد دلاری 10 ساله برای مدرن‌سازی سربازان نظامی چین صادر کرد که "تقویت موازنه قدرت نظامی شوروی را دربر داشت. " دان این قرارداد را این گونه توصیف می‌کند: "یکی از مهمترین قراردادها در تاریخ اسرائیل است که چین اصرار در پنهان‌کاری کامل آن دارد. "
نقش اسرائیل به‌عنوان یک تامین کننده اصلی سرباز برای چین، از جمله تامین تجهیزات نظامی پیچیده نشات گرفته از ایالات متحده آمریکا است که به رسوایی عمومی در چندین مورد نسبت به دهه‌های پیش تبدیل شده است.
روابط نزدیک چین و رژیم صهیونیستی
به گزارش نیویورک تایمز در سال 1378، "اسرائیل از دیرباز تا به حال رابطة نزدیک، نظامی و مخفیانه با چین داشته که نیروهای کارشناس می‌گویند این رابطه منجر به فروش میلیاردها دلار سلاح در سال‌های اخیر گردید و نگرانی‌های متعددی را در ایالات متحده به‌وجود آورد.
توجه داشته باشید با توجه به اظهارات تایمز، رابطه چین و اسرائیل نزدیک، مخفی و با سابقه طولانی است.
"التا " یک شرکت تابعه صنعت هواپیمایی اسرائیل، سیستم رادار پیشرفته‌ای به نام فالکن را برای نیروی هوایی چین طراحی کرد.به گزارش "هوارد فیلیپس " در سال 1378 اسرائیل دومین تامین کننده سلاحهای چین است. گزارش‌های اخیر از سوی "کنت دبلیو. آلن " و "اریک‌ای مکوادن " از مرکز "هنری ال.استیمسون " (یک سازمان پژوهشی در واشنگتن) حاکی است، اسرائیل در طول دوره روابط خود که از حداقل دو دهه پیش آغاز شده با انواع سلاح‌ها از جمله قطعات الکتریکی برای تانک‌ها، تجهیزات ارتباطی و نوری، هوایی و موشک‌ها چین را تامین می‌کرد. این در حالیست که روابط کامل سیاسی تا سال 1376 ایجاد نشده بود.
طبق این گزارش چین و اسرائیل برای دستیابی به منافع نظامی و سیاسی از ارتباط نیروها و انتقال فن‌آوری پا به عرصه گذاشتند. علاوه بر این، به‌دنبال درخواست پول از چین، برخی از افسران اسرائیل ادعای فروش فناوری نظامی به چین را داشتند که از توافق‌نامه پکن حمایت خواهد کرد اما نه برای فروش سلاح‌های خاص به دشمنان اسرائیل در خاورمیانه.
نویسنده مقاله سپس چنین نتیجه می‌گیرد: با توجه به اینکه در گزارش بالا هم آمده، اگرچه روابط سیاسی کاملی تا سال 1376 ایجاد نشده بود اما یک ارتباط پنهانی شامل انتقال تسلیحات و فناوری از دهه 70 ادامه داشته است.
وی سپس به اعتراض آمریکا به این روابط اشاره کرده و می‌نویسد‌: اعتراض ایالات متحده مبنی بر انتقال سیستم‌های نظامی پیشرفته به چین،پوچ و فاقد ارزش است. دکتر بولتون علت را این‌گونه توضیح می‌دهد: آقای کلینتون برخلاف اسلاف دموکرات یا جمهوری‌خواه خود، قدرت قانونی اولیه را از لحاظ سیاسی جهت تصویب مجوزهای صادرات برای فناوری پیشرفته ایالات متحده با هدف ایجاد صادرات آسان‌تر از وزارت امور خارجه ایمن و آگاه به وزارت بازرگانی آگاه منتقل کرد. آقای کلینتون هم‌چنین، اولین و تنها رئیس جمهوری است که مجوز چشم‌پوشی از صادرات را برای دو شرکت "لورال اسپیس " و ارتباطات و "الکترونیک هیوگز " تصویب کرد، تا اسرار فناوری را در مواجهه با بازرسی‌های جنایی از جمله نقض صادرات ادعا شده خود انتقال دهد. کلینتون شخصاً خروج اطلاعات خودشان را در ارتباط با ماهواره و فناوری راه‌اندازی موشک به چین بیش از اعتراض‌های وزارت اطلاعات، پنتاگون و دیگران تایید کرد. پس از علنی شدن قرارداد میان چین و اسرائیل در مورد فناوری تسلیحات پیشرفته که پس از چندی منجر به لغو گردید. بر همین اساس دیپلمات‌های چین و اسرائیل برای غلبه بر مشکلات با هم دیدار کردند.
به گزارش روزنامه صهیونیستی "اورشلیم" "بنیامین بن الیعازر "، وزیر جنگ اسرائیل با "پان ژانلین "، سفیر چین در تل آویو دیدار کرد، این دیدار به منظور بحث و گفتگو در مورد لغو فالکن، فروش سیستم رادار پیشرفته، صورت گرفت.
طرف اسرائیلی روابط میان دو حکومت را خوب ارزیابی کرد. وی به ژانلین گفت "ما باید این رابطه را به‌عنوان یک حادثه در داخل خانواده خود بدانیم و نه بعنوان یک بحران میان آن‌ها "بن العیازر" وعده داد تا روابط دفاعی با پکن را تقویت کند.
طبق اظهارات مطرح شده توسط وزیر جنگ، ژانلین در جواب به وی الیزر گفت که او معتقد است چین می‌داند که چطور بر مشکلات غلبه کرده و روابط را تقویت کند. چین به‌طور کامل آمادگی همکاری با اسرائیل را دارد.
نویسنده مقاله اعتقاد دارد که آن قرارداد تنها به‌دلیل نگرانی عمومی که از سوی ایالات متحده آمریکا ابراز شد شکست خورد. به روابطی که میان دو کشور وجود دارد توجه کنید; "یک حادثه در داخل خانواده ".
وی در پایان می‌افزاید: در قبال چنین زمینه‌ای از روابط چین و اسرائیل، یک مستند مهم چینی درمورد شگفتی‌ها و افتخارات اسرائیل که گسترده بوده و با مدت زمان زیادی در میان مردم چین به همراه داشت، با هیاهوی زیادی از سوی چهره‌های برجسته اسرائیل و چین راه‌اندازی شد، به نظر می‌رسد این مستند به این پرسش برگردد، که آیا پیشرفت‌های زیادی در خصوص گسترش همکاری چین - صهیونیست وجود دارد یا خیر.