تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۲  ، 
شناسه خبر : ۱۹۳۸۱۶
با برگزاری نخستین همایش تبیین سیاست‌های دولت در توسعه گردشگری
اشاره: صنعت گردشگری در سال‌های اخیر در ایران به عنوان یکی از حوز‌های مؤثر در توسعه اقتصادی در حال شناخته‌ شدن است و عزم و خیزشی برای فراهم‌ کردن زیر‌ ساخت‌های گردشگری آغاز شده است. بخشی که بعد از انقلاب و شروع جنگ، مغفول مانده بود و هم اینک می‌رود تا نقش خود را در کسب در‌آمد‌های ارزی کشور رفته رفته پررنگ کند اما رسیدن به این مهم بدون فرهنگ‌سازی، تبلیغ، ایجاد امنیت برای سرمایه‌گذاری و آماده کردن زیر‌ساخت‌ها بی‌نتیجه خواهد ماند. براساس وعده‌ها و حمایت‌های رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار است تا پایان سال 86 تحولی جدی و اساسی در این بخش صورت گیرد و ایجاد چنین تحولی نیازمند هموار ساختن مسیر است که بخش مهمی از این وظیفه بر دوش شرکت توسعه گردشگری ایران گذاشته شده است تا به عنوان بازوی اجرایی سازمان وارد عمل شده و با فراهم کردن زیر‌ساخت‌ها، جلب اعتماد بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران خارجی اهداف و سیاست‌های تعریف شده سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را اجرایی کند. در این راستا حذف دیوانسالاری و نظام دست‌ و پاگیر اداری از جمله سیاست‌های ویژه شرکت توسعه گردشگری ایران است که با عزم جدی و حمایت‌هایی که اسفندیار رحیم‌مشایی، رئیس میراث فرهنگی و گردشگری از این بخش دارد، پیگیری می‌شود.

در زمینه سرمایه‌گذاری، شرکت توسعه گردشگری ایران توانسته پکیج کردن بیش از یکصد نقطه شامل زمین، مجوز‌ها و طرح توجیه فنی و اقتصادی جهت ساخت هتل‌های سه ستاره به بالا، پکیج بیش از 200 نقطه مجتمع‌های خدماتی و رفاهی، ده‌ها نقطه به عنوان کمپینگ، مناطق نمونه گردشگری و... و عملیاتی کردن ساخت بیش از 60 نقطه هتل در سال جاری را که بخشی از آن با کمک شرکت‌های خارجی و بخشی نیز با استفاده از فاینانس قانون بودجه است در کارنامه خود به ثبت برساند که برای 30 نقطه هتل در حال حاضر فراخوان انتخاب پیمانکاران آن اعلام شده است. همچنین شرکت توسعه گردشگری ایران احداث بیش از 200 مجتمع سرویس بهداشتی اعم از سنتی و فرنگی، مغازه و نماز‌خانه را که از دو دهه گذشته بحث آن بارها در سازمان‌ ایرانگردی و جهانگردی مطرح بوده در یک اقدام جدی عملیات اجرایی آن را که از سه ماه پیش آغاز شد تا پایان خرداد ماه 85 به بهره‌برداری خواهد رساند.
با توجه به رشد صنعت گردشگری در جهان، ایران با داشتن جاذبه‌های بسیار تاریخی فرهنگی و اکوتوریستی به منظور جذب گردشگران به شدت تشنه سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌هاست و دارای آنچنان پتانسیلی است که اگر فضای کار و سرمایه‌گذاری فراهم و تعریف شود، می‌تواند تحولی جدی را در آماده‌سازی زیرساخت‌ها، توسعه اقتصادی و اشتغالزایی ایجاد چنین فضایی علاوه بر لزوم همکاری تمامی دستگاه‌ها و نهاد‌ها برای فراهم کردن بستر لازم جهت سرمایه‌گذاری به یک کار جدی در زمینه اطلاع‌رسانی و شناساندن پتانسیل‌ها و قابلیت‌های سرمایه‌گذاری نیاز دارد که خوشبختانه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری حرکت خوبی را جهت دعوت از گروه‌های مختلف برای معرفی ایران آغاز کرده است.
همایش تبیین سیاست‌های دولت در توسعه گردشگری که اخیراً با حضور عده کثیری از سفرا با مدیریت شرکت توسعه گردشگری ایران در سرعین اردبیل برگزار شد، یکی از اقدامات صورت‌ گرفته برای معرفی ایران بود که با توجه به حضور 50 سفیر از کشور‌های اروپایی،‌ آسیایی و آفریقایی در نوع خود بی‌نظیر بود. این همایش که از نظر تشکیلاتی توانست بالاترین تعداد سفرا را در یک گردهمایی جمع کند، گامی دیگر در جهت معرفی بهتر پتانسیل‌های کشور خواهد بود چرا که با توجه به نقش سفارتخانه‌ها در برقراری روابط دوجانبه با کشورها و آشنایی هر یک از سفرا با سیاست‌های دولت، فضای تعریف شده کار و همچنین زمینه‌های سرمایه‌گذاری می‌تواند ما را در رسیدن به اهداف تعریف شده یاری دهد. این همایش پیش زمینه‌ای است برای نخستین همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری که شرکت توسعه گردشگری قرار است با دعوت از بزرگان هتل سازی و بخش‌های وابسته به صنعت گردشگری دنیا با همکاری اتاق‌های بازرگانی و سازمان صنایع و معدن و انجمن‌های دولت ایران و سایر کشورها در شهریور ماه برگزار کند که گام دوم پس از برگزاری همایش تبیین سیاست‌های دولت در توسعه گردشگری خواهد بود.
در نخستین همایش تبیین سیاست‌های گردشگری که به میزبانی شرکت توسعه گردشگری ایران و با همکاری اداره تشریفات وزارت امور خارجه برگزار شد، سفرا و نمایندگانی از کشور‌های فرانسه، اوکراین‌، آراژانتین، کرواسی، فنلاند، رومانی، مصر، تایلند، برزیل، ترکیه، لبنان، آذربایجان، ساحل‌عاج، کره‌جنوبی، برونئی، کنیا، زیمبابوه، الجزایر، ‌پاکستان و... حضور داشتند.
در این همایش همچنین اسفندیار رحیم‌مشایی، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، محمدشریف ‌ملک‌زاده معاونت گردشگری سازمان، مهدی جهانگیری مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری ایران، نیکزاد استاندار اردبیل، حسن نوعی‌اقدام و ولی آذروش نمایندگان اردبیل در مجلس شورای اسلامی، اسخت اورازبای به عنوان دبیر کل اکو و صلاح زواوی به عنوان شخ‌السفرا از فلسطین به نمایندگی از سفرای دیگر حضور داشتند.
دعوت مشایی از مقامات عالی‌رتبه گردشگری کشورها به ایران

مهم‌ترین وجه این همایش، دوستی، صمیمیت و ارتباط است و جمهوری اسلامی ایران به طور بسیار عمیق‌ بر توسعه و ارتباطات در سطح دنیا اعتقاد دارد و بر پیگیری این سیاست پایبند است.
اسفندیار رحیم‌مشایی، معاون رئیس‌جمهوری که در همایش توسعه سرمایه‌گذاری در جمع سفرای 50 کشور خارجی در ایران در سرعین سخن می‌گفت، با بیان این مطلب و با اشاره به تحمیل جنگ در برهه‌ای از زمان بر کشورمان از سوی عراق و توجه کم به مساله گردشگری به دلیل جنگ تحمیلی و عدم عملکرد مناسب در این زمینه در قبل از انقلاب گفت:‌ به دلیل جنگ تحمیلی ما به خوبی فرصت نیافتیم تا گرایش‌های باطنی و عمیق خود مبنی بر عشق و دوستی را به دنیا ابراز کنیم و هر جا نیز این تلاش انجام شد، این فریاد در پی هجمه و دسیسه‌های وسیع تبلیغاتی بنگاه‌های تبلیغاتی جهانی به جایی نرسید اما گمان می‌بریم که در شرایط فعلی که دنیا بسیار متحول هم هست، ‌موقعیت را برای کشورمان برای ابراز این اعتقاد عمیق و برای اعمال این سیاست در صحنه بین‌المللی فراهم‌ آورده است.
وی با اعلام این که معتقدیم جهان در آستانه تحول بزرگی است، تصریح کرد: در سایه این تحول، ‌انسان‌ها به سرعت به هم نزدیک می‌شوند.
وی گردشگری را یکی از حوزه‌های موثر و میدان‌های قوی برای فراهم‌ ساختن شرایط در جهت تحقق آرمان‌های جهانی دانست و گفت: امروز بشریت با افزایش آگاهی‌های خود از نقاط مختلف دنیا انگیزه‌ای پیدا کرده است تا از نزدیک با این پدیده‌ها مواجه شود و ‌آن را از آن خود بداند و این در سایه رشد فنی و علمی امکانپذیر است.
مشایی تاکید کرد: برای جمهوری اسلامی ایران گردشگری به مراتب در جایگاه بالاتری قرار دارد و اهمیت ابعاد انسانی و فرهنگی و فراهم کردن زمینه‌های نزدیکی و همدلی بسیار اندیشمندانه‌تر است.
مشایی با اشاره به چگونگی تامین امنیت پایدار گفت: امروز اگر مدیری در سطح جهانی این گونه بیندیشد که مسئولیت او با تلاش‌ برای رفاه خود به پایان رسیده است، مدیری نیست که آینده را دریافته باشد، بلکه باید تحلیلی درست از شرایط امروز در جامعه داشته باشد و این نگاه به دوره پایانی خودش نزدیک می‌شود. ما معتقدیم باید جهان را یکپارچه دید و برای تحقق منافع همگانی در دنیا تلاش کرد، زیرا توسعه گردشگری برای ارتباط نزدیک با مردم کوتاه‌ترین،‌ موثر‌ترین و بهترین راه است و این سیاست‌محوری و مبنای فکری جمهوری اسلامی ایران برای توسعه گردشگری است.
معاون رئیس‌جمهور با اشاره به این که در طول چند سال گذشته با بهره‌گیری از فرصت‌های جدید، نگاه به حوزه گردشگری به عنوان یک میدان مهم کار که ابعاد اقتصادی و فرهنگی و به تبع آن سیاسی وجود دارد در دستور کار نظام جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: این مفاد در دولت نهم از نخستین روز‌های تشکیل دولت با اهمیت و جدیت هر چه بیشتر تعقیب شده است و رئیس‌جمهوری ایران بارها بر اهمیت گردشگری در کشور و تسهیل در فرآیند و ورود و خروج گردشگری از سراسر ایران تاکید کرده است.
وی تصریح کرد‌: تغییر نگاه در مدیران ارشد، درک ابعاد گردشگری به عنوان یک سرمایه بزرگ و در کنار جاذبه‌های فراوان تاریخی،‌ فرهنگی و طبیعی است که آینده این صنعت را امیدوار کننده می‌سازد.
اسفندیار رحیم‌مشایی با اشاره به تبلیغات منفی از چهره ایران در دنیا افزود:‌ برنامه‌ریزی‌ وسیع برای اطلاع‌رسانی در سطح بین‌المللی از طریق رسانه‌ها تا قبل از پایان فصل بهار آغاز خواهد شد و آماده دعوت از همه مسئولان کشورها و تمام سفیران برای بازدید و گفت‌وگو برای توسعه همکاری‌ها هستیم.
وی از طراحی برنامه‌‌ای برای سفرهای ارزان‌ قیمت از کشور‌های خارجی به ایران خبر داد و گفت: به کشور‌ها اعلام می‌کنیم که دیپلمات‌های مقیم کشور‌های مختلف نخبگان و عناصر موثر حوزه‌ توریسم می‌‌توانند از این تسهیلات برای سفر به ایران استفاده کنند.
مشایی همچنین از آغاز عملیات زیرساخت گردشگری در ایران، احداث مراکز اقامتی و خدماتی در بین‌ راه‌ها در سال جاری خبر داد و گفت: این طرح‌ها تا پایان سال 86 به بهر‌ه‌برداری خواهد رسید.
رحیم‌مشایی خطاب به سفرای کشور‌های دنیا گفت همین جا به طور رسمی از همه مقامات عالی‌‌رتبه گردشگری کشور‌ها دعوت می‌کنیم تا به ایران سفر کنند.
وی در ادامه اظهار کرد:‌ در حال حاضر در کشور بیش از یک میلیون اثر تاریخی و هزاران اثر و جاذبه گردشگری وجود دارد و از قابلیت خوبی در زمینه گردشگری‌، توریسم‌درمانی و سلامت زیارتی و فرهنگ تاریخی برخوردار هستیم و در این مسیر توجه دولت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ضروری و حتمی به نظر می‌رسد.
مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری: با حذف بوروکراسی سرمایه‌گذاری را سرعت می‌بخشیم
شرکت توسعه گردشگری به عنوان پل ارتباطی دولت و بخش خصوصی برای حضور جدی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در این بخش فرصت‌های سرمایه‌گذاری‌ را با حذف نظام بوروکراسی سرعت می‌بخشد.
مهدی جهانگیری، مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری در همایش‌ یک روزه «تبیین سیاست‌های دولت در توسعه صنعت گردشگری جمهوری اسلامی ایران» با بیان این مطلب اظهار کرد: کشور ما به بیش از یکصد هتل سه ستاره به بالا، بیش از چهارصد مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی در طول محور‌های گردشگری و بازسازی و احیای صد‌ها اماکن تاریخی و تبدیل آنها به واحدهای اقامتی نیاز دارد.
وی افزود: موقعیت‌های بسیار‌ استثنایی در حوزه‌‌های اکوتوریستی مانند کویر و مناظر زیبا و دیدنی در کشور فرصت ارزشمند و طلایی برای سرمایه‌‌گذاران در این حوزه است.
جهانگیری گفت: تاکنون ده‌ها گروه سرمایه‌گذار از کشور‌های مختلف برای سرمایه‌گذاری در این حوزه اعلام آمادگی کرده‌اند که در این راستا دو کنسرسیوم هتل‌سازی «راحت»‌ و «پاد» متشکل از سرمایه‌گذاران و هتل‌سازان کشور ترکیه، سوییس و آلمان به همراه شرکت توسعه کار ساخت 40 هتل، مجتمع آب‌درمانی و مجتمع‌های خدماتی رفاهی بین‌ راهی را در ایران پذیرفته‌‌اند.
وی افزود:‌ این پروژه‌ها شامل یک هتل چهار ستاره با یکصد اتاق و زیر‌بنای 4700 متر مربع، احداث یک مجتمع آب‌درمانی مطابق با استاندارد‌های جهانی با فضایی معادل 22 هزار و 500 متر مربع، ساخت مجتمع غذایی شامل رستوران‌، fast food، برنامه‌ریزی جهت ساخت موزه‌های آب‌درمانی و مجتمع تجاری با زیربنای 6400 متر مربع و جمعاً‌ با سرمایه‌گذاری 340 میلیارد ریال آغاز می‌شود.
وی افزود: همچنین عملیات اجرایی هتل‌های سمنان،‌ گنبد، قم و یک مجموعه کمپینگ و هتل سه ستاره در جمکران توسط این گروه و دو سرمایه‌گذر آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: مقدمات ساخت 30 هتل و سه و چهارستاره با ظرفیت 60 تا 150 اتاق در سطح کشور با استفاده از تسهیلات خارجی مندرج در بند «ث» تبصره «2» قانون بودجه 1384 به مبلغ 256 میلیون دلار به زودی آغاز خواهد شد. در حال حاضر نیز در مرحل شناسایی پیمانکار بین‌المللی به رعایت قانون حداکثر استفاده از توان فنی مهندسی داخلی هستیم.
دبیر کل اکو: همایش تبیین سیاست‌های گردشگری موفقیت بزرگ ایران بود
دبیر کل اکو همایش تبیین سیاست‌های گردشگری ایران را موفقیتی برای ایران می‌داند و معتقد است اگر تنها پنج نفر از 50 سفیر شرکت‌کننده در همایش تبیین سیاست‌های گردشگری، تشویق شده باشند تا سرمایه‌گذاران کشورشان را به ایران دعوت کنند،‌ ایران نتیجه دلخواهش را گرفته است.
اسخت اورازبای بر این باور است، سفیر هر کشور در ایران عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیرنده در مورد کشورش است و امید‌وارم این سفرا به طور جدی بحث سرمایه‌گذاری در گردشگری ایران را دنبال کنند و به ارگان‌های ذی‌ربط در کشور خودشان منتقل کنند. این یک گام عملی است. شاید همه کشور‌ها جواب مثبت ندهند، اما اگر ایران بتواند حتی با پنج کشور از میان آنها هم کار عملی را آغاز کند، خود نتیجه بسیار بزرگی است.
نماینده سفرای خارجی در ایران: سفرای خارجی خواهان اطلاعات دقیق از جاذبه‌های گردشگری ایران هستند
نماینده سفرای خارجی در ایران تأکید کرد: تمامی سفرای خارجی مقیم در تهران خواهان ایجاد روابط عمیق و دریافت اطلاعات دقیق و کافی از جاذبه‌های گردشگری ایران هستند.
صلاح زواوی، سفیر فلسطین به عنوان نماینده سفرای خارجی در ایران با بیان این مطلب در همایش تبیین سیاست‌های دولت در صنعت گردشگری در سرعین تصریح کرد: بدون تردید، ایران از جمله کشورهای دارای منابع عظمی تاریخی، طبیعی، دینی و توریستی است که تمامی این ویژگی‌ها را می‌‌‌توان در مناطق مختلف آن مشاهده کرد.
وی ادامه داد: تمامی سفرای خارجی مقیم در تهران اطمینان دارند که ایران دارای مردمی بزرگ با تاریخی کهن و دیرینه است و برای تمامی کشور‌های خارجی به ویژه کشور‌هایی با اهداف مشترک، ایران نه تنها از نظر روابط خارجی و سیاسی دارای اهمیت است بلکه اهمیت و ضرورت ارتباط با آن در زمینه‌های مختلف دیگر از جمله زمینه‌های اقتصادی و فرهنگی نیز دارای جایگاهی ویژه و برتر است.
زواوی با مطلوب‌ خواندن فضای حاکم در ایران یادآور شد: به نمایندگی از تمامی سفرای خارجی مقیم در ایران صریحاً اعلام می‌کنم که خواهان ایجاد روابطی عمیق و صمیمی با کشور ایران هستیم و انتظار داریم با ایجاد زمینه‌هایی آسان و راحت، این ارتباط بیش از پیش به وجود بیاید. نماینده سفرای خارجی مقیم تهران در پایان با ارائه پیشنهادی به اسفندیار رحیم‌مشایی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشورمان از وی خواست با ایجاد تسهیلاتی ویژه برای سفرا و دیپلمات‌ها در ایران و ارائه تخفیفی ویژه به آنها و خانواده‌هایشان، زمینه‌ گردشگری و مسافرت آنان در ایران را فراهم کند که رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشورمان با این پیشنهاد موافقت کرد.
قائم‌مقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری: صنعت گردشگری باید صنعت مادر شود
حمید بقایی، قائم‌مقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز بر این باور است که برای این که صنعت گردشگری در کشور ما به یک صنعت مادر تبدیل شود در گام اول باید یک فرهنگ‌سازی قوی صورت گیرد زیرا باید باورمان شود که فقط نفت تنها عامل رشد اقتصادی نیست و صنعت گردشگری هم می‌‌تواند سبب رشد اقتصادی کشور هم در مقوله حمل و نقل و هم در مقوله تجارت و کسب‌ و کار شود.
وی اظهار کرد: هنگامی که گردشگران و به خصوص گردشگران خارجی وارد کشور می‌شوند، این تنها ما نیستیم که از‌ آنها تاثیر می‌گیریم بلکه ما می‌‌توانیم فرهنگ غنی کشور خود را به آنها انتقال دهیم و روی آنها تاثیر‌گذار باشیم.
بقایی افزود: برخلاف برخی دیگر از کشور‌های دنیا که سال‌هاست روی طرح‌ها و برنامه‌های مختلف در بحث‌ گردشگری کار می‌کنند، در کشور ما این مقوله مربوط به 10 یا 15 سال اخیر می‌شود. البته کشور ما از حیث زیبایی با بسیاری از کشورهای دنیا قابل مقایسه نبوده و هنگامی بحث گردشگری رونق می‌گیرد که بحث‌های پیرامون رفاه اجتماعی و ارتباطات بین‌المللی مطرح می‌شود.
قائم‌مقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور خاطر‌نشان کرد: گردشگری به عوامل مختلفی بستگی دارد مثلاً‌ اگر معضل امنیتی در یک کشور به وجود بیاید روی گردشگری تاثیرگذر است و اگر شایعه شود زلزله در یک کشور اتفاق خواهد افتاد، سبب کاهش گردشگری خواهد شد زیرا گردشگری یک صنعت کامل است و تمام عوامل تاثیرگذار روی آن باید کانالیزه و مطرح شود.
قائم‌مقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: بحث توریسم فرهنگی و افزایش ورود این عده از گردشگران به کشورمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
حمید بقایی افزود: به دلیل اهمیت و تاثیر‌گذاری بی‌شائبه صنعت گردشگری در تقویت و توسعه میراث فرهنگی است که تمامی کارشناسان و متخصصان تاکید می‌کنند گردشگری زودتر و سریع‌تر باید رشد و توسعه پیدا کند.
قائم‌مقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با تاکید بر ضرورت نمایش آثار تاریخی و میراث فرهنگی و گردشگری برای گردشگران داخلی و خارجی یادآور شد: بخشی از اطلاعات و داشته‌های تاریخی و فرهنگی ما مکتوب و نوشتاری بوده و بخش دیگر دارای ابعاد دیداری است که تنها در صورت بازدید و به نمایش گذاشتن ملموس آنها می‌توان عظمت و شکوه این آثار را به جهانیان اعلام کرد.
ملک‌زاده: سرمایه‌گذاری 40 درصدی خارجی‌ها در حوزه گردشگری
محمدشریف ملک‌زاده،‌ معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز افزود: در سال جاری برنامه‌ها و طرح‌های زیادی برای توسعه گردشگری و توسعه زیرساخت‌های صنعت توریسم در کشور تدوین شده است که پس از نهایی شدن این برنامه‌ها، عملیات اجرایی آنها آغاز خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در بخش‌های مرتبط با گردشگری و امکانات مورد نیاز مسافران، توسعه و افزایش تعداد مراکز اقامتی، پذیرایی، بین‌راهی و... از جمله برنامه‌هایی است که تا پایان سال اجرا می‌شود، به طوری که 60 هتل سه و چهار ستاره در شهر‌های مختلف و همچنین مراکزی که تعداد گردشگری در آنها زیاد است، تاسیس می‌شود.
ملک‌زاده به نقش مهم بخش خصوصی در توسعه صنعت گردشگری اشاره کرد و گفت: به منظور توسعه و تحول در صنعت گردشگری کشور باید اقدامات بیشماری انجام داد و این امر جز با همکاری و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی امکانپذیر نیست.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: 60 درصد از سرمایه‌گذار‌ی‌های بخش گردشگری توسط سرمایه‌گذاران داخلی و 40 درصد نیز توسط سرمایه‌‌گذاران خارجی هزینه می‌شود.
وی گفت: زمانی صنعت گردشگری جایگزین صنعت نفت می‌شود که زیر ساختارهای آن تقویت شود.
شریف ملک‌زاده افزود: متاسفانه در کشور ما موضوع گردشگری و جاذبه‌های مربوط به آن به فراموشی سپرده شده به گونه‌ای که بسیاری از مردم نسبت به هویت و جاذبه‌های گردشگری کشور خود بیگانه هستند.
مجلس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی حمایت می‌کند
نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی گفت:‌ نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان حامیان سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی از حرکت‌های اقتصادی به ویژه سرمایه‌گذاری در توسعه صنعت گردشگری حمایت می‌کنند.
نوعی اقدام ادامه داد: دولت‌های گذشته و دولت نهم در کشورمان به دلیل اهمیت جلب سرمایه‌گذاران و توجه و حمایت همه جانبه از آنها، مردم، مسئولان کشوری و استان را جهت توسعه اقتصادی و گردشگری در سطح کشور به ویژه اردبیل بسیار امیدوار ساخته‌اند.
وی ضمن ابراز خرسندی از حضور نمایندگان کشور‌های مختلف در سرعین تاکید کرد:‌ به تمامی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی اطمینان می‌دهم در جایگاه مجلس و قانونگذاری از تمامی آنها حمایت همه جانبه‌ صورت می‌گیرد.
نوعی اقدام با اشاره به هماهنگی مجمع نمایندگان استان اردبیل در خصوص حمایت از سرمایه‌گذاران اقتصادی و گردشگری در این استان یاد‌آور شد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در برنامه سال 85 و بودجه پیش‌بینی شده در آن، حمایت از سرمایه‌گذاران و فراهم‌آوردن زمینه جذب و جلب همکاری آنها از سیاست‌های اصلی استانی است.
وی‌ خاطرنشان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران در چارچوب برنامه توسعه در امور اقتصادی، تولید و سرمایه‌گذاری، برنامه‌ای منسجم و مناسب را برای رسیدن به اهداف بلند مدت کشور ترسیم کرده که نشان‌دهنده حرکت‌های استراتژیک مجلس و دولت در این خصوص است. نوعی اقدام در پایان دولت و مجلس را ضامن حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی دانست و افزود: از توسعه گردشگری و سرمایه‌گذاری ورودی به این بخش، ارائه تسهیلات و رفع موانع بوروکراسی اداری حمایت خواهد شد.
ولی آذروش، نماینده اردبیل:‌ 40 میلیون سفر داخلی در سال نشان از توسعه گردشگری است
انجام 40 میلیون سفر داخلی در سال نشان از علاقه مردم و دولت برای توسعه گردشگری است.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: آمار رسمی انجام بیش از 40 میلیون سفر داخلی در سال در کشور موید علاقه وافر مردم و دولت ایران برای توسعه گردشگری است.
ولی آذروش با بیان این مطلب در همایش تبیین سیاست‌های دولت در صنعت گردشگری افزود:‌ استقبال مردم ایران از سفر و گردشگری بیش از پیش نیازمند ایجاد زیرساخت‌ها و فراهم آوردن امکانات و تاسیسات گردشگری بوده که در این زمینه جلب و جذب سرمایه‌گذاران خارجی در استفاده از توان‌بخشی خصوصی در داخل یکی از پارامتر‌های اساسی است.
وی ادامه داد: لغو روادید کوتاه‌ مدت و تبدیل آن به ویزای 7 و 15 روز و قابل تمدید تا یک ماه، یکی از نشانه‌های همت والای مسئولان دولت ایران برای جذب توریست‌ خارجی به کشور است که این سیاست‌ها رو به رشد بوده و فزونی دارد.
آذروش تاکید کرد: حمایت از سند چشم‌انداز 20 ساله صنعت گردشگری از سیاست‌های اصلی مسئولان دولت جمهوری اسلامی ایران است.
آذروش با بیان این که فضای سرمایه‌گذاری در ایران بسیار امن و مطمئن است، خاطرنشان کرد: آغاز عملیات احداث امکانات رفاهی و اقامتی با حضور کنسرسیوم‌های خارجی که هم‌ اکنون در داخل کشور با روندی رو به رشد در حرکت است،‌ موید فضایی مطمئن و ایمن برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است.
وی تاکید کرد: دولت و مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی در سراسر کشور قطعاً‌ از تمام توان خود برای استان‌ها در امور سرمایه‌گذاری در کشور بهره خواهند گرفت.