تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۷:۵۴  ، 
شناسه خبر : ۲۰۹۱۲۹
در گفتگوی اختصاصی قدس با حجتی تشریح شد

گروه سیاسی - برنامه اصلی وزارت جهاد کشاورزی حرکت به سوی کشاورزی علمی و بهره‌گیری از تکنولوژی برای افزایش راندمان بهره‌برداری در بخش کشاورزی و دامداری است.
مهندس حجتی وزیر جهاد کشاورزی پس از اخذ رأی اعتماد از مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی قدس با بیان این مطلب اظهار داشت: ما منابع جدید آبی را نداریم که بتوانیم استحصال کنیم و کشاورزی را در سطح گسترش دهیم لذا باید از شیوه‌های علمی برای توسعه کشاورزی بهره ببریم.
وی افزود: همچنین با توجه به تنوع اقلیم و ظرفیتها و قابلیتهای بالای ژنتیکی که در نباتات و امور دام داریم با استفاده از شیوه‌های علمی می‌توانیم بهره‌وری را افزایش دهیم.
وی افزود: حفاظت از منابع، جنگلها و مراتع نیز یکی دیگر از برنامه‌هایی است که بر آن تأکید داریم و معتقدیم باید جنگلهای ما بویژه در شمال کشور حفظ و احیا شود.
وی گفت: در بخش حفظ مراتع نیز ما بر آن هستیم تا تعادل دام و مرتع را با توجه به اینکه یکپارچگی در بخش کشاورزی ایجاد شده بتوانیم تلفیقی بین بخش دامداری و کشاورزی ایجاد کنیم و مشکل فشار بیش از حد بر مراتع و چرای بی‌رویه را حل کنیم.
وی از توجه به مسایل زیست محیطی، واگذاری تصدیها، ایجاد تشکلهای کشاورزی و توسعه آنها، ایجاد صنایع تکمیلی و تبدیلی در کنار مناطق روستایی و ساماندهی امور عشایر در رابطه با اسکان و مسایل زیست محیطی آنها به مشکلی که از اشتغال مولد آنها کاسته نشود به عنوان دیگر اولویتهای برنامه کاری این وزارتخانه نام برد.
خبرنگار ما از مهندس حجتی پرسید: آیا بودجه و تسهیلات لازم و کافی برای توسعه تکنولوژی در بخش کشاورزی و دام و مکانیزه کردن این بخشها در اختیار وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد؟
وی اظهار داشت: در ارتباط با بودجه قطعاً محدودیتهایی هست و نیازهای کل بخشی احیاناً بر اساس آنچه ما خواسته‌ایم دولت نتوانسته پاسخگو باشد ولی در رابطه با بخش کشاورزی باید این نکته را گفت که ما به بودجه عمومی کمتر نیاز داریم و بیشتر تسهیلات اعتباری مورد نیاز ماست زیرا مردم عملاً بهره‌بردار هستند و سرمایه‌گذاری و تولید از ناحیه آنهاست. وی افزود: ما باید با مشارکت مردم و ارایه تسهیلات بانکی به این بخش کمک کنیم که من فکر می‌کنم دولت در این زمینه مشکل زیادی ندارد و با پشتیبانی دولت تحت عنوان وجوه کنترل شده که مکانیزم آن در قانون برنامه سوم پیش‌بینی شد و دولت هم رقم بالایی را به این بخش تخصیص داده و مجلس هم این ردیف را افزایش داد امیدوارم سهم بالایی از این رقم که در بودجه 80 تصویب خواهد شد را بتوانیم در بخش کشاورزی جذب کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره وضعیت نیروهای این وزارتخانه پس از ادغام گفت: ابتدا باید سازمان جدید و تشکیلات آن طراحی و تصویب شود ولی من فکر می‌کنم بخش عمده‌ای از نیروها در سازمان جدید قابل جذب هستند و قطعاً باید از همه قابلیتها استفاده کرد.
وی تأکید کرد: بخش دیگری هم در ارتباط با واگذاری تصدیها است البته با توافق خودشان همانگونه که در قانون پیش‌بینی شده تکلیفشان از این طریق روشن خواهد شد. ولی عمده نیروهای متخصص و قابلیتهای زیادی که از نظر نیروی انسانی در این دو وزارتخانه هست در سازمان جدید مورد نیاز ما است.
وی تصریح کرد: هیچ نگرانی برای مستخدمین این دو وزارتخانه وجود ندارد.