تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۲  ، 
شناسه خبر : ۲۱۱۴۸۶

حجت‌الاسلام دکتر سیدمحمود نبویان
آقای کدیور در بخش مقدمه نامه خود آورده‌اند آن‌هایی که اعتراض کرده‌اند، فتنه‌گر نبوده‌اند، بلکه معترض بوده و به‌دنبال رأی و بلکه حق گمشده خود و به‌دنبال حاکمیت قانون بوده‌اند:
معترضان سبز ایرانی «فتنه‌گر» نیستند، آن‌ها به‌دنبال رأی، بلکه «حق گمشده‌ی» خود هستند و راه برون رفت از این بحران، سرکوب و خفقان نیست، تن دادن به حاکمیت قانون است.(1)
در مورد این کلام، امور زیر را ذکر می‌کنیم:
اولاً) کسانی که دست به اعتراض زده‌اند، دو دسته‌اند: «عده‌ای که از روی اشتباه در این جریان قرار گرفته‌اند و دسته‌ای که با اغراض خاصی دست به فتنه‌گری زده‌اند.»
نمی‌توان تمام کسانی که در جریان اعتراض اولیه قرار داشته‌اند را فتنه‌گر نامید، بلکه اکثریت آن‌ها از روی اشتباه وارد این جریان شده‌اند و به همین جهت است که هرچه مسایل شفاف‌تر می‌شده است، بدنه اجتماعی که در ابتدای این اعتراضات همراه جریان فتنه‌جویان بوده‌اند، با روشن شدن اغراض آن‌ها و حامیان‌شان به صورت سریع و گسترده از آن‌ها فاصله گرفتند و خود را به کل مردم مسلمان و فهیم کشور ملحق کرده و برای نمونه به صورت وسیع در راهپیمایی ده‌ها ملیونی نهم دی‌ماه خیل عظیم مردم سراسر کشور شرکت کرده‌اند.
بنابراین، برخی از مردم عادی که از روی اشتباه وارد این جریان شده بودند و با بینش و فرهیختگی درست مانند اکثریت مردم بزرگوار ایران اسلامی از فتنه‌گران منزجر شده و فاصله گرفتند را نمی‌توان، فتنه‌گر نامید. مراد از فتنه‌گران عده بسیار قلیلی بودند که هم‌سو با دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی و سران استکبار در صدد تضعیف این نظام مردمی بر آمده‌اند.
ثانیاً) این‌که گفته شده که فتنه‌گران و سران فتنه به‌دنبال رأی گمشده خود بودند، چنین ادعایی بسیار جالب و تعجب برانگیز است. آیا به واقع می‌توان در این انتخابات ادعای تقلب کرد؟ برای روشن شدن موضوع به چند نکته زیر توجه می‌کنیم:
1- مقدار صندوق‌های اخذ رأی در داخل و خارج از کشور 46000 بوده؛ که تعداد کل صندوق‌ها به نسبت انتخابات قبلی به میزان یک و دو دهم درصد (2/1درصد) افزایش داشته است. از این تعداد چهارده هزار و دویست و نود و چهار (14294) صندوق سیار در نظر گرفته شد. کاندیداهای ریاست جمهوری آزاد بوده‌اند که در این صندوق‌ها دارای نماینده باشند و در انتخابات ریاست جمهوری چهار کاندیدای مورد نظر به مقدار قدرت و امکاناتی که در اختیار داشته‌اند، نماینده‌ای را برای هر صندوق تعیین کرده بودند. که آمار نمایندگان آن‌ها به قرار زیر است:
الف- آقای میرحسین موسوی با 40676 نماینده در 89 درصد صندوق‌ها،
ب- آقای محمود احمدی‌نژاد با 33058 نماینده در 72 درصد صندوق‌ها،
ج- آقای مهدی کروبی با 13506 نماینده در 30 درصد صندوق‌ها و
د- آقای محسن رضایی با 5421 نماینده در 12 درصد صندوق‌ها دارای نماینده بوده‌اند.
مطابق آمار بیان شده، آقای موسوی دارای بیش‌ترین نماینده در صندوق‌های انتخابات بوده‌اند. از این‌رو، می‌توان پرسید که اگر حسب ادعایی که شده، در انتخابات تقلب گسترده صورت گرفته است، (روشن است که ادعای تقلب گسترده باید مستند به گزارشاتی باشد که نماینده‌های کاندیداها گزارش نموده‌اند.) با عنایت به این‌که انتخابات حداقل 12 ساعت یعنی از ساعت 8 صبح تا 8 شب که در اغلب شهرستان‌ها بیش‌تر از این مقدار بوده است به طول انجامیده است، هر نماینده اگر نظاره‌گر تقلب گسترده در انتخابات بوده، در طول این 12 ساعت در حداقل‌ترین حالت خودش می‌بایست 12 صفحه یعنی هر ساعت یک صفحه از وجود تقلب یادداشت می‌کرده و به صورت گزارش به آقای موسوی یا ستاد ایشان تحویل می‌داده‌اند و از این‌رو، آقای موسوی می‌بایست برای ادعای تقلب در انتخابات 488112 (چهار صد و هشتاد و هشت هزار و صد و دوازده) صفحه مدرک ارایه می‌داده‌اند. آیا به واقع آقای موسوی این مقدار مدرک نسبت به وجود تقلب در دست داشته و ارایه داده‌‌اند؟ آقای موسوی چند هزار صفحه مدرک ارایه کرده‌اند؟
بر این امر بیفزایید شکایت‌های آقای مهدی کروبی (162072) و محسن رضایی (65052) که مجموع شکایت‌های رسیده از سوی سه نامزد معترض به مراکز قانونی مانند شورای نگهبان باید بالغ بر 715236 (هفتصد و پانزده هزار و دویست و سی و شش) صفحه باشد!
شورای نگهبان در راستای انجام وظایف نظارتی و حصول اطمینان از صحت و سلامت انتخابات، با دعوت از نمایندگان نامزدها برای حضور در محل این شورا، جهت مشاهده نحوه نظارت همه جانبه و توأم با دقت و احتیاط اعضای شورا بر جریان امور در روز برگزاری انتخابات، تلاش کرد که نامزدهای محترم را در جریان امر نظارت قرار دهد. در این راستا هر چهار نامزد محترم، نمایندگانی را معرفی و ضمن استقرار در ستاد مرکزی شورای نگهبان و در اختیار گرفتن امکانات لازم، ارتباط سریع‌تر با مسؤولین نظارتی داشته و پس از پایان رأی‌گیری نیز تا بامداد روز شنبه تاریخ 23/3/1388 از نزدیک شاهد تجمیع آرا بودند.
2- در کم‌تر از سه روز بعد از جمعه 22 خرداد 88، شورای نگهبان علی‌رغم فقدان وظیفه با دعوت از نامزدهای معترض، آمادگی خود را برای استماع اظهارات و دریافت اسناد و مدارک آن‌ها جهت فراهم آمدن امکان بررسی و رسیدگی بهتر و بیش‌تر اعلام نمود. این جلسه در شورای نگهبان، با حضور نمایندگان نامزدهای محترم، تشکیل و پیرامون نحوه رسیدگی به شکایت‌ها بحث و گفت‌وگو شد. آقایان: «محتشمی‌پور، آخوندی و هاشمی» به نمایندگی از سوی آقای میرحسین موسوی، آقای «کرباسچی» به نمایندگی از سوی آقای کروبی و آقای «دانش‌جعفری» به نمایندگی از سوی آقای محسن رضایی در شورای نگهبان حضور یافتند و به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
این در حالی است که نمایندگان نامزدها علاوه بر حضور در شورای نگهبان، در روز سه‌شنبه 26 خرداد 88 در دیدار با مقام معظم رهبری به تفصیل مطالب‌شان را مطرح و ایشان بر این امر تأکید کردند که خواهان پی‌گیری درخواست‌های‌شان از مجرای قانونی باشند و شورای نگهبان را نیز به ملاحظه اسناد و مدارک و شنیدن حرف‌ها و اعتراض‌های آنان و هم‌چنین بررسی اظهارنظر در چارچوب قانون توصیه کردند.
3- در روز ‌شنبه تاریخ 30/3/ 1388 در پی دعوت از نامزدهای معترض جهت حضور در جلسه عمومی شورای نگهبان، فقط آقای محسن رضایی از این امکان استفاده نمود و در جلسه عمومی شورای نگهبان حاضر شد و نقطه نظرات خود را به صورت مستقیم با اعضای شورای نگهبان در میان گذاشت و در این جلسه مقرر شد با در اختیار قرار دادن فرم‌های 28، بازشماری 10 درصد صندوق‌ها در 6 استان با حضور نمایندگان ایشان انجام پذیرد. به محض معرفی نماینده آقای محسن رضایی، بازشماری در حوزه‌های مورد نظر آغاز شد که آرای استان کرمانشاه و نزدیک به نیمی از آرای شهرستان‌های استان فارس و بعضی از شهرستان‌های استان اصفهان و استان خوزستان با حضور نمایندگان آقای محسن رضایی، اعضای هیأت اجرایی و ناظرین شورای نگهبان مورد بازشماری قرار گرفت. پس از پایان بازشماری آرا و عدم وجود مغایرت محسوس بین آرای اعلامی و نتایج بازشماری، آقای محسن رضایی در تاریخ 2/4/88 با ارسال نامه شماره 332-1./م به طور رسمی انصراف خود را از پی‌گیری شکایت‌های طرح شده، اعلام کرد. علاوه براین، شورای نگهبان آمادگی خود را برای بررسی موضوع با حضور دو نامزد دیگر (آقای موسوی و کروبی) تکرار کرد و این امکان را مجدد برای آنان فراهم ساخت تا چنان‌چه موارد مستند و یا قانونی و قابل طرح دارند و به هر دلیلی نتوانسته‌اند به صورت مکتوب یا از راه نمایندگان خود مطرح سازند، بدین شیوه بتوانند نقطه نظرات خود را بیان کنند.
4- شورای نگهبان علاوه بر تشکیل جلسه‌ صبح سه‌شنبه تاریخ 26/3/88 با نمایندگان سه نامزد معترض و علی‌رغم انقضای مهلت قانونی برای دریافت و رسیدگی به شکایت‌های و اعتراض‌ها، صرفاً برای حصول اطمینان بیش‌تر، این مهلت را با موافقت مقام معظم رهبری برای پنج روز دیگر تمدید کرد.
علی‌رغم عدم همکاری بعضی از نامزدهای معترض، شورای نگهبان علاوه بر تمدید مهلت برای رسیدگی دقیق‌تر به اعتراض‌‌های مربوط به شمارش آرا و به ویژه اعتراض‌های وارده بر روند انتخابات، «هیأتی ویژه» مرکب از شخصیت‌های صاحب نام از نخبگان سیاسی، اجتماعی کشور تشکیل و آنان را به استماع اظهارات مطلعین و جمع‌آوری اسناد و مدارک از اطراف و اکناف کشور و بررسی و رسیدگی به موضوع، مأمور نمود تا متعاقب دریافت گزارش کارشناسی از هیأت مزبور، موجبات اتخاذ تصمیم و اعلام نظر همه جانبه و نهایی در خصوص موضوع شورای نگهبان فراهم آید. پس از تشکیل هیأت ویژه‌‌ای متشکل از آقایان «ابوترابی، دری نجف آبادی، رحیمیان، حداد عادل، ولایتی و افتخار جهرمی» این هیأت پس از تشکیل اولین جلسه از دو نامزد معترض درخواست نمود تا جهت بررسی روند برگزاری انتخابات و بازشماری حداقل 10 درصد از صندوق‌ها، نماینده‌ی خود را به این هیأت معرفی نمایند که این امر طی دو نامه از سوی شورای نگهبان به این نامزدها اعلام شد که متأسفانه در وقت مقرر آقای موسوی از اعزام نماینده‌ی خود برای این امر خودداری ورزید و به صدور بیانیه‌ای اکتفا کرد. آقای کروبی نیز در ابتدا خواستار تغییر در ترکیب هیأت بود لیکن مجدد با صدور بیانیه‌ای دیگر بر ابطال انتخابات اصرار نمود.
در ساعات پایانی روز یک‌شنبه 7/4/88 یک نفر از شخصیت‌های سیاسی ضمن تماس با شورای نگهبان اظهار داشت که طی مذاکره با آقای موسوی و نمایندگان وی، آنان خواسته‌های جدیدی را مطرح کرده‌اند و از شورای نگهبان درخواست کرد که خواسته‌های جدید آن‌ها را مورد بررسی قرار دهد. شورای نگهبان با این امر موافقت نمود و به همین جهت جلسه‌ای با حضور دو نفر از اعضای هیأت ویژه و دو نفر از اعضای شورای نگهبان تشکیل و موارد چهارگانه درخواست شده‌‌ جدید به شرح زیر مطرح شد:
1) بازشماری آرا در چهار استان؛
2) تطبیق سریال (شماره مسلسل) شناسنامه‌ها با ته برگ تعرفه‌ها؛
3) بررسی میزان چاپ تعرفه‌ها و تعرفه‌های موجود؛
4) بررسی خطوط نوشته شده بر روی اوراق تعرفه و اطمینان از این‌که یک خط نباشد.
علی‌رغم دشواری‌های خاص این خواسته‌ها و محدودیت زمانی (فقط یک روز) جهت ایجاد اعتماد و اطمینان بیش‌تر، این درخواست‌ها مورد موافقت اعضای حاضر قرار گرفت، لیکن مقرر شد موضوع به طور کتبی از سوی آقای موسوی به شورای نگهبان اعلام گردد که متأسفانه پس از انجام ملاقات دو نفر از نمایندگان هیأت ویژه با آقای موسوی و نمایندگان ایشان‌ (آقایان محتشمی‌پور و موسوی‌لاری) در یکشنبه‌شب، نتیجه‌گیری به جلسه‌ای در روز دوشنبه تاریخ 8/4/88 موکول شد و سرانجام آقای موسوی از اعلام رسمی و کتبی موارد ذکر شده، خودداری کرد و موضوع بدون نتیجه پایان یافت.
5)- پس از اطمینان از همکاری نکردن نامزدهای معترض، دستور بازشماری 10درصد از کل صندوق‌های اخذ رأی صادر شد، که این امر در مقابل دوربین‌های صدا و سیما و با حضور معتمدین هر شهر و رؤسای شورای اسلامی شهر و تا جایی که امکان داشت نماینده‌ای از نامزدها که در روز انتخابات در پای صندوق‌های اخذ رأی حضور داشته‌اند، انجام پذیرفت. در این مرحله بیش از 300 نفر از نمایندگان نامزدها در بازشماری حضور داشتند.          ادامه دارد...