تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۸۷ - ۱۶:۴۶  ، 
شناسه خبر : ۲۱۸۲۸
بنی‌صدر در مصاحبه مطبوعاتی:

رئیس‌جمهوری و فرمانده کل قوا ظهر دیروز در یکی از شهرهای خوزستان طی مصاحبه‌هائی جداگانه با چند گروه از نمایندگان رسانه‌های گروهی خارجی به سئوالات مختلف آنان پاسخ گفت: به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری پارس رئیس‌جمهوری در پاسخ یکی از خبرنگاران که در مورد عدم اجرای تعهد آمریکا نسبت به تحویل وسایل نظامی توقیف شده پرسید گفت:

استدلال ریگان استدلال گرگ است دولت آمریکا هر جا که منافعش اقتضا کند بدون هیچ استدلال منطقی اعمالی را انجام میدهد.

دکتر بنی‌صدر در این مورد همچنین گفت: این عمل دولت آمریکا ممکن است در کوتاه‌مدت به ضرر ما باشد ولی درازمدت به نفع ما و دیگر مستضعفان جهان خواهد بود. رئیس‌جمهوری در پاسخ سئوال خبرنگاری که پرسید: آیا بنظر شما شوروی به عراق کمک میکند یا خیر گفت: شوروی چندین بار کمک به عراق را تکذیب کرده است ولی مطمئن نیستیم که آیا از سوی شوروی به عراق کمک نظامی میشود یا خیر. ولی اطمینان داریم که عراق بدون کمک کشورهای خارجی به هیچوجه قادر نبود چهارماه در این جنگ دوام بیاورد.

رئیس‌جمهور افزود: ممکن است بپرسید ما چگونه چهار ماه است که مقاومت کرده‌ایم مقاومت ما در این مدت بدین خاطر بود که اولا ظرفیت ما چندین برابر عراق بود و ثانیا ما از موضع دفاعی حرکت میکردیم و از قبل نیز انتظار طولانی شدن جنگ را داشتیم لذا در دفاع نیز صرفه‌جوئی کردیم.

فرمانده کل قوا افزود: ما باید با از دست دادن کمترین مهمات، بیشترین ضربه را بدشمن بزنیم و این کار را تا حال کرده و از این ببعد نیز خواهیم کرد.

دکتر بنی‌صدر در مورد زمان پایان یافتن جنگ بخبرنگاران گفت: زمان پایان جنگ بستگی به امکاناتی دارد که ما میتوانیم بدست آوریم امکانات ما در این دوره از قوه ابتکار و تلاش مردم خودمان است اگر این امکانات افزایش یابد مدت پایان جنگ نیز کوتاه خواهد بود.

رئیس‌جمهور افزود: مسئله اساسی در حال حاضر مسئله نابرابری تدارکات است که اگر این نابرابری برطرف نشود باید تدابیر ابتکاری را جایگزین وسائل بکنیم که اینکار را نیز در این مدت جنگ بنحو احسن انجام داده‌ایم.

دکتر بنی‌صدر همچنین در مورد دستاورد انقلاب اسلامی ایران در دو سال گذشته گفت: عمده دستاورد ما این است که با وجود توطئه، تحریک و جنگ از آزادیها و استقلال کشور دفاع کرده‌ایم.

وی افزود: خود مردم هستند که باید تغییر کنند و حکومت باید زمینه عمل جامعه را فراهم کند از این نظر اگر موفقیت ما قطعی شود این تجربه‌ای بسیار با ارزش برای بشر خواهد بود. مثلا با وجود جنگ ما نه حکومت نظامی داریم و نه میل داریم که داشته باشیم و نه حالت فوق‌العاده اعلام کرده‌ایم و در مقابل تمام گرایشهائی که آزادی‌ها را تهدید میکند مقاومت کرده‌ایم.