حبیب ترکاشوند
از اولین روز پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 57 تودههای عظیم مردمی که بزرگترین انقلاب قرن را رقم زده بودند، خود دست به کار شده و برای محافظت از این انقلاب نوپا با تجمع در مساجد و هیئات خود را تجهیز کرده و دسیسههای ضدانقلاب علیه نظام را خنثی کردند تا اینکه سه ماه بعد به تاریخ دوم اردیبهشتماه، بنیانگذار کبیر انقلاب در نامهای به شورای انقلاب، تأسیس سپاه پاسداران انقلاب را اعلام فرمودند و چندماه بعد این حکم امام در قانون اساسی جمهوری اسلامی بروز یافت و اصل 150 قانون اساسی، ساختار و وظایف این نهاد انقلابی را به رسمیت شناخت.
این روزها نهاد محافظت از انقلاب نوپای امام(ره) 32 سالگی خود را جشن گرفته است. در این باره بد نیست کارنامه 32 ساله این نهاد را در عرصههای مختلف مورد بازکاوی قرار دهیم.
پاکسازی جامعه از ضدانقلاب
اولین نقشی که سپاه در انقلاب بازی کرد زدودن تفالههای رژیم طاغوت از جامعه اسلامی بود. این نهاد با کمک کمیته توانستند با ایثار و مجاهدت نیروهای دلیر و جان بر کف خود هر جا که ضدانقلاب شرارتی را به پا میکرد یا قصد توطئهای را داشت حضور یافته و جریانات ضاله را سرجای خود بنشانند. جداییطلبان نقاب خلق بر صورت زده، منافقین کوردل و باقیماندههای حکومت پهلوی کسانی بودند که از هر تلاشی برای ساقط کردن نظام مضایقه نکردند. این مأموریتها علاوه بر سختیهای خاص خود و شهدایی که توسط سپاه تقدیم انقلاب شد، سپاه پاسداران را روز به روز آبدیده و قویتر ساخت تا جایی که از جوانان بیتجربه و شبه نظامی«ارتشی ایدئولوژیک، مدرن و انعطافپذیر» در مقابله با انواع«تهدیدات سخت و نرم» علیه جمهوری اسلامی پدید آمد.
8 سال دفاع و ارتشی با عقبه میلیونی
هرچه از روزهای اولیه انقلاب میگذشت با حماسهآفرینی دلاورمردان سپاه و سایر نهادهای انقلابی فتنه منافقین کمرنگ و کمرنگتر میشد تا جایی که ثبات و امنیت به اجتماع در حال برگشتن بود اما از آن سوی مرزها نقشه جدیدی علیه انقلاب تئوریزه شده بود، نقشهای که 8 سال ایران اسلامی را با خود درگیر کرد. صدام با حمایت اتحاد شوم غرب و شیوخ منطقه نیروهایش را به سوی ایران گسیل داشت تا به قول خود ظرف سه روز تهران را فتح کند. علاوه بر ارتش محافظان انقلاب نیز این بار متوجه دشمن خارجی شدند اما تفاوتی که سپاه با ارتش داشت عقبه مردمی آن بود که میتوانست میلیونها ایرانی را ساماندهی و وارد یک جنگ تمام عیار سازد، نیروهایی که تحت عنوان نیروی مقدس بسیج نامیده شدند، بسیجی که طی تمام سالهای پس از انقلاب خار چشم دشمنان و بدخواهان نظام بوده و هست.
پس از برکناری بنی صدر مانع اصلی مقابل سپاه برداشته شد و از آن روز به بعد شاهد پیروزیهای بزرگ این نهاد در جبههها بودیم تا جایی که با تاکتیکهای این ارتش مردمی جنگ به نفع ایران پایان پذیرفت.
کارنامه درخشان سپاه در سازندگی
جنگ به پایان رسید و حالا نوبت به سازندگی خرابیهای جنگ 8 ساله و البته عقبماندگیهای چند قرن ایران بودیم. سپاه نیز با درک شرایط علاوه بر حفظ نظام و ارتقای توانایی نظامی خود، بخشی از ظرفیتش را معطوف سازندگی کرد و به اعتراف دوست و دشمن خدمات کمتر سازمان و نهادی را در این عرصه میتوان با سپاه مقایسه کرد. بهرهوری بالا، خلاقیت، کارایی، خستگی ناپذیری و کم توقع بودن از جمله مؤلفههای سپاه در این عرصه بود.
دفاع در مقابل جنگ نرم مأموریت جدید
با گسترش سریع شبکههای ماهوارهای و سانتاژهای تبلیغاتی آنان نیاز به دفاع مؤثر در این وادی با ابزار مناسب هر روز بیشتر احساس میشد. در این برهه نیز سپاه پاسداران مانند همیشه در خط مقدم قرار گرفت و به همراه نیروی میلیونی بسیج عزم خود را در مقابل تاکتیکهای گوناگون جنگ نرم جزم کرد. تشکیل ارتش سایبری و کارنامه درخشان این ارتش در حوزه فضای مجازی و اشراف بالای این گروه در انهدام باندهای مخوف و منحرف و در عین حال پیچیدهای که یک سر آنان در ایران و سر دیگر آنان در امریکا و اسرائیل بود از جمله کارهایی است که سپاه پاسداران در لبیک به ندای رهبری عزیز انقلاب در مقابله با هجمه فرهنگی دشمن انجام داد و باعث تحسین تمامی دلبستگان به انقلاب از بهارستاننشینان تا علما و مراجع عظام تقلید گردید.
اثبات کارایی سپاه در دو فتنه عظیم
سال 78 هنگامی که مسئله کوی دانشگاه پیش آمد و به یکباره و با یک اتفاق به ظاهر کوچک کشور ملتهب شد و سوء استفاده کنندگان و منافقین راه جولان خود را فراهم میدیدند و همچنین در فتنه عظیم و عمیق انتخابات 88 که چشمهای نگران متدینین و صاحبان انقلاب چشم به خیابانهای تهران دوخته شده بودند باز هم این سپاه بود که راه را بر ضدانقلاب بست و آرامش را به کشور بازگرداند.
راز این همه دشمنی
طی 32 سال گذشته دشمنان انقلاب از هر راهی وارد شدهاند تا بتوانند سپاه را خلع ید کنند چرا که میدانند تا وقتی این نیروی خلاق، مردمی و در عین حال مقتدر و با ایمان محافظ انقلاب است گزندی به این نظام نخواهد رسید. در تمامی لیستهای تحریم شده مسئولان ایرانی که توسط غرب امضا و اجرا شده همیشه بخش اعظم لیست را سرداران رشید سپاه تشکیل میدهند و فکر میکنند با بلوکه کردن اموال نداشته آنان و ممنوعیت سفرشان به اروپا میتوانند کشور ما در تنگنا گذاشته و وادار به عقبنشینی از مواضع حق طلبانه خود سازند. اما واقعیت کلام را همان فردی گفت که میخواست به قول خودش با چند هواپیما به ایران حمله کرده و مردم را مثلاً نجات دهد و وقتی که از علت انصرافش سؤال کردند اینگونه پاسخ داد: آخر هنوز پاسداران در ایران هستند.