تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۰  ، 
شناسه خبر : ۲۲۱۳۳۴

مراسم بزرگداشت 9 دی امسال با همه شکوه و عظمتی که برگزار شد اما حاشیه‌ها و خواندنیهای بسیاری دارد. از هفته‌ها قبل رسانه‌های بیگانه در تلاش بودند تا مگر به واسطه تبلیغات خود،‌ مردم ایران به این مراسم روی خوش نشان ندهند. حتی برخی ضدانقلابهای لندن‌نشین در هفته‌های منتهی به 9 دی به پیروان خود تذکر می‌دادند که مبادا عملی خلاف نظم و شأن! انجام دهند تا 9 دی 88 تکرار شود.
همین تفکر نیز باعث شد تا برای تحت‌الشعاع قرار دادن 9 دی مسائل حاشیه‌ای همچون شایعه درگیری بین فرمانده سپاه و رئیس جمهور را در روزهای منتهی به 9 دی منتشر کنند.
این شایعه‌سازی در حالی از سوی بی‌بی‌سی و براساس اسناد دروغین ویکی لیکس رقم خورد که ملت خود را آماده برگزاری پاسداشت حماسه 9 دی می‌کرد و البته که به رغم تمام این شایعه‌سازی‌ها موفقیتی از این جوسازی نصیب دشمن نشد.
واکنش سریع سپاه به این شایعه از جمله علل ناکامی این سناریو بود.
مسئول روابط عمومی سپاه ضمن تکذیب ادعای رسانه دولتی استعمار پیر انگلیس در خصوص درگیری فرمانده سپاه و رئیس‌جمهور، این‌گونه خبرسازی‌ها را مضحک و برای تحت‌الشعاع قرار دادن حماسه 9 دی و حوادث مربوط به ربودن و شکنجه عسگری دانست.
سردار رمضان شریف مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران گفت این همان رسانه مدعی به طرفی است که حوادث روز عاشورای 88 را با ادعای سقوط تهران و حماسه عظیم و چند میلیونی نهم دی ماه را در حد چند صد هزار نفر گزارش کرده بود.
وی تأکید کرد: سایت‌های انگلیسی و صهیونیستی و آمریکایی تاکنون در دهها و صدها خبر خود از ارتباط تنگاتنگ و حمایت‌‌های بی‌شائبه و متقابل سپاه پاسداران و دولت خبر می‌دادند و حتی در مقاطعی به دروغ مدعی بودند که سپاه مخالفان دولت را سرکوب می‌کند ولی امروز برای حفظ منافع خود ادعای خنده‌دار درگیری فرمانده کل سپاه با رئیس‌جمهور را مطرح می‌کنند. کدامیک از این اخبار درست است؟! به نظر می‌رسد حضور گسترده مردم در دفاع از نظام و رهبری و اضمحلال جریان فتنه مورد حمایت انگلیس و بزرگداشت سالروز حماسه نهم دی تعادل خبررسانان مغرض و دولتی انگلیس را برهم زده است.
وی درباره این دروغ‌پردازی بی‌بی‌سی که به نقل از ویکی لیکس منتشر شده یادآور شد: به نظر می‌رسد کسانی که پشت‌پرده ویکی لیکس قرار دارند، سعی می‌کنند تا با استفاده از شهرتی که این سایت بخاطر اخبار خود بدست آورده اقدام به جریان‌سازی‌هایی مطابق خواسته‌های خود کنند.
مسئول روابط عمومی سپاه با بیان اینکه آنها سعی کردند تا به این بهانه یک جریان منفی علیه نظام جمهوری اسلامی ایجاد کنند، گفت: پس از اعلام حمایت جدی مردم از ولایت فقیه و پیوند محکمی که به بهانه قیام 9 دی میان ملت و رهبری صورت گرفت که منجر به خنثی شدن توطئه‌های فتنه‌گران شد، دشمن به دنبال انحراف افکار عمومی در داخل کشور است و از جمله اهداف انتشار چنین خبرهایی در این شرایط، به انحراف کشیدن افکار عمومی است که هرچند این اخبار فاقد هرگونه صحت و وجاهت هستند، اما قدری کمک کرد تا رسانه‌ها توجه بیشتری بگردانندگان سایت ویکی لیکس داشته باشند.
وی در پایان تأکید کرد: دنیای استکبار بداند مردم و تمام قوای کشور یکپارچه پشت سر رهبری و انقلاب در برابر دشمنان آمریکایی،‌ انگلیسی و صهیونیستی و فتنه‌گران داخلی ایستادند و همچون 32 سال گذشته انقلاب اجازه هرگونه تحرک را از دشمن سلب خواهند کرد.
اقدام انقلابی نوه امام...
روی دیگر سکه 9 دی امسال حضور متفاوت و انقلابی سیدعلی خمینی نوه امام خمینی در مراسم بزرگداشت 9 دی در مهدیه تهران بود. این حضور انقلابی آنچنان رنگ و بویی به مراسم 9 دی بخشید که باعث شد تا تمام آنچه قرار بود 9 دی را تحت‌الشعاع خود قرار دهد، به کناری زده شود؛ چه اینکه حضور نوه امام در مراسم 9 دی خشم فتنه‌گران داخلی و خارجی را به دنبال داشت.
پس از حضور حجت‌الاسلام سیدعلی خمینی نوه امام خمینی(ره) در مراسم بزرگداشت حماسه نهم دی در مهدیه تهران سایت جماران اعلام کرد که وی روز پنجشنبه در شهر قم بوده است. در بخشی از اطلاعیه دفتر امام خمینی(ره)‌ که سایت جماران آنرا منتشر کرده بود،‌ آمده است: پیرو درج خبری در برخی سایت‌های خبری مبنی بر حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی خمینی و مصاحبه ایشان با این رسانه‌ها اعلام می‌دارد جناب آقای سیدعلی خمینی روز پنجشنبه نهم دی 1389 در شهر مقدس قم بوده‌اند و مصاحبه‌ای نیز با هیچیک از رسانه‌های خبری نداشته‌اند از دوستان عزیر انتظار می‌رود پیش از نقل اخبار از بیت مکرم حضرت امام خمینی(س) نسبت به صحت و سقم خبر خویش از منابع معتبر اقدام نمایند.
هرچند سایت جماران در تلاش بود حضور سیدعلی خمینی را در مراسم نهم دی ماه تکذیب کند اما برخی منابع خبری گزارش دادند نوه امام روز پنجشنبه پس از اقامه نماز در قم به منظور حضور در مراسم سالگرد حماسه نهم دی و شرکت در عزاردای امام زین‌العابدین(ع) این شهر را به مقصد تهران ترک کرد. وی حدود ساعت 16 به قصد حضور در مراسم مهدیه به سمت میدان رازی می‌رود.
بدلیل حضور گسترده مردم و هیأت‌های عزاداری در حوالی خیابانهای منتهی به مهدیه، وی به همراه راننده خود از ماشین پیاده شده و همراه با مردم عزادار به سمت مهدیه حرکت می‌کند در طول مسیر برخی شرکت‌کنندگان که نوه امام را می‌شناسند با ابراز احساسات از حضور وی تقدیر می‌کنند. با رسیدن به نزدیکی مهدیه و بیشتر شدن تراکم جمعیت امکان ادامه مسیر برای سیدعلی خمینی میسر نمی‌شود و در میان حلقه جمعیت حاضر از جمله تنی چند از طلاب و روحانیون در مراسم شرکت می‌کند.
پس از اعلام خبر حضور نوه امام راحل در مراسم گرامیداشت 9 دی، موجی از فشارها علیه حجت‌الاسلام سیدعلی خمینی توسط حامیان فتنه و رسانه‌های اپوزیسیون آغاز شد. سایت‌های مرتبط با جریان فتنه با انتشار اخباری مدعی شدند سیدعلی خمینی روز پنجشنبه در مراسم مهدیه تهران نبوده است!
تکذیب‌‌های سایت‌های اپوزیسیون در حالی صورت گرفت که نوه امام راحل در گفت‌وگویی با سایت مشرق اخبار این رسانه‌ها را تکذیب و صراحتاً اعلام کرد در مراسم روز گذشته مهدیه تهران حضور داشته است. سیدعلی خمینی در پاسخ به این سئوال که موضع شما در قبال جنجالی که رسانه‌های بیگانه و اپوزیسیون درباره حضورتان در مراسم 9 دی تهران به‌راه انداخته‌اند چیست؟ گفت: من اهل مصاحبه و تبلیغات رسانه‌ای نیستم. هم 9 دی سال گذشته در راهپیمایی حضور داشتم و هم دیروز [پنجشنبه] در مراسم مهدیه شرکت کردم که البته این حضور براساس تشخیص و احساس وظیفه بود.
نوه امام راحل همچنین با اشاره به این مسأله که 9 دی یک حماسه ملی بود افزود: من کاری به خطوط و جریانهای سیاسی ندارم و بخاطر اهل بیت(ع) و اصل ولایت فقیه که میراث امام راحل است تشخیص دادم که باید در این مراسم حضور پیدا کنم و به همین دلیل نیز شرکت کردم.
سیدعلی خمینی ادامه داد: به ‌عنوان یک فرد عادی و در میان هزاران نفر از مردم در این مراسم حضور پیدا کردم و ادعاهایی که رسانه‌های بیگانه در مورد تکذیب حضور من در مراسم مطرح کرده‌اند صحت ندارد و اینجا اعلام می‌کنم تنها مطالبی که شخصاً‌ بیان می‌کنم معتبر است.
با این حال چرا سایت جماران در تلاش است حضور سیدعلی خمینی نوه امام خمینی(ره) را در این مراسم تکذیب کند؟ همانگونه که سیدعلی خمینی خود گفته است این حضور براساس احساس وظیفه وی و به خاطر اهل بیت(ع) و اصل ولایت فقیه بوده است، آیا تکذیب‌کنندگان حضور نوه امام در مراسم مهدیه با اهل بیت(ع) و اصل ولایت فقیه مشکل دارند؟ گفتنی است سایت جماران که خبر تکذیبیه حضور نوه امام در مهدیه تهران را منتشر کرده است زیر نظر برخی اعضای برجسته مجمع روحانیون اداره می‌شود.
در همین رابطه گفته می‌شد برخی اعضای برجسته مجمع روحانیون که با مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) نیز رابطه دارند فشار زیادی را بر سیدعلی خمینی وارد کردند تا وی حضور خود در این مراسم را تکذیب کند. حمایت نوه امام از اصل ولایت فقیه در حالی با واکنش شدید اپوزیسیون مواجه شده است که آیت‌الله‌ العظمی سیستانی پدربزرگ همسر سیدعلی خمینی، در دیدار وی با تأکید بر اینکه همواره نسبت به وحدت در کشور باید حساسیت داشت و برای تحقق این مهم تلاش کرد به این عضو بیت امام توصیه کردند که همواره پشت سر رهبر حرکت کنند و پشتیبان ولایت فقیه باشند.
و گناهی به نام 9 دی
در کنار این مباحث نحوه واکنش رسانه‌های داخلی به بزرگداشت ملی 9 دی قابل تأمل بود.
در حالی که خبر اول رسانه‌های کشور به بزرگداشت حماسه میلیونی نهم دی سال 88 اختصاص داشت، سوژه‌ای عجیب و لکن در خور دقت تبدیل به کلید واژه مشترک رسانه‌های خارجی و اصلاح‌طلب داخلی گردید.
حماسه میلیونی ملت در روز نهم دی سال 88 در کلام مقام معظم رهبری و دیگر کارشناسان سیاسی به دفعات جایگاهی بس والا و قابل ستایش ذکر شده است و مراسم مهدیه تهران نیز در پاسداشت عظمت قیام ماندگار مردم در دفع شر فتنه‌گران و محکومیت هم‌صدایی سران داخلی فتنه با دشمنان انقلاب در خارج از کشور بوده است و بس!
باید از رسانه‌های داخلی به اصطلاح اصلاح‌‌طلب پرسید مگر 9 دی چه اتفاقی افتاده است که بدون هیچگونه اعتنایی به محاصبه رسمی سیدعلی خمینی در سایت‌های خبری، تیتر یک مشترک روزنامه‌های خود را به «عدم حضور سیدعلی خمینی در مراسم بزرگداشت 9 دی در تهران» اختصاص دادید؟
بگذریم از این که باقیمانده روزنامه‌های اصلاح‌طلب (با صدای بلند بخوانید متمایل به فتنه‌گران) در ادامه مسیر دیگر هم‌پیاله‌هایشان که توقیف شده‌اند همچون یک سال گذشته فریادهای رسای توده ملت ایران اسلامی را در محکومیت فتنه‌گران نشنیده گرفته و دیده را ندیده‌ انگاشتند و به سادگی از آن عبور کردند؛ لکن چون مدعی اصلاح‌طلبی در چهارچوب نظام اسلامی و پایبند به قانون اساسی آن می‌باشند باید پرسید بر فرض که سیدعلی خمینی در بین آحاد مردم تهران برای بزرگداشت حماسه 9 دی حضور نداشته است و هم خبر حضور وی و هم مصاحبه روز بعد که مؤید شرکت او در مراسم مهدیه تهران است ساختگی باشد (برفرض)،‌ سئوال اینجاست که چرا اثبات حضور یکی از اعضای بیت امام عزیرمان(ره) برای گردانندگان سایت جماران و دیگر سایت‌ها و روزنامه‌های اصلاح‌طلب آنقدر گران تمام شده است که با هر اقدامی سعی در تکذیب و دروغین جلوه دادن آن را دارند؟ سال گذشته هم حضور نداشته است و تجلی قدرت خدا را حرکت عظیم میراث‌داران حقیقی امام خمینی(ره) از نزدیک درک نکرده است،‌ چه منافعی از شما و اربابان پشت‌پرده شما در 9 دی برباد رفته است که حضور نوه امام را در بزرگداشت قیام مردم در حمایت و حفظ انقلاب اسلامی گناه کبیره‌ای پنداشته و درصدد تطهیر آن برآمده‌اید؟
سایت جماران که داعیه تبلیغ و ترسیم خط راستین امام(ره) را دارد، چرا حضور یکی از عزیزان امام در مراسم بیعت عمومی با اصل ولایت فقیه که وصیت اکید رهبر فقید و پیر جماران بوده است را آنقدر منفور می‌پندارند و با ضرس قاطع در صدد تکذیب آن می‌باشد؟ و پاسخ آن مشخص است که هنوز مدیران جماران چندین خبر با موضوعیت موسوی (متهم ردیف اول فتنه 88) را تحت عنوان پربیننده‌ترین عناوین در کنار سایت خود درج کرده‌اند و زیر بیرق امام راحل با سران فتنه دست دوستی داده و از راه و رسم خمینی کبیر فاصله گرفته‌اند.
چرا هاشمی رفسنجانی در آستانه نهم دی سکوت کرد؟
اما انتشار اخباری از سکوت هاشمی رفسنجانی در آستانه سالگرد فرا رسیدن یوم‌الله 9 دی نسبت به این حماسه ملی نیز، مجمع تشخیص مصلحت نظام را به واکنش بیانیه‌ای، بدون ذکر نام 9 دی اعلام کرد که هاشمی رفسنجانی حوادث عاشورا را در سال گذشته محکوم کرده بود!
در حالی که با نزدیک شدن سالگرد حماسه مردم در یوم‌ا‌لله نهم دی ماه، سران قوا به تجلیل از این اقدام مردم پرداخته و هر یک به تعبیری زبان به تبیین چیستی و چرایی حرکت مردم ایران در روز نهم دی گشوده بودند،‌ هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با سکوت و عدم اعلام موضعی رسمی، تعجب افکار عمومی را برانگیخت.
اما انتشار این موضوع در برخی رسانه‌ها سبب شد تا مجمع تشخیص مصلحت نظام با صدور بیانیه‌ای، برای تکذیب سکوت هاشمی رفسنجانی در سالگرد حماسه نهم دی در روزهای اخیر، به سخنان هاشمی رفسنجانی در سال گذشته استناد کند!
گفتنی است هاشمی رفسنجانی،‌ سال گذشته و پس از واقعه هتک حرمت عاشورای حسینی که منجر به خلق حماسه 9 دی از سوی مردم شد،‌ تا حدود یک هفته هیچ موضعی نگرفت به طوری که سکوت نسبتاً طولانی او به همراه مواضعی که در جریان آشوب‌های پس از انتخابات گرفته بود، باعث شد که در تجمع بزرگ عاشورائیان (9 دی) پلاکاردهایی را در انتقاد از سکوتش مشاهده کند. بخشی از راهپیمایان در 9 دی چنین عنوان می‌کردند که از هاشمی رفسنجانی انتظار اتخاذ مواضعی روشن و دور از ابهام دارند.

برچسب اخبار