تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۱  ، 
شناسه خبر : ۲۲۳۲۵۵

حسن کربلایی / hassankarbalaei @ yahoo. com
آقای قدرت‌الله علیخانی نماینده آوج و بوئین‌زهرا در نطق قبل از دستور خود با انتقاد از عملکرد مدیران استان قزوین گفت: "با ریزش نیروهای اصیل اسلامی و انقلابی و جناح‌بازی و خط‌بازی پدر استان را در آورده‌اند."
وی از دولت خواست که مدیریت استان به ویژه آموزش و پرورش را ارزیابی کند او معتقد است در ریزش نیرو در آموزش و پرورش قزوین بیداد کرده‌اند!
وی گفت: "رییس جمهور باید مورد نقد قرار گیرد". (1)
در اینکه رییس جمهور و هر مسئولی باید مورد نقد قرار گیرد تردیدی نیست اما در اینکه رییس جمهور و هر مسئولی طبق قانون اساسی اختیاراتی دارد و می‌تواند همکاران خود را در چارچوب اختیارات برگزیند، هم تردیدی نیست.
تغییر وزیر آموزش و پرورش و به تبع آن تغییر مدیر کل آموزش و پرورش امری طبیعی است. اما از تغییرانی اینچنین تعبیراتی چون ریزش نیروهای اصیل اسلامی و انقلابی و جناح‌بازی و بالاخره "پدر استان را درآوردند" یاد کردن، محل تامل است.
آیا طی 27 سال گذشته تغییرات در سطح مدیران اجرایی نبوده است؟ چرا هنگام آن تغییرات این اعتراضات و تعبیرات وجود نداشت؟ این یک سوال کلیدی است که هر شهروند استان قزوین از خود می‌پرسد، آیا در همه آن تغییرات نظر "پدر استان قزوین" تامین می‌شده است؟ پاسخ روشن است اگر تامین نمی‌شد همین اعتراضات که اقای علیخانی در نطق قبل از دستور خود مطرح فرمودند مطرح می‌شد. پس در همه تغییرات دیدگاه پدر استان قزوین لحاظ می‌شده و لذا سرو صدا و اعتراضی هم تاکنون نبوده است.
اما اکنون پس از 27 سال اعتراضی خشمگینانه از تغییرات به گوش می‌رسد همه از خود می‌پرسند، پدر استان قزوین کیست؟ که نظر او در تغییرات لحاظ نشده است؟ خواستگاه و خاستگاه پدر استان قزوین چیست؟
البته این سوالی است که باید آقای علیخانی پاسخ دهد.
ایا پدر استان قزوین خود را قابل نقد می‌داند، یا همچنان می‌خواهد همانند 27 سال گذشته تعیین‌کننده همه مناسبات قدرت در استان قزوین باشد. آقای علیخانی درست 120 روز قبل از این نطق به هنگام انتخاب استاندار قزوین در اعتراض به اینکه چرا در این انتخابات با او هماهنگی نشده خطاب به رییس جمهور از تریبون مقدس مجلس گفت: "آقای رییس جمهور با من هم نامردی با من هم این طور نامردی!" (2)
در حالی که استاندار فعلی قزوین آقای نصری از عناصر انقلابی زجرکشیده در زندان‌های رژیم شاه و از استانداران با تجربه پس از انقلاب بود. انتخاب او از سوی هیات دولت از سوی آقای علیخانی "نامردی" تلقی شد آیا کاربرد این واژه‌ها در نقد دولت مظلوم آقای احمدی‌نژاد منصفانه و جوانمردانه است!
نکته مهم در نطق روز یک‌شنبه و نیز نطق 8/8/84 آقای علیخانی طرح این مباحث با صدای بلند همراه با توپ و تشر است. ادب و آداب نقد می‌گوید این‌گونه نقدها فاقد استدلال و منطق عقلانی است و صرفا برای ایجاد رعب به کار می‌رود. از نقد مبتنی بر ایجاد رعب و وحشت و توپ و تشر چیزی اصلاح نمی‌شود. اما از نقد مبتنی بر استدلال و منطق دعوت به عقلانیت و حل مشکلات مردم و ترجیح منافع و مصالح مردم به منابع اشخاص و گروه‌ها درمی‌آید.