تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۷:۳۵  ، 
شناسه خبر : ۲۳۵۶۵
به درخواست محمود عباس
وزیر امور خارجه روسیه که به سفر خود به خاورمیانه پایان داد، پس از درخواست محمود عباس، بر خلاف برنامه قبلی خود، از ملاقات با نمایندگان دولت حماس خودداری نمود، هرچند همچنان تاکید دارد که سیاست به انزوا در آوردن حماس نتیجه مطلوبی را در پی نخواهد داشت.

به گزارش فارس به نقل از روزنامه «کامرسانت»، سرگئی لاوروف روز گذشته به سفر خود از اسرائیل و فلسطین پایان داد. وزیر امور خارجه روسیه پس از شنیدن نقطه نظرات همتایان خود در کمیته چهارجانبه میانجیان بین المللی که بغیر از روسیه شامل آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل می‌شود و نیز مقامات اسرائیلی و البته محمود عباس، بر خلاف برنامه ریزیهای انجام شده قبلی از ملاقات با نمایندگان دولت حماس که دو هفته است کنترل نوار غزه را در اختیار گرفته، خودداری نمود. رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، شخصا از وزیر خارجه روسیه درخواست کرد تا در برنامه های خود تجدید نظر کند.

البته در مسکو همچنان روی این مسئله تاکید دارند که خط مشی ادامه سیاست به انزوا در آوردن حماس نتیجه مطلوبی را در پی نخواهد داشت و مشکل خاورمیانه تنها با مشارکت تمامی طرفین درگیر در این مناقشه قابل حل و فصل است. علی‌رغم فقدان نتیجه مشخص، روسیه عجله ای برای صرف نظر کردن از تاکتیک انتخاب کرده خویش در این رابطه ندارد.

به نوشته این روزنامه،لاوروف روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با محمود عباس در رام الله، ضمن ابراز نگرانی مسکو از رویدادهای اخیر در فلسطین، اظهار داشت: روسیه از اقداماتی که توسط تشکیلات خودگردان فلسطین برای برقراری نظم و احیای مشروعیت اتخاذ شده بودند، حمایت می کند.

وزیر خارجه روسیه با تاکید بر اینکه این کشور خواستار تاسیس هر چه سریعتر کشور مستقل فلسطین بوده و هر گونه تلاش برای ممانعت از تحقق آن را محکوم می کند، گفت، روسیه در ارائه کمک های بین المللی به مردم فلسطین و بویژه آنانی که در منطقه پر مشقت نوار غزه زندگی می کنند، شریک خواهد بود.

لاوروف در عین حال خبر داد که وزرای امور خارجه کمیته چهارجانبه احتمالا در اواسط ماه جولای با یکدیگر ملاقات خواهند داشت.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین در گفت‌وگو با مقامات اسرائیلی اصرار داشت که از روش نابودی فیزیکی رهبران حماس دست برداشته شود. البته این مسئله مانع از آن نشد که ارتش این رژیم روز گذشته از اجرای چند عملیات در نوار غزه صرف نظر کند. در نتیجه حملات روز گذشته هواپیماها و تانکهای اسرائیلی به مواضع حماس در نوار غزه، 10 فلسطینی کشته شدند.