تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۹  ، 
شناسه خبر : ۲۳۶۵۶۴
شهاب‌الدین صدر در گفت‌وگو با «تهران امروز»:
مقدمه: شهاب الدین صدر از جمله نمایندگان مجلس است که هر چند در برخی مقاطع با حمایت حامیان دولت مواجه بود ولی این روزها به خاطر موضع‌گیری‌هایی که علیه جریان انحرافی داشته از چشم آنان افتاده است. صدر معتقد است جبهه پایداری طرفداران دولت را نمایندگی می‌کند. با این وجود طبق آخرین گمانه زنی رسانه حمید رسایی،‌هنوز جبهه پایداری درباره حضور صدر در لیست تهران تردید دارد. نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در عین حال به شدت نسبت به اقدام تخریبی علیه جبهه متحد اصولگرایان انتقاد دارد و به اقلیتی که دست به تخریب می‌زنند توصیه می‌کند که دیگران را تخریب نکنند.بخش دوم گفت‌وگوی «تهران امروز» با شهاب‌الدین صدر را امروز می‌خوانید:

* اصولگرایان از مدت‌ها قبل برای وحدت بین خود اقدام کرده و هم‌‌اکنون به عنوان جبهه متحد اصولگرایان به وحدت رسیده‌اند. اما به نظر می‌رسد اقلیتی اصولگرا به این وحدت توجه ندارد. ارزیابی شما چیست؟
** اصولگرایان در چند انتخابات اخیر مورد اقبال مردم قرار گرفته‌اند و این باعث شده که اکثریت قاطع مجلس هشتم مثل مجلس هفتم در اختیار کسانی قرار گیرد که پایبند به اصول و مبانی انقلاب هستند. این دستاورد خیلی مهم بوده است و افتخاری برای اصولگرایان است. اصولگرایان در این انتخابات بر اساس مدلی که در انتخابات مجلس هفتم بر اساس آن به وحدت رسیدند عمل می‌کنند. در آن انتخابات ساختار 5+6 طراحی شده بود که 5 نفر از داوران در آن حضور داشتند و 6 نفر هم متشکل از نمایندگانی از جبهه پیروان خط امام و رهبری، رایحه خوش خدمت و ایثارگران و رهپویان بودند آن ساز و کار جواب مثبتی داد و اصولگرایان در آن ساختار توانستند 220کرسی‌مجلس را به دست آورند.
در این دوره نیز اصولگرایان با بهره گیری از همان الگو جبهه متحد اصولگرایان را تشکیل دادند. با این تفاوت که این بار 7 نفر از داوران در ساز و کار قرار گرفت و نمایندگانی از تشکل‌های جبهه پیروان خط امام و رهبری، جمعیت ایثارگران و رهپویان و نیز جبهه پایداری در آن قرار دارند البته قرار شد یک نفر هم به نمایندگی از علی لاریجانی و یک نفر هم به نمایندگی از قالیباف در جبهه قرار گیرد که مجموعا 8 + 7 می‌شود. البته از آنجا که جبهه پایداری نمایندگان خود را معرفی نکرده است عملا 7 + 6 شده است. به باور من این شیوه اگر درست اجرا شود جواب می‌دهد و می‌توان با آن به وحدت رسید تجربه هم نشان داده است که این شیوه می‌تواند موثر باشد. از آنجا که چهره‌های برجسته‌ای مانند آیت‌الله مهدوی کنی و آیت‌الله یزدی بر این فرآیند نظارت می‌کنند بیشتر می‌توان به وحدت امیدوار بود.
* با این حساب «رایحه خوش خدمت» یا همان حامیان دولت دیگر در سازوکار اصولگرایان برای انتخابات وجود ندارند؟
** ما هم‌‌اکنون دیگر تشکیلاتی به نام رایحه خوش خدمت نداریم و تغییراتی در دولت منجر به غیرفعال شدن این تشکیلات شد اما تشکیلاتی به نام جبهه پایداری تشکیل شده است که به نوعی طیف طرفداران دولت را نمایندگی می‌کند. هر چند هنوز این جبهه با جبهه متحد ائتلاف نکرده است و نمایندگان آنها نیز در جلسات جبهه متحد شرکت نمی‌کنند. به باور من این‌ها همه از اصولگرایان هستند؛ نظام و قانون اساسی و رهبری نظام را قبول دارند اما در عین حال اختلافاتی هم وجود دارد.
* بحثی اخیرا مطرح شده مبنی بر اینکه رقابت اصولگرایان درون گروهی خواهد بود. این موضع بیشتر از سوی همان اقلیت اصولگرا که با جبهه متحد همراه نشده است منتشر شد. دلیل دامن زدن به این دست مسائل از نظر شما چیست؟
** توصیه من به دوستان این است که تنها نامزدهای خو د را تبلیغ کنند نه این که گروه دیگری را تخریب کنند.مردم از این گروه‌ها توقع دارند اخلاق انتخاباتی را رعایت کنند. هر چقدر در معرفی نامزدهای گروه خود عمل کنند بهتر است تا این که دیگران را تخریب کنند.
البته درباره وضعیت اصولگرایان این را هم باید بگویم که شاید 90 درصد نامزدهای اصولگرایان باهم مشترک باشد لذا همگرایی وجود دارد و امیدواریم در تهران به لیست واحد بر سیم تا کار به نتیجه برسد امیدوارم اصولگرایان به وحدت و همگرایی بیشتری برسند تا در 12 اسفند یک لیست واحد وجود داشته باشد و مردم به آن رای دهند.
* البته آقای دکتر مسئله‌ای که در رقابت‌های میان اصولگرایان دیده می‌شود بهانه‌هایی است که عموما از سوی یک اقلیت مطرح می‌شود. این اقلیت تلاش دارد جبهه متحد اصولگرایان را تخریب کند. ارزیابی شما چیست؟
** ببینید این مسئله را قبول دارم که گفتمان اصولگرایان باید مرزبندی خود را با جریان‌ها و افرادی که در فتنه و انحراف جزو ساکتین یا مردودین بودند حفظ کند. دوستان جبهه متحد اصولگرایی هم باید به این مرزبندی توجه کنند و در تصمیم گیری و انتخاب نامزدهای خود این مسئله را در نظر بگیرند. تلاش برخی باعث شده اصولگرایان نتوانند به وحدت کامل برسند. جلسات مشترک زیادی برگزار شده و تلاش‌های زیادی هم شده است. اما در مورد برخی اشخاص حقیقی و وجود آن‌ها در لیست، اختلاف وجود دارد و به نظر می‌رسد نشود این را برطرف کرد. دوستان جبهه متحد در این زمینه ملاحظات و مصلحت سنجی‌هایی دارند. اما می‌توان در نهایت به ائتلافی رسید تا لیست حداکثر اشترا ک را داشته باشد.
البته من هنوز امیدوارم. به نظر من می‌توان در روزهای آخر به لیست مشترکی رسید اگر طرفین نظر خود را تعدیل کنند می‌توان امیدوار بود و الا اگر هر کسی محکم روی نظر خود بایستد نمی‌شود به نتیجه رسید.
* بعد از پایان ثبت‌نام‌ها برای انتخابات مجلس، ‌ورود جریان انحرافی به انتخابات مسجل شد. آیا شما هم نسبت به حضور جریان انحرافی در انتخابات نگرانی دارید؟
** من هم مانند سایر اصولگرایان از سوی جریان انحرافی احساس خطر می‌کنم. البته ما در دوره‌های مختلف انقلاب با جریان‌های انحرافی مواجه بودیم؛ التقاطی‌ها، منافقین، بنی صدری‌ها و... از مسیر انقلاب منحرف شدند و انقلاب توانست آن‌ها را کنار بزند و در این چند سال اخیر هم برخی افراد به عنوان جریان انحرافی فعالیت‌هایی می‌کنند که نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است به طوری که در ماه‌های اخیر برخی اقدامات آنها مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرده است. به نظر می‌رسد جریان انحرافی پیوندهایی با جریان فتنه برقرار کرده باشد. آن‌ها می‌خواهند تحت هر عنوان در پشت صحنه به یک وحدت در برخی زمینه‌ها برسند. اصحاب فتنه و انحرافی‌ها باهم تلاش می‌کنند باهم عمل می‌کنند و نامزدهایی هم وارد میدان کنند. چهره‌های ناشناخته‌ای که بدون سابقه هستند و به اصطلاح مهره‌های سفید هستند. روشن است همه آنها که در خط انقلاب هستند باید برای دفاع از انقلاب و اسلام هوشیارانه تلاش کنند و از جریان انحرافی غفلت نکنند.
* آقای صدر شما در انتخابات قبل فعالیت‌های بیشتری‌داشتید و من به یاد دارم که هر شب در مساجد و در محلات برای مردم سخنرانی می‌کردید و جلسات زیادی داشتید اما گویا در این دوره این قدر فعال نیستید چرا؟
** البته در این انتخابات هم تلاش‌های خود را دارم. در انتخابات قبلی در فرآیند 5 + 6 من جزو یکی از اضلاع بودم و نماینده جبهه پیروان در آن تشکیلات بودم و لذا در جلسات شورای مرکزی شرکت می‌کردم و دبیر شورای مرکزی و رئیس ستاد اجرایی جبهه متحد اصولگرایان هم بودم به همین دلیل به صورت طبیعی فعالیت‌هایم بیشتر بود اما در این دوره چون این مسئولیت‌ها را ندارم افراد دیگری این کارها را انجام می‌دهند. اما من هم به جای خود تلاش‌هایم را می‌کنم.
* به نظر شما ترکیب مجلس آینده چگونه خواهد بود؟
** به صورت کلی ترکیب تغییر زیادی نمی‌کند. شاید در دسته‌بندی و ترکیب فراکسیون‌ها تفاوت‌هایی ایجاد شود اما اصولگرایان در مجلس نهم نیز اکثریت خود را حفظ خواهند کرد و فکر می‌کنم اقلیتی مثل مجلس هشتم نیز در مجلس نهم شکل گیرد.