تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۳۹۱ - ۰۷:۰۷  ، 
شناسه خبر : ۲۳۸۷۷۰
گزارش ایران از آخرین آرایش انتخاباتی گروه‌ها و جبهه‌ها

گروه سیاسی: با آنکه چند روز بیشتر به برگزاری نهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی نمانده است اما همچنان شاهد زایش و تولید لیست‌های جدید هستیم.
حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی، عضو جامعه روحانیت مبارز و نماینده فعلی مجلس هشتم در گفت‌وگو با ایران با بیان اینکه اصولگرایان دارای لیست‌های متعددی هستند در این خصوص می‌گوید: همه خود را اصولگرای ناب معرفی می‌کنند، لذا تعدد لیست‌ها مشکلاتی را برای جامعه به وجود خواهد آورد. در آن سوی میدان اصلاح‌طلبان با ائتلاف‌های جبهه مردمی اصلاحات و جبهه مردم‌سالاری و البته خانه کارگری که تنها با دو نامزد وارد عرصه شده است وارد کارزار انتخابات شده‌اند. با توجه به وجود تعدد و تکثر میان گروه‌ها و جناح‌های سیاسی در ادامه آرایش کلی حضور گروه‌ها در انتخابات 12 اسفندماه را بررسی کرده و به تحلیل آنها و ارتباطشان با یکدیگر می‌پردازیم.
جبهه تنها با نام متحد اصولگرایان
هر چند که از یک سال قبل داعیه داران اصولگرایی (راست سنتی) تمام هم و غم خود را بر آن گذاشتند تا بتوانند همه اصولگرایان را به زعم خود زیر یک چتر گسترده جمع کنند اما نتیجه‌ای که در حال حاضر از سازوکار 8+7 موسوم به کمیته وحدت حاصل شد تا لحظه نوشتن این گزارش بروز و ظهور 16 تشکل اصولگرایی است هر چند که بسیاری از اعضای آنها مشترک هستند اما بنا به برخی اختلاف نظرها تصمیم گرفته‌اند در فهرست‌های متفاوت به رقابت با یکدیگر بپردازند. جبهه متحد اصولگرایان نخستین جبهه و ائتلاف از ائتلاف‌های 16 گانه و اصولگرایی بود که لیست 30 نفره تهران خود را با دو سرلیست حداد عادل و محمدحسن ابوترابی فرد منتشر کرد.
جبهه‌ای برای پایداری
جبهه پایداری از دیگر جبهه‌ها و ائتلافهایی بود که از همان اول تکلیف خود را روشن می‌دانست و ساز جدایی را از همان آغاز کار کوک کرد.
این جبهه که هسته اصلی‌اش را وزرا و حامیان سابق دولت تشکیل می‌دهند نظرات و تفکراتشان نزدیک به آیت‌الله مصباح یزدی می‌باشد و گفته می‌شود ایشان پدر معنوی جبهه پایداری است. این جبهه فهرست 30 نفره خود را با سرلیستی مرتضی آقا تهرانی منتشر کرده است.
حلقه یاران محسن رضایی
جبهه ایستادگی که بنای اولیه خود را تنها در حمایت از سازو کار کمیته وحدت و جبهه متحد گذاشته بود، اما در میانه راه، آنجا که دید نظراتش (یعنی افرادی که باید در لیست می‌بودند) تأمین نشده است، با ارائه لیست جداگانه فهرست 30 نفره دیگری را عرضه کرد. البته پس از آن‌که حجت‌الاسلام علوی سر لیست آن رد صلاحیت شد، این فهرست، سرلیستی خود را به ابوترابی‌فرد اختصاص داد.
بصیرانه حضور داریم!
جبهه بصیرت و بیداری اسلامی نیز یکی از تولدهای اصولگرایان محسوب می‌شود، پس از آن‌که سرلیست آن، شهاب‌الدین صدر رد صلاحیت شد، کیهان نوشت: این احتمال که در روزهای آینده دو جبهه ایستادگی و بصیرت و بیداری اسلامی به سمت ارائه فهرست‌های تلفیقی یا دیگر فهرست‌های موجود رفته و یا اساساً از صحنه کنار بکشد، قوت گرفته است!
طیبه صفایی، از اعضای شورای مرکزی این جبهه در گفت‌وگو با ایران با بیان این‌که جبهه بصیرت و بیداری، یکی از تشکل‌های ماندگار است، تأکید کرد: این جبهه قائم به شخص نیست. ما با تمام قوا ایستاده‌ایم و مطمئناً این جبهه را حفظ می‌کنیم. این عضو فراکسیون بصیرت و بیداری اسلامی مجلس همچنین گفت که در این برهه با قوت به کار خود ادامه می‌دهیم و بصیرانه گفتمان بیداری اسلامی را ترویج می‌کنیم.
صدای ملت یا منتقدان دولت!
جبهه منتقدان دولت که با بازماندن افرادی همچون علی مطهری، عباسپور و حمیدرضا کاتوزیان از فهرست جبهه متحد شکل گرفت، و لیست خود را تنها با تفاوت همین 3 نفر با لیست جبهه متحد، منتشر کرد! صدای ملت نیز که با ژست تبلیغاتی منتقدین دولت وارد صحنه شده امیدوار است بتواند آرای عده‌ای را هر چند اندک نصیب خود کند. برخی‌ها این جبهه را به علی لاریجانی نزدیک می‌دانند، اگرچه رئیس‌مجلس هشتم تاکنون واکنشی نسبت به این جبهه نداشته است!
البته گمانه‌زنی‌ها از نزدیکی لیست منتقدین دولت با اصلاح‌طلبان خبر می‌داد و در این خصوص، علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر با بیان این‌که خانه کارگر از لیست جبهه منتقدین دولت (صدای ملت) حمایت می‌کند، خاطرنشان کرد: خانه کارگر از مدت‌ها قبل از علی مطهری اعلام حمایت کرده و اکنون هم از لیست ارائه شده توسط این جبهه در انتخابات حمایت می‌کنیم.
ائتلاف بزرگ اصولگرایان، انحلال یا...
حسن غفوری‌فرد، نماینده مجلس هشتم نیز پس از آن‌که دید جایی در لیست ارائه شده از طرف جبهه متحد اصولگرایان ندارد، به مثابه بقیه همقطارانش، ائتلافی را تحت عنوان ائتلاف بزرگ اصولگرایان تشکیل داد و لیستی را با نظر شخصی خود و همفکرانش روانه بازار انتخابات کرد. اما روز شنبه خبری بر روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت مبنی بر این‌که این ائتلاف با توجه به احترام خاصی که برای آیت‌الله مهدوی کنی و آیت‌الله یزدی قائل است ، به حرمت آنان، این ائتلاف را منحل اعلام می‌کند.
یک روز از انتشار این خبر نگذشته بود که حسن غفوری‌فرد در گفت‌و‌گوی اختصاصی با مهر اعلام کرد که «ائتلاف بزرگ اصولگرایان» منحل نشده است! وی اعلام کرده است که در نشستی خبری توضیحات بیشتر را ارائه خواهد کرد!
آبادگران جهادی، با پشتوانه شهرداری
آبادگران جهادی نیز ائتلافی دیگر از دل اصولگرایان بود که گویا به‌منظور تأمین نظر شهردار تهران شکل گرفته است، چرا که وقتی این واژه را در موتورهای جست‌و‌جوگر دنبال می‌کنیم، با این تعریف که آبادگران جهادی یک گروه سیاسی است که در شهرداری تهران متولد شده است، رو‌به‌رو می‌شوی. سرلیست این ائتلاف را محمدنبی رودکی از اعضای نزدیک به قالیباف بر‌عهده دارد.
گفته می شود جبهه حامیان ولایت به سرلیستی علی مطهری با این ائتلاف نزدیکی خاصی دارد.
جبهه توحید و عدالت یا حامیان دولت
جبهه توحید و عدالت یا حامیان دولت، جبهه دیگری است که از یک ماه گذشته اعلام موجودیت کرده است و گفته می‌شود طی روزهای آینده قرار است اطلاعات بیشتری در این خصوص منتشر شود.
این جبهه معتقد است که باید در کشور رویکرد فکری - مدیریتی رهبر معظم انقلاب به عنوان الگوی راهبردی اداره کشور حاکم باشد و غیر از آن را مناسب برای اداره کشور نمی‌داند.
ائتلاف‌ها و جبهه‌هایی با تک‌چهره‌های شاخص
علاوه بر این‌ها، در میان جناح اصولگرا، جبهه‌ها و ائتلاف‌های دیگری نیز با محوریت تک‌چهره‌های شاخص که از فهرست جبهه متحد اصولگرایان باز‌مانده بودند، اعلام موجودیت کردند. از جمله جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی به دبیرکلی محمد مرندی، جبهه اتحاد ملی و انسجام اسلامی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی تسخیری، جنبش عدالت و مهرورزی با سرلیستی ابوترابی‌فرد، شورای هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی با عنوان «فهرست وحدت» با سرلیستی حداد عادل، حزب تمدن اسلامی با سرلیستی حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد، جبهه جوانان ایران امروز، با سرلیستی حداد‌عادل ائتلاف کاندیداهای مستقل سراسر کشور با سرلیستی علی مطهری که عمدتاً فهرست‌هایی از ترکیب فهرست‌های گروه‌های حاضر در انتخابات می‌باشد.
وحدت اصولگرایان از دوره‌های قبل بیشتر است!!
در حالی که بیش از 16 تشکل اصولگرا برای رقابت در انتخابات مجلس اعلام حضور کرده‌اند و این احتمال وجود دارد که تا زمان برگزاری انتخابات در 12 اسفند ماه به این حجم اضافه گردد، محمدرضا باهنر از اعضای شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان با بیان این‌که اگر فهرست‌های متعددی در عرصه انتخابات شکل نمی‌گرفت بسیار مطلوب‌تر بود، گفته: معتقدم که وحدت اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم، از دو دوره قبل بسیار بیشتر بوده است.
اصلاح‌طلبان و حضور با 3 لیست انتخاباتی
پس از آن‌که چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب بحث عدم شرکت در انتخابات را مطرح کردند، برخی از گروه‌های اصلاح‌طلب از جمله حزب مردم‌سالاری حضوری پررنگ را در این زمینه داشته. جبهه مردمی اصلاحات و خانه کارگر از دیگر تشکل‌های اصلاح‌طلبی بودند که با ارائه لیست‌های مختلف و با حضور چهره‌هایی چون مصطفی کواکبیان، علیرضا محجوب، سهیلا جلودارزاده و سید حسین هاشمی، در کنار اشخاصی همچون علی مطهری و حمیدرضا کاتوزیان، در میدان رقابت انتخابات مجلس نهم وارد شده‌اند!
لیست‌ها، فهرست‌ها و ائتلاف‌هایی که در گزارش آمده است تا زمان نگارش این گزارش (دیروز) تنظیم شده است، بعید نیست تا زمان چاپ باز هم شاهد تولد و زایش یک تشکل یا جبهه یا فهرست جدید باشیم!