تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۵:۲۸  ، 
شناسه خبر : ۲۴۲۷۴۲
علی‌اکبر جوانفکر در گفت‌وگو با «اعتماد»:
طاهره ریاحی مقدمه: مجلس از قانون گریزی دولت گلایه دارد و دولتی ها از کارشکنی مجلس می گویند. این موضوعی است که در سه سال گذشته بارها در مورد آن بحث شده است. علی اکبر جوانفکر ، مدیرعامل خبرگزاری ایرنا، مدیر موسسه مطبوعاتی ایران و مشاور مطبوعاتی و رسانه یی محمود احمدی نژاد است که معتقد است دولت تابع قانون بوده و تاکنون کاری غیر از اجرای قوانین انجام نداده و بی مهری مجلسی ها به دولت برای اثبات عبارت «مجلس در راس امور است» صورت می گیرد. با او گفت وگویی داشته ایم.

* دیروز آقای احمدی‌نژاد نامه‌یی به آیت‌الله شاهرودی نوشتند و مصوبه نظارت برعملکرد نمایندگان را مغایر با قانون اساسی دانستند. مگر مرجع تطبیق قوانین با قانون اساسی شورای نگهبان نیست؟ چرا این نامه را رییس‌جمهوری به رییس کمیته حل اختلاف قوا نوشتند؟ آیا همچنان معتقدید رفتار آقای احمدی‌نژاد در چارچوب قانون است؟
** قانون اساسی به رییس جمهور ماموریت داده است بر اجرای قوانین نظارت کند. رییس جمهور طبق قانون این اختیار را دارد تا بر اجرای قانون از سوی شورای نگهبان و تطابق آن با قانون اساسی نظارت کند و حالاهم با استناد به همین قانون این نامه را نوشته است. و این کار هم خلاف نیست. ما حقوق شورای نگهبان را نفی نمی کنیم، شورای نگهبان حق دارد مصوبه مجلس را رد یا تایید کند اما رییس جمهور حق نظارت بر اجرایی شدن این امر را دارد.
* یعنی رییس‌جمهور بر عملکرد شورای نگهبان نظارت کند؟
** شورای نگهبان کار خود را می کند، رییس جمهور هم کار خود را. هر کس باید به وظیفه خود عمل کند. رییس جمهور باید دقت کند که شورای نگهبان مطابق با قانون اساسی عمل می کند یا نه. این حق هم حق جدیدی نیست. قانون اساسی این حق را در اختیار رییس جمهور قرار داده است. رییس جمهور بررسی می کند اگر مطابق قانون رفتار می شود که خوب است اگر نه هم پیگیری می کند تا قانون به طور کامل اعمال شود. اگر آقای احمدی نژاد نامه یی می نویسد یا حرفی می زند بر اساس حقی است که قانون اساسی برای ایشان تعیین کرده و ایشان آنقدر به قانون معتقد و پایبند است که حتی ذره یی پا را از آن فراتر نمی گذارد.
* با نوشتن این نامه صحت عملکرد شورای نگهبان زیر سوال نمی‌رود؟
** اصلاموضوع به شورای نگهبان ربطی ندارد. این اختلاف سه قوه است، باید هم در کمیته حل اختلاف قوا بررسی شود. اشکالی نیست که این نامه به آیت الله شاهرودی نوشته شود آقای شاهرودی با دستور رهبری به ریاست کمیته حل اختلاف قوا در آمده است و مشکلی نیست بخواهد این موضوع را بررسی کند.
* مگر قانونی را که شورای نگهبان تایید کند نباید لازم‌الاجرا باشد؟
** لازم الاجرا بودن بحث دیگری است اما اینکه مفاد قانون اساسی رعایت می شود تا یک مصوبه تبدیل به قانون بشود، وظیفه رییس جمهور است که بر این امر نظارت کند. الان اختلافی که هست این است که رییس جمهور به وظیفه قانونی خود عمل می کند و این قانون از نظر ایشان مشکلاتی دارد که به آقای شاهرودی برای بررسی بیشتر با ذکر دلایل ارجاع شده تا مشکل با قوه مقننه برطرف شود و موضوعی نیست که بخواهد مشکلی ایجاد کند و به آن پرداخته شود.
اینکه عده یی حاشیه درست می کنند ما مسوول نیستیم ما نمی توانیم بگوییم چرا عده یی حاشیه درست می کنند ، آقای احمدی نژاد سرگرم کار خودش است شما به عنوان روزنامه نگار ناظرید که از کاری برای رفاه مردم و آبادانی کشور دریغ نمی کند و وظایفش را به خوبی انجام می دهد اما برخی حاشیه پردازی می کنند و حرف هایی می زنند تا فضایی ایجاد کنند که عرصه تنگ شود و جلوی کارهای سودمند دولت گرفته شود. ما اهمیت نمی دهیم و کار خودمان را می کنیم. تعجب می کنم رییس جمهوری که باید به خاطر کارهایی که انجام داده مورد تمجید قرار بگیرد، چگونه مورد هجمه قرار می گیرد.
* یعنی مباحثی که در مورد قانون‌گریزی دولت بیان می‌شود صحت ندارد؟
** بالاخره تقابل ها هست. اختلافات هست و نمی شود آن را منکر شد اما آنچه اهمیت دارد همه باید در چارچوب قانون فعالیت کنند. آقای احمدی نژاد همه تلاش خود را می کند که فضا دوستانه باشد و همیشه هم تابع قانون بوده و این را هم اثبات کرده است اما مجلس هم اختیاراتی دارد و معتقد است در راس امور است و همه جوره تلاش می کند در راس امور بماند این حاشیه ها را هم برای دولت می سازد که نشان بدهد در راس امور است اما واقعیت چیز دیگری است. واقعیت این است که قانون اساسی این را نمی گوید بلکه قانون اساسی برای هر یک از قوا ماموریتی تعریف کرده است و همه وظایفی دارند و باید طبق قانون رفتار کنند. در هیچ کجای قانون اساسی ننوشته است که مجلس در راس امور است، قوه دیگر نیست. قوا وظایف شان در قانون اساسی تعریف می شود اما متاسفانه مجلس بر اشتباه خود پافشاری می کند سوال من از مجلس این است که چرا به جای حمایت و هموار کردن راه حاشیه درست می کند؟
* یعنی معتقدید مجلس مسبب قانون‌گریزی دولت است؟
** من می گویم قانونی که مجلس مصوب می کند دولت اجرا می کند پس چرا این همه حاشیه وجود دارد. قانون هدفمندی ها را مجلس تصویب کرد دولت طوری آن را اجرا کرد که همه از آن تعریف کردند.
همه دنیا این کار دولت ایران را تحسین کرد. دولت کاری کرد که دولت های پیشین از فکر کردن درباره آن می ترسیدند. به خوبی هم این قانون اجرا شد اما مجلس در پی ایراد گرفتن و حاشیه ساختن است. این درست نیست. قوا باید حامی یکدیگر باشند. من معتقدم پشت این حرکت ها منویات سیاسی خاصی وجود دارد که باید توضیح داده شود.
* مجلس توضیح بدهد؟
** هر کسی این حواشی را دنیال می کند باید توضیح بدهد بیشتر از این نمی توانم مساله را باز کنم.