تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۸  ، 
شناسه خبر : ۲۵۱۷۲۲
در گفتگوی پرویز سروری با رسالت مطرح شد؛

آرش طهماسبی
قرار است تا چند روز دیگر شانزدهمین اجلاس سران کشورهای غیر متعهد (نم) Non-Aligned Movement در تهران برگزار شود. اجلاسی که بسیاری از ملت های مستقل به آن چشم امید دوخته اند. در این میان اما به نظر می رسد که یکی از مطالبات اساسی ملت های جهان از نشست سران، آغاز رویکرد جدید برای اصلاح ساختارهای نظام بین المللی است. شواهد و قراین نشان می دهد که امروز جایگاه سازمان های بین المللی تا حد ابزاری در خدمت آمریکا و صهیونیست ها تقلیل یافته اند و مناسبات جهانی بر خلاف منافع حداکثری ملت ها و مشارکت عمومی سامان یافته است. کشورهایی که پس از جنگ جهانی دوم پیروز بودند نظم بین المللی را بر اساس قاعده برد - باخت تشکیل داده اند. کشورهایی که عضویت در باشگاه قدرت را بپذیرند و البته باج آن را پرداخت کنند حمایت به اصطلاح سازمان های بین المللی را کسب می کنند اما آنان که در برابر زورگویی ها می ایستند آماج حملات این سازمان ها قرار می گیرند. در این میان به نظر می‌رسد که جنبش عدم تعهد باید سازوکار جدیدی را برای حمایت از مستقل ها فراهم آورد. در همین زمینه گفتگویی را با پرویز سروری عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس انجام دادیم که ما حصل آن در ذیل از مد نظرتان خواهد گذشت.
پرویز سروری کارشناس مسائل سیاسی و عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به برگزاری اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران و حضور بیش از 120 کشور جهان در این اجلاس اظهار داشت: جنبش غیرمتعهدها بعد از سازمان ملل مهمترین و موثر‌ترین مجموعه بین‌المللی است که از اعتبار بالایی برخوردار است و می تواند در تصمیم گیری های بین المللی تاثیر گذار باشد.
سروری با بیان اینکه میزبانی جمهوری اسلامی و ریاست بر جنبش غیرمتعهد‌ها نشان می‌دهد که غرب در سیاست منزوی کردن ایران با شکست راهبردی مواجه شده است خاطرنشان کرد: آمریکا 33 سال است که انزوای جمهوری اسلامی را در دستور کار خود قرار داده است.سروری با تاکید بر اینکه آمریکایی ها هر کاری کردند تا مانع از برگزاری این اجلاس بزرگ در تهران شوند ادامه داد: وزیر خارجه آمریکا در همه دوره‌ها به صورت یک حربه سیاسی با حضور در کشورهای مختلف برای تضعیف جمهوری اسلامی حاضر شده و حتی این روزها شاهدیم آنها به صورت به‌روز هر کجا که جمهوری اسلامی نقطه قوتی پیدا می‌کند با عجله به آنجا سفر کرده و با تطمیع، تهدید و دادن امتیاز و حتی تحریم، آنها را برای قطع رابطه یا حداقل تضعیف رابطه با ایران تشویق می‌کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه با اشاره به اینکه مدیریت انقلابی و مدبرانه جمهوری اسلامی می تواند جنبش عدم تعهد را از وضعیت انفعال خارج نماید ، افزود: نگرانی امروز ما این است که سازمان ملل به صورت ابزاری در اختیار قدرت‌های سلطه‌گر قرار گیرد از این رو این سازمان جهانی باید از طریق جنبش‌های بین‌المللی همچون جنبش غیرمتعهدها کنترل شود.
این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: نباید اجازه دهیم جنبش غیرمتعهدها و کنفرانس اسلامی و مجموعه‌های این‌چنینی در یک مسیر تشریفاتی و بی‌خاصیت قرار گیرند. بر همین اساس معتقدیم مدیریت جمهوری اسلامی بر جنبش غیرمتعهدها این فرصت طلایی را هم برای ایران و هم برای جنبش فراهم کرده که به صورت یک بازیگر فعال در عرصه بین‌المللی حضور یابند و اجازه ندهند که نظام سلطه از مراکز دستگاه بین‌المللی به صورت ابزار استفاده کند.
سروری با تاکید بر اینکه متاسفانه جنبش عدم تعهد پس از آن شورو نشاط اولیه دچار نوعی انفعال جدی شده است گفت: نباید اجازه دهیم که بزرگترین مجمع پس از سازمان ملل تبدیل به کبریت بی خطری در دستان نظام سلطه شود و ما باید در اجلاس تهران با ارائه یک جایگزین برای سازمان ملل که امروز به سازمان دول متحد نظام سلطه تنزل کرده است راه را برای عادلانه کردن فضای نظام بین المللی هموارسازیم.
قائم مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه امروز سازمان های به اصطلاح بین المللی، حقوق بشر و صلح بین الملل را به بازیچه گرفته اند و با حق وتو قانون جنگل را پیاده سازی می کنند یادآور شد:این آسیب های کنونی ساختارهای بین المللی باعث شده است تا خود متحدین غرب نیز فریاد برآورند چرا که اکنون سازمان ملل در حال خارج شدن از دایره اعتماد جامعه جهانی است.
سروری با بیان اینکه نهاد های بین المللی باید مرجعی برای حل و فصل تخاصمات و جلوگیری از هرگونه تنش و حفظ صلح باشد گفت: رفتارهای دوگانه سازمان ملل و علی الخصوص شورای امنیت امروز به یک تهدید جدی علیه صلح جهانی تبدیل شده است. سروری با اشاره به مسئله سوریه گفت: در حالی که در سوریه تروریست ها در حال کشتار مردم هستند و از هرگونه سلاحی نیز در این جهت بهره می برند سازمان ملل به جای دفاع از مظلوم به خاطر منافع غربی ها به دفاع از ظالم می پردازد و به تقویت تروریستها مبادرت می کند.
سروری بار دیگر با تاکید براینکه مجامع بزرگ بین المللی علی الخصوص جنبش عدم تعهد می تواند سازمان ملل را در مسیری درست مدیریت کند افزود: در وضعیت کنونی به نظر می رسد که تشکیل یک رقیب واقعی برای سازمان ملل می تواند مانع از رفتارهای دوگانه این نهادها شود.این کارشناس مسائل بین المللی در ادامه با تاکید بر نقش جمهوری اسلامی ایران به عنوان الگویی موفق برای کشورهای مستقل گفت: ایران نشان داده است که می توان با تکیه بر توان بومی و حمایت های مردمی در برابر زیاده خواهی های غرب ایستادگی و پیشرفت کرد.
وی همچنین در پایان تاکید کرد: ملت سوریه از اجلاس عدم تعهد در تهران انتظار دارد که نسبت به وقایع کشورشان بی توجه نبوده و اقدام مشخصی را برای پایان دادن به جنایات تروریست ها صورت دهند.