تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۸۷ - ۱۷:۰۶  ، 
شناسه خبر : ۲۸۸۴۵
محمود دهقان در گفت‌وگو با ایسنا:

یک استاد دانشگاه همکاری ایران با آژانس را اهرمی در خنثی‌کردن بهانه‌های کشورهای 1+5 علیه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌یی ایران و عاملی موثر در بازگرداندن پرونده ایران از شورای امنیت به شورای حکام دانست.

دکتر محمود دهقان در گفت‌وگو با خبرنگار انرژی هسته‌یی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به روند مذاکرات ایران و آژانس و امیدواری ایران به حل مساله هسته‌یی از طریق پاسخ به ابهامات آژانس گفت: هیچ وقت آژانس نمی‌تواند به شورای امنیت دستور دهد که پرونده هسته‌یی ایران از این شورا خارج شود؛ چرا که آژانس سازمانی مادون شورای امنیت است.

وی با بیان این که پاسخ‌های ایران به آژانس و تایید عدم انحراف ایران از مسیر صلح‌آمیز از سوی آژانس می‌تواند اهرم‌های شورای امنیت را خنثی کند، گفت: اگر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، رسما انحراف‌نداشتن ایران را اعلام کند، می‌تواند صرفا اهرم‌های در دست شورای امنیت در اعمال فشار بیشتر علیه ایران را از دست آنها خارج کند.

این استاد دانشگاه با مثبت خواندن همکاری‌های ایران با آژانس در ارایه پاسخ سوالات خاطرنشان کرد: اصولا ما از نظر بازرسی بازرسان آژانس از فعالیت‌هایمان مشکلی نداریم و سوالات آژانس حل شدنی است. اینکه برخی از مسوولان مطرح می‌کنند مساله هسته‌یی ایران از ناحیه آن‌ها حل شده، درست است.

دهقان ادامه داد: ایران در حال همکاری با یک مرکز تخصصی بین‌المللی است و اگر این مرکز صحت اظهارات ایران را تایید کند و ابهامات حل شود، شورای امنیت نمی‌تواند بر روی اظهارنظرهای رسمی‌اش حرفی بزند.

وی گفت: انتظار ایران پس از همکاری با آژانس برای خروج پرونده از شورای امنیت طبیعی و واقعی است؛ چرا که شورای امنیت بر اساس سوالات آژانس درباره ایران قطعنامه صادر کرده است.

وی درباره کاهش تعامل دیپلماتیک ایران با کشورهای اروپایی به ویژه در بحث هسته‌یی نیز تصریح کرد: کاهش مذاکرات امری طبیعی است؛ چرا که فضای مذاکرات توسط آمریکا و هم‌پیمانانش به قدری مسموم است که اجازه فعالیت‌های دیپلماتیک دوجانبه به ایران و کشورهای اروپایی داده نمی‌شود. آنها همچنین سعی دارند روند مذاکرات ایران و آژانس را با اتهام‌زنی به البرادعی و ایران زیر سوال ببرند.

وی تاکید کرد: گزارش اخیر البرادعی کشورهای 1+5 را در اعمال فشار به ایران فلج کرد، به طوری که دو عضو شورای امنیت (روسیه و چین) به صراحت مخالفت خود را با تحریم‌های بیشتر و تصویب قطعنامه علیه ایران اعلام کردند و خواهان آن شدند تا روند تحریم‌ها تا نوامبر مسکوت بماند.

وی کاهش فعالیت‌های دیپلماتیک ایران را در بحث هسته‌یی رد کرد و گفت:‌ شورای عالی امنیت ملی و وزارت خارجه تماس‌های خود را حفظ کردند و روند فعلی بسیار مطلوب است.