(روزنامه همدلي – 1396/01/29 – شماره 575 – صفحه 3)
اگر تا پیش از ورود ناگهانی محمود احمدینژاد به ستاد انتخابات وزارت کشور و نامزدی رسمی برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم، فضای سیاسی هفتههای گذشته کشور، حکایت از رقابت حسن روحانی (به نمایندگی از اصلاحطلبان و اعتدالگرایان) و ابراهیم رئیسی (از سوی اصولگرایان) بود، اما هم حضور احمدینژاد و مردانش و هم اتفاقات روز آخر ثبت نام مانند ثبت نام محمدباقر قالیباف – که چندی پیش از این طی نامهای اعلام کرده بود در انتخابات حضور نخواهد داشت – و برخی دیگر از اعضای تشکل «جمنا»، اوضاع اصولگرایان بیش از گذشته پیچیده شد.
در اردوگاه اصولگرایی نیز آن طور که گفته شد، حسن روحانی نامزد پوششی را پذیرفت و اسحاق جهانگیری معاون اول وی در دولت یازدهم و چند چهره اصلاحطلب دیگر نیز نامزد شدند. اگرچه به نظر میرسد در اردوگاه اصلاحطلبی موضوع چندان پیچیده نباشد و افراد حاضر در نهایت به نفع روحانی کنار خواهند رفت، اما یک تحلیلگر پیشبینی میکند که این وضعیت در اردوگاه اصولگرایی رخ نخواهد داد.
عباس عبدی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی شانس روحانی برای پیروزی در انتخابات بیش از سایر کاندیداهای انتخاباتی بوده، معتقد است قالیباف و رئیسی که بدون حرفشنوی از جمنا مستقل به انتخابات ورود کردهاند، به نفع هم کنار نمیروند.
عباس عبدی تحلیلگر سیاسی اصلاحطلب و استاد دانشگاه در گفتوگو با انتخاب در ارزیابی فضای انتخابات ریاست جمهوری و شانس هر کدام از کاندیداهای انتخاباتی برای پیشی گرفتن از دیگری اظهار کرد: در شرایط کنونی شانس آقای روحانی برای پیروزی در انتخابات بیش از سایر کاندیداهای انتخاباتی است و طبعا شانس بعدی با فاصله متعلق به آقای قالیباف است.
وی در مورد هدف محمدهاشمی و جهانگیری از حضور در عرصه انتخابات افزود: آمدن این دو نفر به عرصه انتخابات از زاویه احتیاطی صورت گرفته است نه رقابت با آقای روحانی. ضمناینکه حضور آنها در میدان رقابت انتخاباتی در شرایط خاصی مفید است و پس از آن نیز بعید به نظر میرسد که آقای جهانگیری به حضور خود ادامه دهد.
عبدی در پاسخ به این پرسش که با توجه به حضور مستقل رئیسی و همچنین سخنان اطرافیان قالیباف مبنی بر کاندیداتوری مستقل وی از جمنا، آیا این دو در طول انتخابات با هم کنار آمده و در صورتی که جمنا یا بزرگان اصولگرا از این دو بخواهند به نفع دیگری کنار میروند، آیا با چنین درخواستی موافقت میکنند، تصریح کرد: این دو نفر اصولا فراتر و برتر از جمنا هستند و طبیعی است که مستقل به این عرصه ورود پیدا کنند و از سایر اصولگرایان حرفشنوی نداشته باشند، ولی ساختار انتخابات به گونهای است که برای جلو زدن از یکدیگر طرفداران آنها مجبور هستند که علیه دیگری تبلیغ کنند و نمیتوان همزمان برای دو نفر تبلیغ کرد، چراکه این امر بسیار مصنوعی نمود پیدا میکند، بنابراین طبیعی است که وقتی علیه هم تبلیغ کنند، جنگ مغلوبه میشود و هیچکدام به نفع دیگری کنار نخواهد رفت. ضمناینکه کنار رفتن هم دردشان را درمان نخواهد کرد، بنابراین تنها راه ممکن برای این دو نفر کنارهگیری رئیسی به نفع قالیباف است که در شرایط موجود تصور نمیکنم این اتفاق رخ بدهد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در رابطه با سخنان صفار هرندی در مورد کنارهگیری احمدینژاد قبل از اعلام نتایج شورای نگهبان و تنها فرصت او برای بازگشت، گفت: آقای احمدینژاد رد صلاحیت میشود، آقای بقایی که جای خود دارد. توصیه آقای هرندی به آقای احمدینژاد مشکلی را حل نمیکند، چراکه وی اگر نمیدانست که رد صلاحیت میشود حاکی از نداشتن درک، تحلیل و تدبیرش است که همه این ویژگیها را باید در سال ۸۴ میداشت تا صلاحیتش تایید شود و اگر میداند که رد میشود پس با علم به این موضوع آمده است و دوست دارد که اتفاق موردنظر آقای هرندی رخ بدهد، ولی این سوال را آقای هرندی باید پاسخ دهد که چه زمانی باید هر رئیس جمهوری از قطار پیاده شود؟ آیا نباید برای این فرایند تقسیم بر دو فکری صورت بگیرد؟
http://www.hamdelidaily.ir/?newsid=29522
ش.د9600038