(روزنامه شرق ـ 1396/02/24 ـ شماره 2863 ـ صفحه 3)
خاتمی پيش از ورود به بخش اصلي سخنانش افزود: «امروز اینجا موسیقی آذری نواخته شد و طنین این صدا همه شما را شادمان کرد. شاید طنز تلخی باشد ولی یک نفر در مشهد به من گفت به کس دیگری رأی خواهیم داد. وقتی پرسیدم چرا پاسخ داد وقتی موسیقی و کنسرت برای ما ممنوع است، رأی میدهیم تا برای همه کشور ممنوع شود». او ادامه داد: «پاسخ ما و پیام مردم آذربایجان به مردم مشهد این است که ما با رأيي كه در ٢٩ ارديبهشت مىدهيم كنسرت و موسیقی را در مشهد هم آزاد خواهیم کرد».
او در ابتدای سخنان اصلیاش با بیان اینکه «تبریز همیشه برای من خاطرهانگیز بوده است»، گفت: سال ٩٢ وقتی در ستاد دکتر روحانی نشسته بودیم و نگران نتایج انتخابات بودیم، اولین خبری که به ما رسید، از یک روستای دورافتاده آذربایجان شرقی بود که بسیاری از افراد آنجا را نمیشناختند و حتی نامش را درست نمیتوانستند تلفظ کنند. در این روستا روحانی از سایر رقبا بیشتر رأی آورده بود و وقتی این خبر را شنیدیم، فهمیدیم و مطمئن شدیم که آرا به نفع روحانی خواهد بود».
او افزود: امیدوارم امسال هم پیام پیروزی و امید از آذربایجان به همه ما برسد.
خاتمی با اشاره به اینکه اى كاش هميشه ايام انتخابات بود و هميشه فضا فضاى شاد و بانشاط بود، گفت: در این صورت میشد مردم در طول سال در تجمعات شرکت کنند، حرفشان و خواستههایشان را مطرح کنند؛ ولی باز هم ما از همین فرصت کوتاه استفاده خواهیم کرد تا بگوییم مردم ایران چه میخواهند».
او تأکید کرد «رأی بسیاری از مردم مشخص است، پيروزى آقاى روحانى در تمام كشور مسجل است و ايشان رئيسجمهور آتى ايران است، ما از نتيجه انتخابات نگران نيستيم؛ اما ما تنها رأىدهنده نيستيم؛ بلكه بايد رأىساز باشيم، باید کاری بکنیم که دهها نفر را قانع بکنیم که پای صندوقهای رأی بیایند و عزت ايران را دوباره بيشازپيش افزايش دهيم».
خاتمی با بیان اینکه در جایجای کشور انسانهای بسیار محترمی هستند که هنوز تصمیم خود را نگرفتهاند، گفت: با منطق و استدلال، افرادى را كه قصد شركت در انتخابات ندارند، به پاي صندوقهاى رأى بياوريم و مطمئن باشيد اگر اين افراد بيايند، فقط به روحانى رأى خواهند داد.
او گفت: پاسخ ما به کسانی که میگویند رأی نمیدهیم این است که شاید با رأیدادن به تمام خواستههایمان نرسیم؛ اما با رأیندادن در مسیر سرنوشت دیگری قرار خواهیم گرفت».
خاتمی ادامه داد: اگر سال ٨٤ آنها پای صندوقهای رأی میآمدند، آن هشت سال پیش نمیآمد.
او افزود: ما پای صندوقهای رأی، رأی میدهیم که عدالت، آزادی، حقوق شهروندی و برابری محترم شمرده میشود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: ما به روحانى رأى مىدهيم تا عدالت، آزادى و حقوق شهروندى محترم شمرده شود.
نایبرئیس مجلس ششم تصریح کرد: انتخابات در كشور ما انتخاب يك فرد نيست؛ بلكه انتخاب یک راه است. راهي كه ما ميخواهيم، شیوه آزادی، حرمت انسان، حقوق زنان و اقوام را به رسمیت میشناسد و در برابر مشکلات میایستد و در کنار همه ایرانیان برای حل مسائل تلاش میکند.
او افزود: ما باید از بین این دو راه یکی را انتخاب کنیم، یکی اقلیت و اکثریت میسازد، موضوع زبان و اقوام را به مسئله اختلافساز تبدیل میکند و یک شیوه میگوید هرکس که شناسنامه ایرانی دارد از حقوق مساوی با دیگری باید برخوردار شود و نمیشود کسی را به خاطر تفاوت در فکر و زبان و قومیت از حقوقش محروم کرد.
خاتمی گفت: یک شیوه، دست دشمن بهانه میدهد، ولي یک طرف دنبال صلح و رابطه دوستانه با جهان است تا با تمام امکانات جهانی برای حل مشکلات اقدام کند. یک طرف دشمنتراشی است و یک طرف صلحخواهی؛ ما باید بین اینها یک راه را انتخاب کنیم.
خاتمی در ادامه سخنانش با بیان اینکه برخى فقط شعار مىدهند و بايد ببينيم واقعا چنين هستند يا نه و فقط شعاردادن بلد هستند، گفت: سوابق این نامزدها را باید بررسی کرد. من در هفتههای اخیر دنبال برنامههای این نامزدها بودم، دریغ از یک برگ برنامه، اگر شما پیدا کردید ما همه حرفهایشان را قبول میکنیم.
او افزود: اینکه میگویند یارانه را دو برابر میکنیم و پنج میلیون شغل ایجاد میکنیم باید برنامه داشته باشند. اگر برنامه دارند ارائه دهند؛ ولی اگر برنامه ندارند، فقط شعار است و هدفی جز تخریب ندارد.
خاتمی با تأکید بر اینکه یکی دیگر از راههای شناخت افراد بررسی اطرافیانشان است تصریح کرد: اطرافیان روحانی دانشگاهیان و نخبگان و هنرمندان و جوانان هستند و اطرافیان دیگران همانهایی هستند که با بیبرنامگی آنها کشور به مذمت کشیده شد.
او با بیان اینکه دولت كشور را از سقوط حتمى نجات داد گفت: انتخاب ما در این جمع قطعا حسن روحانی است؛ ولی باید تلاش کنیم تا او با آرای قاطع انتخاب شود و این میزان آرا به او قدرت میدهد تا در برابر کارشکنیها توانمند باشد.
خاتمی گفت: ما نمیخواهیم به آن دوران برگردیم، این راه راه اصلاحات است، روحانی افتخار میکند که پشتوانه او در جامعه اصلاحطلبان هستند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه شاید برخی باشند که نخواهند دولت ادامه پیدا کند اظهار داشت: سیستم سیاسی کشور ما خوشبختانه به گونهای است که اگر مردم بخواهند، رأی آنها میتواند رأی اندک دیگران را تسلیم کند.
او ادامه داد: شاید اقلیتی زور و ثروت داشته باشند، اما ما با پشتوانه مردمی میتوانیم همان کاری را که در دوم خرداد ٧٦، خرداد ٩٢ و انتخابات مجلس در اسفند ٩٤ انجام دادیم، انجام دهیم.
او در بخش پایانی سخنانش گفت: اميدواريم اين انتخابات ما را به سمت وحدت رهنمون شود و تمامى کدورتها رفع شود و خواست مردم به گوش مسئولان برسد.
خاتمی با اظهار خوشحالی از تغییر مواضع تندروها گفت: نتيجه انتخابات هرچه باشد، در سراسر كشور ما به خود مىباليم و به مردم مىگوييم همانهايي كه مخالف حقوق مردم بودهاند، امروز از آزادى سخن مىگويند، از دانشگاه و دانشگاهیان سخن میگویند، ما توانستیم قدرت تأثیرگذاری اصلاحات را به ظهور برسانیم.
خاتمی در پایان سخنانش به موضوع انتخابات شورای شهر اشاره کرد و شورای شهر را اولین گام دموکراسی خواند و از همه شهروندان تبریز خواست به فهرست اصلاحطلبان رأی بدهند.
http://www.sharghdaily.ir/News/121266
ش.د9600181