(روزنامه مردم سالاري – 1396/05/10 – شماره 4377 – صفحه 3)
به گزارش ایسنا، علی ربیعی در اولین کنگره مجمع عالی کانونهای بازنشستگی کشوری خطاب به روسای کانونها با بیان اینکه شما به دولت رای دادید تا برنامههایش را ادامه دهد گفت: اگر قسمت شد و خدا خواست و در دولت دوازدهم خدمتتان بودیم سعی میکنیم برنامههای مرتب و خوبی داشته باشیم؛ اگر هم لازم شد وصیتی برای بعدیها بنویسیم، تاکید میکنیم مسیر ریشهکنی فقر و حفظ رفاه، کرامت و حقوق انسانی ادامه یابد.
ربیعی با بیان اینکه زمانی که دکتر روحانی در زمان انتخابات درباره بازنشستگان سخن میگفت خوشحال بودم که این اهمیت و جایگاه پررنگ شده است و مورد توجه است افزود: مباحثی که در انتخابات مطرح شد را به فال نیک میگیرم و نشان میدهد باید به سمتی برویم که فقر را ریشه کن کنیم. پیامهای روشنی وجود داشت که شما به آن مسیر رای دادید. توزیع مناسب درآمد، رفاه و حفظ حقوق انسانها، حفظ کرامت انسانها و دور کردن فقر از آنها جزو اصولی است که هم رهبری بر آن تاکید دارند و هم در برنامههای دولت دوازدهم آمده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اگر قسمت شد و خدا خواست و در دولت دوازدهم خدمتتان بودیم سعی میکنیم برنامههای مرتب و خوبی داشته باشیم گفت: اگر هم لازم شد وصیتی برای بعدیها بنویسیم، تاکید میکنیم این مسیر ادامه یابد. ربیعی ادامه داد: روزی که به وزارتخانه آمدم دیدم تلقی از صندوق درست نیست و صندوق تبدیل به یک کارپردازی شده بود و این ماهیت صندوق نبود. برنامه ریزی کردیم و روی ایدهای برای صندوق کار کردیم. وی افزود: در کنار کسانی که کارهای خوبی انجام میدهند، کسانی هم هستند که باید آنها را به خاطر کارهای نکرده دوست داشت، کسی که پسرعمهاش را در صندوق مدیر جایی نمیگذارد تا بخورد را هم باید دوست داشت. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تصویر صندوقها فاصله زیادی با اهداف عالیه ما دارد گفت: فقط پرداخت حقوق و مستمری بازنشستگی همه معنای صندوق نیست. تاکید کردیم صندوقها کاهش ریسک بازنشستگی را مدنظر داشته باشند.
ریسک مسکن، ریسک درمان و حتی ریسک انزوای اجتماعی هم مدنظر است. در تغییرات نسلی با نوعی انزوای سالمندی روبرو میشویم که باید برای رفع آن نهادسازی کرده و به آن پاسخ دهیم. وی ادامه داد: سالمند باید زندگی سالم اجتماعی را در دوران بازنشستگی خود تجربه کند. بازنشسته معضل نیست و رفتارهای ما با صندوقها در پنج دهه گذشته مشکل است. ربیعی با بیان اینکه نظریه داشتن در کار مهم است در حالی که در کشور کمتر به آن توجه میشود اظهار کرد: نظریه ما این بود که صندوق را به مثابه حیات اجتماعی بازنشسته دیدیم. باید سیاست بازنشستگی را تدوین و دنبال کنیم. پایدار کردن منابع صندوقها هم هدف بعدی است.
هفت میلیون و 400 هزار فرد 60 سال به بالا داریم. وی ادامه داد: در صندوقها با فقدان آینده نگری روبرو بودیم و روزی که باید بدهیها به صندوقها پرداخت میشد، شرکتهایی را تهاتر کردند. در صندوق فولاد یکسری شرکت رو به ورشکستگی را تحویل دادند. ما حاضریم داراییها را بگیرند و پول نقد بدهند. نباید شرکتها را به سمت خصولتی برد. متاسفانه به جای نقد این سیاستها خود صندوقها را نقد میکنند. ربیعی با اشاره به اینکه جلسه ای با رییس جمهور داشتیم و تصمیماتی گرفتیم که خروج از بنگاههای ناکارآمد مهمترین آن بود گفت: طرح نهایی را تقدیم رییس جمهور خواهم کرد و معتقدیم باید جایی برویم که بیشترین سودآوری را داشته باشیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه بیشترین زجر ما این است که انتصابات سفارشی در برخی شرکتها نداشته باشیم گفت: تعهد اخلاقی با خدا و مردم داشتیم تا جایی که توانستیم شما را روز قیامت در قبال اموال صندوق ناظر بدانیم. بنای ما حفظ استقلال صندوق بازنشستگی بوده است.
وی افزود: برخی انگ خصولتی به صندوق میزنند و نمیگویند طبق کدام تحلیلهای اقتصادی سخن میگویند. سهم سرمایه گذاری کل صندوقهای ما در کشور کمتر از 9 درصد است. در سال گذشته بدون ریالی افزایش سرمایه، توانستیم 3000 میلیارد تومان وارد صندوق بازنشستگی کنیم. برای بیمه تکمیلی دولت پولی به صندوق نداد اما آن را مدیریت کردیم.
http://www.mardomsalari.net/4377/page/3/18698
ش.د9602094