صبح صادق >>  دیدگاه >> گزارش
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۲  ، 
شناسه خبر : ۳۶۲۲۰۳
پایگاه بصیرت / احمد صالحی/ گروه سیاسی
شکست سنگین ارتش رژیم صهیونیستی در سال‌های 2000 و 2006 از حزب‌الله لبنان سبب شده است که فرماندهان نظامی این رژیم همواره از حزب‌الله ترس و واهمه داشته باشند. حال تصور کنید حزب‌الله لبنان در طول بیست سال گذشته بر توان نظامی خود افزوده است. این موضوع زمانی آشکار شد که در جریان جنگ غزه، حزب‌الله توانست با سلاح‌های راهبردی بخشی از توان نظامی رژیم صهیونیستی را در شمال مشغول کند. عملیات‌های ترکیبی موشکی و پهپادی حزب‌الله طی نزدیک به ۹ ماه گذشته که از نگاه ناظران حدود پنج درصد توان نظامی مقاومت لبنان برآورد می‌شود، به یکی از مهم‌ترین چالش‌های رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
از این رو در نظر داریم بخشی از توان نظامی حزب‌الله لبنان را مطرح کنیم و اینکه آیا رژیم صهیونیستی توان حمله به جنوب لبنان را دارد؟
چندی قبل محافل جاسوسی و رسانه‌های صهیونیستی درباره توان یگان هوایی حزب‌الله اطلاعاتی را کسب و در یک گزارش منتشر کرده‌اند. بر اساس این اطلاعات توپ‌های ضدهوایی، موشک‌‌های دوش‌پرتاب و سامانه موشکی، موشک‌های بسیار مؤثر و ضد استحکام‌ها و... از جمله مهم‌ترین تسلیحات نظامی حزب‌الله بوده که تاکنون از آن در جنگ غزه علیه رژیم صهیونیستی استفاده شده است.
براساس این گزارش، AZP‌ـS۶۰، گلوله‌های ۵۷ میلی‌متری آن می‌توانند هدف‌های هوایی را در برد چهار کیلومتری و ارتفاع ۶۰۰۰ متری رهگیری کنند. قابلیت دید در شب را با استفاده از سیستم‌های مادون قرمز مثبت دارد و می‌تواند هدف‌ها را در حداکثر ارتفاع ۱۵۰۰ متری، در برد ۲۵۰۰ متری و با آتش سنگین رهگیری کند.
در این گزارش آمده است، موشک‌های دوش‌پرتاب و سامانه موشکی عبارت است از:
سام یا استرلا ۲: یک سامانه موشکی زمین به هوای ارتفاع کم، دوش‌پرتاب و قابل حمل به وسیله نفر با سیستم هدایت گرمایاب است.
سام ۱۴: یک سامانه موشکی است، که تا حد زیادی به استرلا ۲ متکی است اما با مشخصات پیشرفته‌تر، به‌طوری که می‌تواند هواپیماها را در برد ۴۵۰۰ متر، در ارتفاع ۱۸۰۰ متری تا حداکثر ۳۰۰۰ متر هدف قرار دهد.
سام ۱۶ معروف به ایگلا: ایگلا مدل ارتقا یافته خانواده موشک‌های دفاع هوایی دوش‌پرتاب روسی سام‌۷ و سام ۱۴ است. ایگلا از کلاهک انفجاری دوکیلوگرمی با فیوز مجاورتی و تماسی سام ۱۴ استفاده می‌کند؛ اما طرح کلی موشک کاملاً جدید است و برد و سرعت آن به میزان چشمگیری افزایش یافته‌است.
QW: یک سامانه موشکی با هدایت مادون قرمز علیه هدف‌های هوایی در برد ۵ کیلومتر و حداکثر ارتفاع ۴ کیلومتر است.
سامانه سام ۸: این سامانه موشک‌های زمین به هوا را به سمت هدف‌های کوتاه و ارتفاع کم شلیک می‌کند و اولین سامانه پدافند هوایی قابل حمل است که با رادار در یک وسیله نقلیه ادغام شده‌ است. این سامانه می‌تواند در عرض پنج دقیقه به اجرای وظایف پاسخ دهد و برای پرتاب آماده شود و قادر به حرکت در خشکی و آب است. سرعت موشک‌های آن ۱۰۲۰ متر بر ثانیه است (حدود ۳ ماخ) و می‌تواند اهداف را در برد حداکثر ۱۵ کیلومتر و ارتفاع ۱۲ کیلومتر کنترل و منهدم کند. موشک‌های آن توانایی زیادی در دفع حملات پارازیت الکترونیکی دارند.
سامانه سام ۱۷ (ساخت روسیه): نام اصلی این سامانه «BukـM۲A» است. این سامانه، موشک زمین به هوای میان‌برد را از ۳ تا ۴۵ کیلومتر پرتاب می‌کند و دقت اصابت آن بین ۹۰ تا ۹۵ درصد است. همچنین سامانه‌ای مجهز به رادار است که می‌تواند با راندمان بالا اهداف را رهگیری و با شش هدف به‌طور همزمان مقابله کند. گفته شده است، در برخی آزمایش‌ها ثابت شده است که این سامانه می‌تواند با ۲۴ هدف به‌طور همزمان مقابله کند.
سامانه مرصاد ۱6: این سامانه از سه باتری موشک و دو یا سه رادار تشکیل شده‌ است و در سال ۲۰۱۸ وارد خدمت شد و برد تشخیص هدف آن ۱۵۰ کیلومتر بوده و برد درگیری آن ۴۵ کیلومتر است.
سامانه سام ۲۲: این سامانه یکی از سامانه‌های پدافند هوایی است که در انجام مأموریت‌ها بسیار کارآمد و شایسته بوده است، به‌ویژه در سوریه که دائماً با حملات هوایی رژیم صهیونیستی مقابله می‌کند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن این است که هدف هوایی را در دو مرحله منهدم یا رهگیری می‌کند. حداکثر ارتفاع آن ۱۵ کیلومتر و حداکثر برد آن ۱۸ کیلومتر است. محدوده سرعت این موشک بین ۷۸۰ متر بر ثانیه (۲/۳ ماخ) تا ۱۳۰۰ متر بر ثانیه (۳/۸ ماخ) است.
این موضوع در حالی است که در جنگ غزه، نام یکی از موشک‌‌هایی که همواره شنیده می‌شود، «برکان» است و حزب‌الله استفاده از این موشک‌های بسیار مؤثر و ضد استحکام‌ها را از همان آغاز جنایت‌های رژیم صهیونیستی شروع کرد. برکان به عنوان یک موشک سنگین، دقیق و کوتاه بُرد به دردسری برای رژیم صهیونیستی تبدیل شده‌ است.
آنچه از متن گزارش فوق بر می‌آید، رژیم صهیونیستی در صورت تکرار اشتباه راهبردی خود مبنی بر حمله به حزب‌الله لبنان، با شکست سنگینی روبه‌رو خواهد شد که مقیاس این شکست می‌تواند به اندازه نابودی رژیم صهیونیستی باشد.
در همین زمینه روزنامه «اسرائیل هیوم» نوشت، سران اسرائیل نمی‌دانند در جنگ آینده با حزب‌الله لبنان با چه تهدیدهایی روبه‌رو هستند. این روزنامه صهیونیستی تصریح کرد: «روند جنگ در چندماه گذشته با جنگ‌های گذشته متفاوت بود، به همین دلیل، سران تل‌آویو، درباره تهدیدهایی که در جنگ احتمالی با حزب‌الله متوجه آنهاست، اطلاعات به‌روزی در اختیار ندارند.»