همزمان با ورود تروریستهای «تحریرالشام» به دمشق در ۸ دسامبر، رژیم صهیونی با حملات زمینی و هوایی تجاوز به خاک سوریه را آغاز کرد و در همان لحظات اولیه سقوط دولت «بشار اسد» بخشهایی از آن را تصاحب کرد که تا همین لحظه تداوم دارد. در ابتدا واحدهای زرهی نیروهای زمینی اشغالگر به سمت منطقه حائل نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد در بین سوریه و بلندیهای جولان اشغالی پیشروی کرده و منطقه «قنیطره» را گلولهباران کردند. گفته شده است این نخستین حضور نیروهای صهیونی در این مناطق پس از توافق آتشبس ۳۱ مه ۱۹۷۴ در جنگ «یوم کیپور» است.
همزمان نیز جنگندههای صهیونی و حتی ناوهای نظامی به طور گسترده مناطق گوناگون سوریه، از جمله مناطق مهمی، چون «البوکمال» در استان دیرالزور را بمباران کردند. شدت حملات در مقاطعی به حدی شدید بوده که موجب زمین لرزههای محسوسی شده است، چنانکه حمله ناوچههای رژیم صهیونی به «طرطوس» سوریه در ساحل مدیترانه به «هیروشیمای طرطوس» شهرت یافته است.
تسریع این پیشرویهای یکجانبه و بدون مانع سبب شده است در حال حاضر مناطقی از سوریه تحت سیطره رژیم صهیونی قرار گیرد. در استان قنیطره، شهرکهای «مدینه البعث» و «خان ارنبه» به تصرف درآمدهاند. منطقه «جبلالشیخ» نیز که پیشتر تحت اختیار سوریه بود، اکنون در اختیار نیروهای صهیونی است. همچنین، در استان «درعا» نیروهای صهیونی با عبور از مناطق صعبالعبور، شهرکهای جمله و معربه را اشغال کردهاند. رژیم برای نخستین بار حتی تا حومه دمشق پیشروی کرده و وارد شهرک «مغر المیر»، از توابع منطقه «قطنا» در جنوب غرب دمشق شده است. در مجموع، رژیم صهیونی حدود ۳۷۸ کیلومتر مربع از خاک سوریه را در استانهای دمشق، قنیطره و درعا به تصرف درآورده است.
قراین بسیاری نشان میدهد، رژیم صهیونیستی در اقدامی هماهنگ با تروریستها حملات خود را آغاز کرده است. فارغ از اهداف راهبردی مشترک تروریستها و رژیم صهیونی در سوریه، منشأ آمریکایی تروریستها و حمایتها و همکاری پیدا و پنهان این کشور از آنها، سقوط دولت سوریه را عملیاتی مشترک ازسوی اتاق فکر آمریکاییـ صهیونی توصیف میکند.
مهمتر از آن «جولانی» سرکرده تروریستهای معارض سوری، با واکنش نشان ندادن به تجاوزات و بمباران فزاینده، حملات رژیم صهیونیستی را تلویحاً تأیید کرده و در آخرین اظهاراتش مبنی بر عدم حمله به سرزمینهای اشغالی از خاک سوریه، امنیت این رژیم را تضمین کرده است.
مقاصد بعدی!
به طور کلی، مجموعه اقداماتی که تاکنون رژیم صهیونی علیه سوریه انجام داده، نیات توسعهطلبانه رژیم صهیونیستی و ایده سنتی و ایدئولوژیک صهیونیستها برای تداوم اشغالگری را اثبات میکند. منطبق بر این هدف، پیشبینی میشود رژیم صهیونی طی چندین مرحله بر عملیاتهای خود در خاک سوریه ادامه داده و مناطق وسیعتری را ضمیمه سرزمینهای اشغالی کند. به گفته منابع میدانی، آنها در مرحله نخست تجاوز به خاک سوریه به بهانه تأمین امنیت جولان اشغالی و ایجاد کمربند امنیتی، قصد دارند استان قنیطره، بخشهایی از جنوب غرب استان درعا و جنوب غرب استان دمشق را اشغال و در ادامه راه را برای شروع مرحله دوم حملات و پیشروی باز کنند.
همچنین رژیم اشغالگر قصد دارد به سمت مناطق غربی استان درعا که با اردن مرزهای مشترک دارد، پیشروی کند و غرب شهر درعا را به همراه شهرکهای «طفس»، «مزیریب»، «جلین»، «تلشهاب»، «نوی»، «تسیل»، «سهم جولان»، «الشجره»، «نافعه»، «الحاره»، «جاسم»، «انخل» و «الحاره» به اشغال دربیاورد.
در مرحله سوم و نهایی نیز تلاش میکند مناطق باقی مانده استان درعا، از جمله شهر درعا، «ارزع»، «بصرالحریر»، «الحراک» و «الصنمین» را تصرف کند تا به مرزهای استان «السویداء» برسد و در مجموع با اشغال جنوب غرب و بخشهایی از جنوب سوریه (تصرف جنوب و جنوب غرب پایتخت، سیطره کامل بر استانهای قنیطره و درعا) حاشیه امنی را ایجاد کند و ابتکار عمل را برای ماجراجویی بیشتر در دست گیرد.
تغییر نقشه امنیتی
مضاف بر اشغالگری عیان، ارتش صهیونی مأموریتهای مشکوکی را در خاک سوریه تعقیب میکند. چنانکه روز دوشنبه یک بالگرد رژیم صهیونی با فرود ۲۰ دقیقهای در نزدیکی یک پایگاه نظامی در نزدیکی دمشق، مسیر خود را به سمت جنوب سوریه پیش گرفت.
به نظر میآید رژیم صهیونی با تجاوزات آشکار و ماجراجوییهای مرموز تلاش دارد نقشه امنیتی مد نظر خود را در سوریه مستقر کرده و با دسترسی به عمق مراکز تصمیمگیری در سوریه، سهمی در حاکمیت آن پیدا کند. به گمان رژیم صهیونیستی تغییرات ژئوپلیتیکی که اکنون وی متصدی آن است، میتواند تأثیرات عمیقی بر توازن قدرت در غرب آسیا داشته باشد. مقامات صهیونی، در بلوفی آشکار مدعی شدهاند تضعیف مقاومت در غرب آسیا و سقوط بشار اسد در سوریه، فرصتی برای توسعه درگیریها در منطقه و حتی حمله به تأسیسات هستهای ایران بهوجود آمده است.
تخریب زیرساختها
فارغ از عملیاتهای زمینی، جنگندههای رژیم صهیونی تاکنون با هدف قرار دادن بیش از ۵۰۰ نقطه راهبردی و تأسیسات حیاتی نظامی در سوریه بخش بزرگی از نیروی هوایی، دریایی، پایگاههای پدافندی، فرودگاهها، انبارهای موشکی و ... متعلق به ارتش سوریه را نابود کرده است. این حملات به منزله شدیدترین حملات در تاریخ سوریه توصیف شدهاند. ارتش رژیم صهیونیستی نیز اذعان کرده است، ۷۰ تا ۸۰ درصد تواناییهای نظامی ارتش سوریه را از بین برده است. تردیدی وجود ندارد، تخریب زیرساختهای سوریه به بخشهای نظامی محدود نخواهد شد و این کشور در برابر بحرانی عمیقتر از آنچه اکنون ساکنان آن لمس میکنند، مواجه خواهد شد.
شهرک صهیونیستی در خاک سوریه
رژیم صهیونیستی پس از پیشروی در خاک سوریه، اقداماتی را برای پیوستن این خاک به سرزمین خود آغاز کرد. در همین زمینه، کابینه رژیم صهیونی طرح نتانیاهو برای افزایش رشد جمعیتی در بلندیهای جولان و شهر «کتسرین» را با هزینه بالغ بر ۱۱ میلیون دلار تصویب کرد. پس از آن نیز به سرعت ساختوساز در بلندیهای جولان آغاز شد و در نخستین گام خاخامهای صهیونیست در این مناطق حضور یافتند و دعا خواندند و جشن گرفتند. همچنین، نتانیاهو به همراه رئیس شاباک، وزیر جنگ و فرمانده منطقه شمالی این رژیم از منطقه جبلالشیخ سوریه که به تازگی به اشغال این رژیم درآمده است، بازدید کرد. با وجود آنکه رژیم صهیونی به صراحت اعلام کرد، تصمیم به شهرکسازی با هدف دو برابر کردن جمعیت صهیونیستها در بلندیهای جولان اتخاذ شده، اما روند تداوم تجاوزات آشکار رژیم صهیونی از برنامه بلندمدت آن برای اتصال خاک سوریه به سرزمینهای اشغالی خبر میدهد.