صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲  ، 
شناسه خبر : ۳۷۲۰۴۶
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) : ما امروز به تبیین نیاز داریم. امروز، شبهه‌افکنی یکی از کارهای اساسی دشمن است. برنامه‌ریزی میکنند، حالا یک مقداری در خبرهای آشکار هست که شما هم می‌بینید، یک مقداری‌اش هم در خبرهای آشکار نیست که ما اطّلاع داریم. برنامه‌ریزی میکنند و پول خرج میکنند برای اینکه ذهنیّتها را منحرف کنند از حقیقت. چه کسی باید جواب بدهد؟ چه کسی بایستی این خطّ کج را مستقیم کند؟ چه کسی بایستی تبیین کند؟ شما جزو کسانی هستید که میتوانید این کار بزرگ را انجام بدهید. 2/10/1403
حرف روز  
انقلاب هر چه کرد به برکت دولت قرآن بود!

دیروز جمعی از استادان، قاریان و حافظان برترِ شرکت‌کننده در چهل‌ویکمین دوره‌ مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، با حضور در محفل انس با قرآن در حسینیه‌ امام خمینی(ره) با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند. ایشان با اشاره به رویارویی استکبار با بسیاری از ملت‌های دنیا و نه فقط ملت ایران، تأکید کردند: «فرق ملت ایران با دیگران این است که جرئت گفتن این واقعیت را دارد که آمریکا متجاوز، دروغگو، فریبکار و استعمارگر است و به هیچ اصلی از اصول انسانی پایبند نیست؛ بنابراین، «مرگ بر آمریکا» می‌گوید، اما دیگران جرئت بیان این حقایق و ایستادگی در مقابل آمریکا و ادای سهم خود در مبارزه با استکبار را ندارند.»

بدون شک، بزرگ‎ترین یا لااقل یکی از بزرگ‎ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی همین روحیه استقلال‌خواهی و عزت‌طلبی مردم ایران بود که در پرتو حرکت امام راحل و انقلاب اسلامی به آن نائل شد. البته ملت ایران هم شرط ذهنی و هم شرط عملی تحقق اراده الهی را به صورت کامل به منصه ظهور رساند تا انقلاب به دست آمد. در واقع، ملّت ایران، در طول این چهل و شش سال، اوج صبر و استقامت در راه هدف و آرمان را به نمایش گذاشت و از حیث ذهنی و ادراکی به این نتیجه رسید که شرایط زیستش در رژیم ستم‎شاهی زیبنده مسلمان ایرانی نیست؛ چرا که بر این کشور با اکثریت قریب به اتفاق مسلمان، عده‌ بسیار قلیلی از بهائیتِ غرب‌ساخته به پشتیبانی صهیونیسم و سرمایه‌داری جهانی حکومت می‌کرد و این مخالف قاعده قرآنی نفی سبیل بود. ملت ایران عملاً پای هزینه‌های انقلاب ایستاد، بهترین جوانانش را فدا کرد، دانشمندان و علمای دلسوزش ترور شد؛ اما از عزت و استقلالش کوتاه نیامد و از عربده‌جویی قدرت‌های مستکبر دنیا که در مقابلش صف کشیده بودند، نهراسید؛ بلکه سهم خودش را پای کار انقلاب و تغییر وضعیت نظام سیاسی کشور آورد و با تلاش نستوهانه پیش رفت و ترقّی کرد تا «ایرانِ امروز، ایرانِ چهل سال قبل» نباشد و دیگر هیچ باکی از تهدیدهای رنگارنگ نداشته باشد. امروز ایران الگوی مبارزه با قدرت‌های زورگوست. امروز ایران و ایرانی مسلمان پیشانی جبهه و جهاد ترکیبی در برابر چندین جبهه و جنگ ترکیبی و شناختی نظام سلطه جهانی و صهیونیسم بین‌المللی قرار گرفته است. همه این عزت‌ها و استقلال واقعی از «دولت قرآن» سرچشمه می‌گیرد و راه استمرار این عزت و استقلال همان توسل و عمل به قرآن است و به برکت خوانش، تدبر و عمل به قرآن روز به روز «این پیشرفت ادامه پیدا خواهد کرد». (فتح‎الله پریشان)

    گزارش روز 

الزامات یک قیاس اصولی!

یکی از مواردی که به ویژه در ایام سالگرد‌ پیروزی انقلاب اسلامی ملت بزرگ ایران زیاد دیده و شنیده می‌شود، مقایسه عملکرد دوران پهلوی و سال‌های حیات جمهوری اسلامی ایران است. این قیاس دو الزام مهم دارد که باید مورد توجه قرار گیرد؛

1 ـ تاریخ معاصر ایران به ویژه دوران حکومت قاجار و پهلوی باید به دقت مطالعه و بررسی شود. دوران سیاهی که سرشار از خیانت، وابستگی، عقبافتادگی، ظلم، تجزیه کشور، تحقیر، فقر و استبداد است. بنابراین، آشنایی با میراث شوم این دوره برای قضاوت و مقایسه دوران قبل و بعد از انقلاب ضروری است.

2ـ از ابتدای پیروزی انقلاب، حجم بیسابقه‌ای از دشمنی علیه ایران اعمال شده است که در تاریخ نمونه آن یافت نمی‌شود. ایجاد شورش‌های تجزیه‌طلبانه، تلاش برای کودتا، ترور بسیاری از مسئولان مؤثر انقلاب، ترور بیش از 23 هزار نفر از مردم، تحمیل جنگ هشت ساله، اعمال تحریم‌های همه‎جانبه و ایجاد اغتشاش گوشه‌ای از این دشمنی‌هاست. بنابراین، باید رویکردها و عملکرد دو‌ دوره در این حوزه‌ها بررسی شود. با وجود در نظر گرفتن این دو مؤلفه باز هم مقایسه عملکرد نظام برآمده از انقلاب شکوهمند ملت ایران در سال1357 کارنامه‌ای روشن و درخشان است که در ادامه به گوشه‌ای از تفاوتی که جمهوری اسلامی ایران رقم زد، اشاره می‌کنیم؛

سیاست داخلی: رژیم دیکتاتوری پهلوی با رویکرد دیکتاتوری خود، خفقان، استبداد، نادیده گرفتن و سرکوب مردم و عدم آزادی سیاسی را به ارمغان آورد؛ ولی جمهوری اسلامی با اتخاذ رویکرد مردمسالاری، توانست مشارکت اجتماعی، انتخابات آزاد، آزادی‌های اجتماعی، فعالیت احزاب سیاسی، چرخش قدرت و استقلال سیاسی را برای مردم فراهم کند.

سیاست خارجی: رژیم پهلوی با وابستگی به قدرتهای بزرگ، ایران را به بازیگر دستنشانده، تأمینکننده منافع کشورهای خارجی، ناتوان در برابر تهدیدهای خارجی، یک ملت بدون عزت و تحقیر از سوی کشورهای قدرتمند تبدیل کرد؛ در مقابل جمهوری اسلامی رویکرد استقلال را پیش گرفت، که تأمین منافع ملی، حفظ عزت، ایفای نقش محوری در منطقه، تصمیم‌گیری براساس عزت، حکمت و مصلحت از آثار این رویکرد بود.

رژیم پهلوی با سیاست پیوند با قدرت‌های بزرگ وابستگی شدیدی به تجهیزات و حمایت خارجی پیدا کرد و مسبب جدا شدن بحرین، جدا شدن ارتفاعات آرارات، جدا شدن دشت ناامید و... بود؛ اما جمهوری اسلامی‌ با رویکرد درون‌نگر و مردم پایه به حفظ تمامیت ارضی، امنیت ملی، اتکا به تجهیزات بومی و اقتدار منطقه‌ای نائل شد.

فرهنگ: رویکرد رژیم پهلوی دنباله‌روی از هویت غربی بود. ضدیت با اسلام و اعتقادات دینی، مبارزه با حجاب، استفاده ابزاری از زنان، ابتذال در تلویزیون و سینما، گسترش مراکز فساد و فحشا، کاپیتولاسیون، بیتوجهی به علم و دانشگاه عواقب این رویکرد برای کشور بود؛ اما جمهوری اسلامی رویکرد تکیه بر هویت ایرانی ـ اسلامی را دنبال کرد و توانست به هویت ایرانی عزت دهد، جایگاه والای زنان را احیای کند، معنویت و حضور پررنگ جوانان در مراسم‎های مذهبی را افزایش دهد، رشد علمی را تسریع بخشد و سینمای حرفه‌ای بسازد.

اقتصاد: رژیم پهلوی رویکرد نگاه به بیرون را برگزید که موجبات تأمین بیشتر کالاها از خارج کشور، اقتصاد تک محصولی، نابودی کشاورزی بااصلاحات ارضی، افزایش فاصله طبقاتی، عدم توسعه روستاها، مهاجرت گسترده از روستا به شهر، گسترش حاشیهنشینی و حلبیآبادها را در کشور فراهم کرد. جمهوری اسلامی رویکرد نگاه به درون را برگزید که از ثمرات آن استفاده از ظرفیت‌های داخلی، توسعه‌صنایع، توسعه روستاها، تلاش برای کم کردن فاصله طبقاتی، تولید کالاهای استراتژیک، تلاش برای عبور از تک محصولی، توسعه و خودکفایی کشاورزی بوده است.(مصطفی علیجان‌زاده)

  اخبار

از بی‌تفاوتی کشورهای عربی درباره فلسطین شوکه شده‌ام!

گزارشگر سازمان ملل در امور حقوق بشر در فلسطین اظهار داشت: «دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا توجهی به درد و رنج مردم فلسطین ندارد و کوچاندن آنها، پاکسازی نژادی است.» «فرانچسکا آلبانیز» افزود: «پیشنهادها برای کوچاندن مردم فلسطین از اراضی‌شان جنایت جنگی به شمار می‌رود.» وی اظهار داشت: «اسرائیل پس از آتش‌بس، ماشین کشتار خود را از غزه به کرانه باختری منتقل کرده است.» وی همچنین از رویکرد کشورهای عربی در قبال مسئله فلسطین به شدت انتقاد و تصریح کرد: «از عدم مداخله کشورهای عربی در مسئله فلسطین شوکه شده‌ام.» گزارشگر سازمان ملل با اشاره به اینکه رژیم صهیونی به دنبال اخراج فلسطینی‌هاست، تأکید کرد: «نظامیان اسرائیلی بدون توجه به مکان به مردم حمله می‌کنند و به شیوه استعماری با فلسطینی‌ها رفتار می‌کنند.»

20 سال نظارت کافی نیست؟

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: «فناوری هسته‌ای انحصار است و ایران این انحصار را شکسته و به صورت تحقیقات درون‌زا و بدون کمک خارجی توانسته روی پای خود به این توانمندی‌ها دست یابد.» معاون رئیس جمهور درباره حل نشدن موضوع هسته‌ای ایران و اظهارات اخیر گوترش، دبیرکل سازمان ملل درباره سلاح هسته‌ای اظهار داشت: «۲۰ سال مذاکره و بازرسی کم است؟ این همه سایت‌هایی را که منافقین می‌گفتند، بازدید و بازرسی کردند.» وی همچنین با اشاره به اظهارات گروسی درباره اینکه ایران با آمریکا گفت‌وگو کند، عنوان کرد: «این یعنی چه؟ یعنی مشکل دولت آمریکاست که بر پرونده هسته‌ای ایران تأثیرگذاری می‌کند و فشار وارد می‌کند.» وی در ادامه درباره اظهارات گروسی گفت: «کجای اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه داده مدیرکل و تشکیلات آژانس وارد بحث‌های سیاسی شود؟» اسلامی گفت: «ایران تحت شدیدترین بازرسی‌های آژانس است و براساس موازین آژانس به تعهدات خود عمل می‌کند.»

سوریه به طور رسمی اشغال شده است!

روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» فاش کرد، اسرائیل در حال ساخت مراکز و پایگاه‌های نظامی در جنوب سوریه است و مردم سوریه نگرانند که این موضوع به یک اشغالگری طولانیمدت تبدیل شود. واشنگتن‏پست اعلام کرد، تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد چندین خودروی نظامی و تأسیسات ارتش اسرائیل در یک پایگاه مستحکم این ارتش در منطقه جباتا الخشب در قنیطره مستقر شده است. واشنگتنپست به نقل از «ویلیام گودهاند» تحلیلگر تصاویر ماهواره‌ای در مناطق درگیری اعلام کرد: «پایگاهی که ارتش اسرائیل در منطقه جباتا الخشب در قنیطره ایجاد کرده، بسیار پیشرفته است و به نظر می‌رسد یک پایگاه هم در جنوب سوریه در دست ساخت قرار دارد. پایگاه واقع شده در جباتا الخشب، دید نیروهای اسرائیلی را بهتر می‌کند و پایگاه دوم هم دسترسی بهتری به شبکه جاده‌ای در سوریه دارد. همچنین به نظر می‌رسد پایگاه سومی در مناطق پاکسازی شده در منتهی الیه جنوب سوریه در حال ساخت است.» «بدور حسن» یکی از شهروندان سوری در جباتا الخشب به این رسانه گفته است، هیچ کس نمی‌داند اسرائیلی‌ها می‌خواهند چه کار کنند و هیچ کس حتی جرئت سؤال کردن ندارد. به نظر می‌رسد، اشغالگری اسرائیل در سوریه تثبیت شده و این رژیم قصد بیرون رفتن ندارد و اگر مقاومتی صورت نگیرد، صهیونیست‌ها هرگز از سوریه بیرون نمی‌روند.

اجازه نفوذ منافقین با شعارهای انقلابی را ندهیم!

«حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای» با بیان اینکه «امام (ره) در مقابل متحجرین و کسانی که با تقدس‌مأبی، سد راه خدا بودند، ایستاد و هر چند از دست آنها خون دل خورد، اما بساط آنها را جمع کرد. کسانی نیز که دل به دنیا بسته بودند و جناح‌بازی می‌کردند، از ناحیه امام (ره) طرد شدند.» گفت: «سفارش همیشگی امامین انقلاب، اتکال به خدا و اعتماد به وعده‌های الهی و ایضاً برخورداری از روحیه جهادی و داشتن اتحاد و همدلی است؛ نباید به خناسان و منافقان اجازه دهیم بین صفوف ما رخنه کنند؛ باید توجه داشت که عده‌ای ممکن است با شعارهای منافقانه و حتی به ظاهر انقلابی درصدد رخنه و نفوذ برآیند؛ باید جلوی آنها را سد کنیم.»

 

اخبار کوتاه

  رئیس‌جمهور مکزیک گفت، دولت او جزئیات تعرفه‌های تلافی‌جویانه خود بر کالاهای آمریکایی را به زودی اعلام خواهد کرد. «کلودیا شینباوم» پیشتر گفته بود، این طرح شامل اقدامات تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای در پاسخ به اعمال تعرفه‌های متعدد از سوی ایالات متحده، از جمله 25 درصد تعرفه بر روی تمام واردات از مکزیک خواهد بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی، در جواب نماینده انجمن اسلامی دانشجویان که پرسید؛ به چه دلیل قانون حجاب ابلاغ نمی‌شود؟ توضیحاتی ارائه کرد. وی گفت: «شورای عالی امنیت ملی مصوبه دارد که اگر موضوعاتی سبب چالش و تنش شود، دبیرخانه می‌تواند آن را متوقف کند. وقتی میگوییم مصوبه دارد، یعنی مصوباتش بعد از تأیید حضرت آقا قانون است.»

«جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا گفت: «من اعلام می‌کنم که کانادا به اقدامات تجاری آمریکا با تعرفه‌های 25 درصدی روی کالاهای آمریکایی به ارزش 155 میلیارد دلار کانادا (106.5 میلیارد دلار آمریکا) پاسخ خواهد داد.»

«محمد عطریانفر» در یادداشتی درباره هجمههای اخیر به قوه قضائیه نوشت: «آن‌طور که در حق دولت جفا می‌شود، نسبت به دستگاه قضایی کمتر هجمه صورت می‌گیرد. فکر می‌کنم این مسئله بیشتر از آنکه ناشی از فهم حمله‌کنندگان باشد، ناشی از ترس آنهاست. به این معنا که تندروی بیش از حد، ممکن است دستگاه قضایی را تحت ‌تأثیر قرار دهد؛ اما به هر حال هر دستگاهی که درحال خدمت به این کشور است، باید در یک حاشیه امن قرار بگیرد تا به دور از هیاهوها، ناهنجاری‌ها و رفتارهای تند، بتواند تکالیفش را در حق مردم ایفا کند. توصیه این است که هر کسی که می‌تواند روی این افراد مؤثر واقع شود، از منظر رویکردهای اجتماعی و سیاسی به این افراد تذکری بدهد.»

نتایج نظرسنجی مؤسسه صهیونیستی «آکورد» نشان می‌دهد، ۵۸ درصد از صهیونیست‌ها معتقدند پایان یافتن جنگ از طریق انعقاد توافق، به منافع اسرائیل خدمت می‌رساند. نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد، ۶۹ درصد از صهیونیست‌ها معتقدند بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم باید از منصبش استعفا دهد. طبق این نظرسنجی، ۶۲ درصد از صهیونیست‌ها بر نیاز به برگزاری انتخابات زودهنگام تأکید کردند.

«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خواهان برگزاری نشست اضطراری و فوری شورای امنیت برای توقف تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و ویرانگری اشغالگران در دو اردوگاه جنین و طولکرم و وادارسازی شهروندان به آوارگی از منازل خود در شهرک طمون و اردوگاه الفارعه در طوباس واقع در کرانه باختری اشغالی شد. وی همچنین گفته است: «ارتش رژیم صهیونیستی طرح‌های خود را که از نوار غزه برای کوچاندن مردم فلسطین آغاز کرده، با منفجر کردن منازل مسکونی در کرانه باختری تکمیل می‌کند.»