صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۸  ، 
کد خبر : ۳۶۹۵۶۵

اخبار و تحلیل‌ها 19 آذر 1403

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): یک عاملی در وجود ما هست که خیلی اوقات از آن عامل غفلت میکنیم؛ آن چیست؟ آن، قدرت تصمیم‌گیری است، قدرت اراده است. ما اراده داریم، قدرت اراده داریم. اراده‌ی یک انسان گاهی آن‌قدر قوی میشود که میتواند یک چیزی را خلق کند، به وجود بیاورد؛ این قدرت در ما هست؛ نمی‌شناسیم، قدر نمیدانیم، تقویتش نمیکنیم. در زندگی بسیجی و مکتب بسیجی، شناختن این تواناییِ ذاتی و درونی انسان، یکی از برجستگی‌ها و امتیازها است. 5/9/1403

دانلود PDF

دانلود WORD

حرف روز 

 دوگانه شوم

اشتباه است اگر حوادث سوریه را از 10 روز پیش، از لحظه حرکت گروه ‌ری‌برند شده تحریر الشام به سوی ادلب و سقوط دومینووار شهرهای سوریه تحلیل و تفسیر کرد.

اشتباه است اگر فکر کنیم 10 روزه حکومت بعث در سوریه سقوط کرد؛ چون ارتش ناتوان بود؛ چون «بشار اسد» نایستاد یا آن کشور و این کشور خیانت کردند و زیر پای سوریه را خالی کردند!

اشتباه است اگر فکر کنیم کلنگی شدن سوریه در سال‌های طولانی را باید تنها در داخل این کشور جست‌وجو کنیم؛ اما دریچه درست برای  تحلیل حوادث امروز سوریه چیست؟

نه تنها سرنوشت حکومت در سوریه و پایان بشار اسد، بلکه همه آنچه در منطقه ما می‌گذرد، باید از دریچه عبارت کلیدی و دقیق امام خامنه‌ای در دیدار با بسیجیان مشاهده کرد و بی‌تردید در ذهن داشت که دشمن همین نقطه را برای  ایران اسلامی  هم در سر می‌پروراند و باید تحولات و مسائل کشور را هم از همین زاویه دید و تحلیل کرد: «قواره‌ مطلوب آمریکا برای کشورهای این منطقه یک دوگانه است: یا «استبداد» یا «هرج‌ومرج»؛ به تعبیر فرنگی: یا دیکتاتوری یا آنارشیسم. آمریکا برای این منطقه این دوگانه را در نظر دارد. یک کشوری که مورد نظر آنهاست، یا اینکه بایستی یک قدرت مستبدّی در رأس باشد که بتوانند با او ببندند، هر کاری میخواهند با او قرار بگذارند و او تسلیم آنها بشود؛ یا اگر این نشد، باید [آن] کشور هرج‌ومرج پیدا کند.»

آمریکا که نتوانست اسد را به دستنشانده خود تبدیل کند و نتوانست دیکتاتور مطلوب و حرف گوش کن خود را به کاخ دمشق برساند و با تحریم این کشور را تابع خود کند، از سال 2011 با جنگ داخلی و با ایجاد فتنه داعش به سراغ نقشه دوم رفت و حالا پس از 14 سال به هدف خود رسیده است و سوریه در میان یک هرج و مرج بزرگ قرار گرفته است!

 البته هرگز استکبار به این حد هم کفایت نخواهد کرد، اگر تردید دارید گفته‌های «هرتسی هالیوی»  رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونی را مرور کنید  که اعلام کرده است ارتش این رژیم، سوریه را جبهه جنگ قلمداد میکند و می‌گوید: «ارتش که در جبهه‌های غزه، کرانه باختری و لبنان می‌جنگد، اکنون برای حملات پیاپی به سوریه با هدف جلوگیری از دستیابی تحریر الشام به تسلیحات راهبردی آماده‌ می‌شود.»

آنچه در میدان در حال رخ دادن است، نشان می‌دهد منظور از تسلیحات راهبردی همان زیرساخت‌های کشور سوریه است. ارتش صهیونی برای تکمیل نقشه آمریکایی زیرساخت‌های سوریه را نابود می‌کند تا سوریه را به جولانگاه جولانی‌ها و حیاط خلوتی برای نقشه‌های بعدی آمریکا تبدیل کند!

(محمد پناهی)

 

گزارش روز

 داستان سوریه

با تصرف دمشق به دست تحریر الشام، عملاً حکومت بعث سوریه به پایان رسید؛ اما سؤال اینجاست که ناگهان چه رخ داد که آنها با سرعتی باورنکردنی توانستند دمشق را نیز فتح کنند؟

پاسخ این پرسش را باید در حوادث منطقه در ماه‌های گذشته جست‌وجو کنیم. وقتی رژیم صهیونی با وجود نسل‎کشی و ویرانه‎سازی غزه با پشتیبانی سنگین‌ آمریکا و اروپا حتی به یکی از اهداف اعلامی خود نرسید و نتوانست اسرای صهیونیست را آزاد کند، سعی کرد با گشودن آتش جنگ به لبنان بحران خود را علاج کند، اما در لبنان نیز با وجود اقدام تروریستی پیجرها که یک عملیات پیچیده و عجیب بود و می‎توانست ارتش و کشوری را از هم فرو بپاشد و با وجود ترور رهبران درجه یک حزب‌الله و در رأس آنها شهید عزیز «سید حسن نصرالله» و تحمیل جنگ دو ماهه به لبنان‌  در تحقق اهداف خود ناکام بود و درنهایت به آتش‎بس، بدون دستاورد راهبردی تن داد.

در جنگ‌ برای بقا، رژیم صهیونی به ناچار باید برگ تازه‌ای رو می‎کرد و در همین زمینه بلافاصله پس از آتش‌بس در لبنان، گروه‌های تروریست را از ادلب به سمت سایر شهرهای سوریه گسیل داشتند تا به خیال خام خود با برهم زدن ثبات و امنیت در سوریه خط پشتیبانی مقاومت را قطع کنند! تروریست‌هایی که از نظر ماهیت هیچ تفاوتی با گذشته سیاه خود نداشته، ولی با آموزش‌های دقیق ظاهر و رفتار خود را تغییر دادند تا ضمن پذیرش داخلی، بتوانند همراهی بین‌المللی را در آینده برای خود هموار کنند. جنگ طولانی سوریه با گروه‌های تروریستی، از بین رفتن زیرساخت‌ها، تحریم‌های پیچیده آمریکا علیه سوریه موسوم به سزار، تصرف مناطق گازی و نفت‌خیز سوریه به دست ارتش آمریکا، تصرف ادلب به دست تروریست‎ها و حملات متناوب هوایی رژیم صهیونی، وضعیت اقتصادی و اجتماعی سوریه را به شدت تضعیف و شکننده کرده بود. در این وضعیت سخت مردم و ارتش، توان و انگیزه جنگ دیگری را نداشته و خسته از وضع موجود به امید آینده‌ای جدید و روشن، از حکومت اسد دل کنده و در برابر تحریر الشام ایستادگی نکردند.

در این میان، سیاست جمهوری اسلامی مانند گذشته احترام به استقلال، تمامیت ارضی، نظر مردم و عدم دخالت خارجی در سوریه است، از سوی دیگر مردم سوریه و کشورهای منطقه باید در برابر دخالت و تجاوزات خارجی در سوریه، به ویژه اشغالگری بیشتر رژیم صهیونی هوشیار بوده و شرایط را برای بازگشت آرامش و امنیت به این کشور مهیا کنند که در غیر این صورت باید منتظر پیاده‌سازی سناریوهای مشابه در سایر کشورهای منطقه باشیم.

(مصطفی علیجان‌زاده)

 

خبر ویژه  

  خروج از فهرست تروریستی!

روزنامه «نیویورک تایمز» به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد، واشنگتن از طریق دولت ترکیه با شورشیان مسلح سوری که حکومت بشار اسد را ساقط کردند، ارتباط برقرار و پیام‌های محرمانه رد و بدل کرده است.

این گزارش افزود: «اکنون جو بایدن و مشاوران ارشدش در حال بحث درباره میزان دخالت مستقیم خود با گروه‌های شورشی در سوریه در آینده هستند. دولت ترکیه از حامیان اصلی گروه هیئت تحریرالشام است که طی هفته‌های اخیر با کنترل دمشق، پایتخت سوریه بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را مجبور به کناره‎گیری از قدرت کردند.» پیش از این روزنامه «واشنگتن پست» به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی گزارش داده بود آمریکا احتمال حذف گروه تحریرالشام از فهرست گروه‎های تروریستی را رد نمی‌کند و احتمال دارد گروه تروریستی ـ شورشی را که بشار اسد رهبر سوریه را از قدرت برکنار کردند، از فهرست تروریسم خارج ‎کند تا بتواند با آن تعامل بیشتری داشته باشد.»

 

اخبار

این همه ماجرا نیست!

«حسن شریعتمداری» در روزنامه «کیهان» درباره دست‌های پشت پرده حوادث سوریه نوشت: «سازماندهی 20هزار تروریست از ملیت‌های مختلف و آموزش آنها برای یک هجوم برق‌آسا و غافلگیر‌کننده، دست‌کم به دو تا سه ماه طراحی و برنامه‌ریزی قبلی نیاز دارد و این برنامه‌ریزی در توان و حد و اندازه گروه‌های تروریستی، مخصوصاً از نوع تکفیری آن نیست و بی‌تردید باید از سوی یک یا چند دولت انجام گرفته باشد. تروریست‌ها از مرزهای جنوب ترکیه و شمال سوریه وارد شده‌اند که عبور این انبوه ۲۰ هزار نفری نمی‌تواند بدون اطلاع و همکاری دولت اردوغان باشد. در مرزهای شمالی سوریه نزدیک به ۲۰ پایگاه نظامی آمریکا مستقر است و به وضوح می‌توان نتیجه گرفت که هجوم تروریست‌ها با اطلاع و اشراف ارتش آمریکا صورت گرفته است. تروریست‌ها در همان ساعات اولیه هجوم به صراحت اعلام کردند که اسرائیل را به رسمیت می‌شناسند و حتی از دوستی با رژیم صهیونیستی سخن گفتند!» وی همچنین می‌نویسد: «سقوط دمشق همه ماجرا نیست. جبهه مقاومت از آغاز تاکنون به پرچمداری ایران اسلامی و رهبری امام خمینی و امام خامنه‌ای، عقبه‌های سخت و نفس‌گیری که ماجرای اخیر بسیار کوچک‌تر از آنها است را با موفقیت پشت سر گذاشته است.»

وقت جدا کردن لبنان از ایران است!

«بنی گانتس» با حضور در مرزهای سرزمین‌های اشغالی و سوریه اظهاراتی را بیان کرد. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بیان کرد: «باید حمایت از تمامی مناطق مرزی برای جلوگیری از اثرگذاری تهدیدات با منشأ سوریه تشدید شود.» همچنین گانتس با یاوه‌گویی علیه ایران اعلام کرد، زمان جدا کردن لبنان و سوریه از ایران فرا رسیده است. این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی تحرکات خود علیه سوریه را تشدید کرده و وارد منطقه حایل میان سوریه و جولان اشغالی شده است. همچنین در روز جاری، طی چند نوبت خاک سوریه از سوی صهیونیست‌ها هدف قرار گرفته است. رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد، ارتش این رژیم انبارهای تسلیحاتی واقع در سوریه را با ادعای ممانعت از دستیابی تروریست‌ها به این تسلیحات هدف قرار داده است. افزون بر این، تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد، بر اساس گزارش‌های رسیده، این رژیم تمامی فرودگاه‌های نظامی واقع در دمشق را هدف قرار داده است.

تقابل با قانون حجاب و عفاف ادامه دارد!

رسانه های اصلاحطلب در مطالب گوناگونی تلاش دارند به انحای مختلف مطالبه عدم ابلاغ قانون حجاب و عفاف از سوی رئیس جمهور را کلید زده و تصریح کنند که نحوه مواجهه با این لایحه در میزان خشونت در جامعه اثر دارد! روزنامه «شرق» در گزارشی  نوشته است: «تغییر رفتار انسانی از طریق اجبار و تنبیه منجر به نتایج معکوس می‌شود. مطالعات داخلی و بین‌المللی نشان می‌دهد رویکردهای قهری نه‌تنها به تغییرات مثبت منجر نمی‌شوند، بلکه احتمال تنش، درگیری و چنددستگی در جامعه را افزایش می‌دهند.» تلاش برای سیاهنمایی از شرایط و تشویق به نافرمانی مدنی به دلیل اعمال قانون مربوط به برخورد با بی حجابی و... نشان می‌دهد این جریان در وهله اول می‌کوشد تا هر اقدام قانونیای را که مورد پسند رادیکال‌های اصلاحطلب است، یک مسئله و یک نارضایتی بازنمایی کنند و در اقدام بعدی نیز بکوشند پروژه «حاکمیت غیرعادی» را برجسته کنند.

ناتو در آستانه فروپاشی قرار گرفته است؟

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب از احتمال خروج ایالات متحده از ائتلاف نظامی ناتو خبر داد. به گزارش شبکه خبری «ان‌بی‌سی» دونالد ترامپ گفت، قطعاً خروج آمریکا از ناتو را بررسی خواهد کرد. ترامپ به تازگی از اعضای ائتلاف ناتو خواست بودجه نظامی خود را تقویت کرده و دست کم سه درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای بودجه نظامی صرف کنند. این درخواست در حالی مطرح شده که ائتلاف ناتو برآورد کرده است در سال جاری میلادی 23 عضو از مجموع 32 عضو این ائتلاف بتوانند هدفی را که سالها پیش برای صرف 2 درصد تولید ناخالص داخلی برای بودجه نظامی اعضا تعیین شد، برآورده کنند. منتقدان معتقدند، برنامه‌های ترامپ به مباحث جنجالبرانگیز در کنگره و بین متحدان آمریکا منجر خواهد شد.

 

اخبار کوتاه

«مولوی عبدالحمید» امام جمعه اهل سنت زاهدان در واکنشی تأملبرانگیز به سقوط دولت بشار اسد و تصرف دمشق به دست تروریست‌های تحریرالشام گفت: «مردم سوریه و سرزمین شام به یکی از آرزوها و مطالبات دیرینۀ خود که در راه آن صدها هزار کشته و تلفات دادند، رسیدند.» وی افزود: «امروز مردم سرزمین شام یک روزِ بدون دیکتاتور را در سرزمین خود جشن می‌گیرند و خوشحال هستند، ما نیز با خوشحالی آنها خوشحال هستیم.»

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی سقوط نظام حاکم بر سوریه از سوی تروریست‌ها را فرصتی جدید و بسیار مهم برای رژیم صهیونیستی توصیف و در عین حال اعلام کرد، توافق آتش‌بس سال ۱۹۷۴ با سوریه فروپاشیده است! «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با حضور در یکی از مواضع واقع در اطراف مرزهای سرزمین‌های اشغالی و سوریه گفت: «امروز روزی فراموش‌نشدنی در تاریخ خاورمیانه است. ما به هیچ قدرت متخاصمی اجازه نخواهیم داد که در مرزهایمان مستقر شود.»

هزاران نفر از اقشار مختلف مردم چهارشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳ با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌اللهالعظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار خواهند کرد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار درباره تحولات اخیر منطقه سخنرانی خواهند کرد.

«قبلاً تروریست بود اما حالا تبدیل به رهبر مشروع شده است.» این خلاصه گزارش «راشاتودی» درباره مواضع تازه غرب درباره الجولانی است. این رسانه روسی در صفحه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «بازگشت به گذشته: پوستر «این تروریست را متوقف کنید» وزارت خارجه ایالات متحده برای الجولانی، رهبر نیروهای ضد اسد با وعده جایزه 10 میلیون دلاری و حالا این مرد با سی‌ان‌ان مصاحبه می‌کند.»

«رویترز» در گزارشی با عنوان «سکوت روسیه در قبال آینده پایگاه‌های نظامی آن در سوریه»، نوشت: «پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه و پایگاه دریایی طرطوس دو پایگاه نظامی روسیه در سوریه هستند که پایگاه طرطوس، تنها مرکز بازسازی و تعمیر مسکو در دریای مدیترانه است.» این رسانه افزود: «وزارت دفاع روسیه، پایگاههای نظامی این کشور در سوریه را برخلاف اظهارات مقامات، در معرض خطر اعلام کرد.»

جمعی از همسران شهدای مدافع حرم در بیانیه‌ای ضمن تأکید بر اینکه خون شهدای مدافع حرم پایمال‌شدنی نیست، اظهار داشتند: «ما خانواده‌های شهدای حرم به دقت اوضاع و تحولات منطقه را رصد می‌کنیم. اخبار ناگوار سقوط شهرهایی را که خون شهدایمان در آنجا ریخته شده، دنبال می‌کنیم؛ ولی به فرماندهانمان اعتماد داریم و صبر می‌کنیم و از همه کسانی که قلم در دست دارند و اهل تحلیل هستند درخواست داریم؛ مبادا در نقدها و تحلیل‌ها، جبهه مقاومت و محور آن، یعنی جمهوری اسلامی را تخریب کنید که این از بین بردن وحدت و حربه دشمن است.»

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات