سیاسی >>  امنیتی - دفاعی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۵  ، 
شناسه خبر : ۳۷۲۱۳۸
ناو‌های پهپادبر و اقیانوس‌پیما برای حمل، پرتاب و بازگرداندن پهپاد‌ها طراحی شده که موجب تقویت بازدارندگی استراتژیک و حضور قدرتمند سپاه در آب‌های منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد شد.

«ناو‌های پهپادبر و شناور‌هایی داریم که می‌توانند بالگرد و پهپاد حمل کنند و به‌زودی الحاق این ناو پهپادبر چند منظوره به نیروی دریایی سپاه صورت خواهد گرفت.» این سخنان سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه در حاشیه چهاردهمین جشنواره مالک اشتر سپاه بود.
ناو‌های پهپادبر و اقیانوس‌پیما به طور خاص برای حمل، پرتاب و بازگرداندن پهپاد‌ها طراحی شده‌اند.

سپاه پاسداران طی سالیان گذشته پیشرفت قابل توجهی در عرصه‌های گوناگون به‌ویژه دریا داشته است به‌گونه‌ای که در یک ماه گذشته ۲ شهر زیرزمینی دریایی رونمایی شده است.

همچنین شناور‌های تندرو نیز از دستاورد‌های دیگر سپاه است که نقطه تمایزی مهم نسبت شناور‌های موجود در جهان است، زیرا حداکثر سرعت این شناور‌ها ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت بوده در حالی که شناور طارق سپاه سرعتی برابر با ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت دارد.

حال مجهز شدن به ناو هواپیمابر موجب تقویت بازدارندگی استراتژیک و حضور قدرتمند سپاه در آب‌های منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد شد.

ناو پهپادبر شهید بهمن باقری 

از مهمترین ناو‌های سپاه پاسداران می‌توان به ناو شهید بهمن باقری اشاره کرد که یک ناو پهپادبر بوده به‌گونه‌ای که به گفته سردار تنگسیری برد این ناو نسبت به ناو شهید مهدوی افزایش یافته و از ۱۹ هزار مایل دریایی فراتر رفته است.

ناو پهپادبر شهید باقری نتیجه تغییر کاربری کشتی کانتینری در بازه زمانی ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ است که در آینده‌ای نزدیک رونمایی خواهد شد.

ناو شهید مهدوی 

ناو شهید مهدوی یکی دیگر از ناو‌های سپاه است به‌گونه‌ای می‌تواند انواع بالگرد، انواع پهپاد، شناور‌های موشک انداز را حمل کند و درون خود انواع سامانه‌های موشکی، پدافندی و راداری را جای داده است.

وزن این ناو بیش از ۲۱۰۰ تن و طول آن ۲۴۰ متر و عرض ۲۷ متر است، این ناو انواع رادار‌های پیشرفته نظیر رادار سه بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را دارا است و در نوع خود از جمله ناو‌های خاص کشور محسوب می‌شود.

سردار تنگسیری می‌گوید: «ناو شهید مهدوی به موشک‌های کروز ۳۰۰ تا ۷۵۰ کیلومتری و همچنین به پهپاد‌های عمودپرواز سپهر ۷ با مداومت پروازی ۸ ساعت و برد ۲۰۰ کیلومتر و همچنین پهپاد‌های انتحاری با برد ۱۳۰۰ کیلومتر مجهز شده است و می‌تواند ۵ بالگرد نیز با خود حمل کند.»

ناو شهید رودکی

شهید رودکی شناوری سنگین، چند منظوره و دوربرد است که قابلیت حمل و عملیاتی کردن انواع پهپاد و سامانه‌های موشکی، پدافندی و راداری را دارد.

این ناو با تناژ ۱۲ هزار تن و طول ۱۵۰ متر و عرض ۲۲ متر دارای رادار آرایه فازی سه بعدی، موشک‌های سطح به سطح، سطح به هوا، سامانه‌های مخابراتی یکپارچه بسیار پیشرفته جنگال و موشکی سوم خرداد با قابلیت حمل بالگردها، پهپاد‌ها و شناور‌های عملیاتی است که همه آنها از تولیدات داخلی بوده است.

شناور شهید سلیمانی

شناور گشتی-رزمی شهید سلیمانی با طول ۶۷ متری دارای بدنه شناساگریز با سطح مقطع راداری بسیار پایین است که با توجه به نوع طراحی، قابلیت دریانوردی و اجرای انواع عملیات در آب‌های دور را فراهم می‌کند.

این شناور به‌نسبت شناور‌های هم‌اندازه خود از قابلیت مانور بسیار بالاتر و شعاع چرخش بسیار کمتری برخوردار است که این امر در اجرای تاکتیک‌های متنوع آفندی و پدافندی بسیار حائز اهمیت و مهم به‌شمار می‌رود.

قابلیت حمل و نشست و برخاست بالگرد دریایی، حمل و به‌آب‌اندازی و ازآب‌گیری انواع شناور‌های تندروی تهاجمی و پهپاد عمودپرواز حین دریانوردی، بهره‌مندی از سامانه‌های بومی خودحفاظتی و تجهیزات ارتباطی و مخابراتی پیشرفته و مدرن از دیگر ویژگی‌های شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی است که به‌دست توانمند جوانان نخبه انقلابی کشورمان طراحی و ساخته شده است.

شناور گشتی رزمی شهید سلیمانی در حوزه اشراف اطلاعاتی و شناسایی و پایش اهداف و تردد‌های سطحی زیرسطحی و هوایی مجهز به پیشرفته‌ترین سامانه‌های کشف و آشکارسازی شنود راداری و مخابراتی و جنگ الکترونیک است.

شناور شهید ابومهدی

شناور شهید ابومهدی طول حدود ۴۸ متری و ارتفاع کلی ۱۲ متری دارد که به طور کلی مقیاس ۷۲ درصدی در طول بدنه را نشان می‌دهد.

این شناور از نظر طراحی از نوع دو بدنه (کاتاماران) است که پایداری بالاتری برای آن به ارمغان می‌آورد به طوری که این شناور امکان حضور در فورس دریای ۶ و اجرای عملیات در فورس ۵ را دارد.

شناور شهید ابومهدی دارای سه عرشه با مجموع ارتفاع ۱۲ متر از سطح دریا است. در فضای این عرشه‌ها اتاق‌های فرماندهی و هدایت شناور، کنترل مأموریت تهاجمی و دفاعی و جنگ الکترونیک و رادار، محل استقرار خدمه و فضای پزشکی و تجهیزات کامل امدادی و محل نگهداری پهپاد‌ها و تسلیحات ذخیره قرار دارد.

این شناور دارای چهار موتور بوده که آن را به سرعت ۳۷ گره دریایی معادل ۶۸.۴۵ کیلومتر بر ساعت می‌رسانند، با مقدار ذخیره سوخت موجود در این شناور و حرکت در سرعت بهینه، شهید ابومهدی امکان دریانوردی تا ۲۰۰۰ مایل دریایی معادل ۳۷۰۰ کیلومتر یا ۱۴ روز دریانوردی مداوم را دارد.

نیروی دریایی سپاه در هرجا می‌تواند با دشمن بجنگد

فرمانده کل سپاه سرلشکر حسین سلامی نیز معتقد است که «نیروی دریایی سپاه می‌تواند در هر نقطه‌ای با دشمن بجنگد. مقامات آمریکایی درباره نمایش بخشی از قدرت دریایی سپاه گفتند همین بخش کافی است تا بتواند با تمام قدرت دریایی ما بجنگد.»

کارشناسان دفاعی معتقدند این ناو‌ها می‌توانند به عنوان پایگاه‌های شناور برای عملیات پهپادی عمل کنند که می‌تواند شامل ماموریت‌های شناسایی، جمع‌آوری اطلاعات یا حتی حملات هدفمند باشد. همچنین این ناو‌ها توان نظارتی و عملیاتی ایران را در مناطق استراتژیک مانند خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز تقویت می‌کند.