بین الملل >>  بین الملل >> گزارش بین الملل
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۷  ، 
شناسه خبر : ۳۷۲۴۸۹
درد زلنسکی نه نجات اوکراین بلکه ماندن بر سر مسند قدرت است و او در این راه از هیچ اقدامی حتی پذیرش سلطه کامل آمریکا و یا تن دادن به واگذاری بخشی از اوکراین به روسیه در ازای تضمین ماندن در قدرت، فروگذار نخواهد بود.
پایگاه بصیرت / علی تتماج
هر چند که تحولات داخلی آمریکا و هوچی گری‌های ترامپ رئیس جمهور این کشور در قبال غزه به صدر اخبار جهانی رسیده است اما تحولات اوکراین نیز دوران پر شتابی را سپری می‌کند. نکته قابل توجه در تحولات این کشور، مجموعه رفتارهایی است که از سوی زلنسکی رئیس جمهور این کشور صورت می‌گیرد. رویکردی با تناقضات رفتاری قابل توجه چنانکه او از یک سو برای ادامه جنگ تقلا می‌کند و از سوی دیگر به دنبال جلب رضایت آمریکاست و مدعی رویکرد مذاکراتی شده است. 
در رویکردی که بیانگر نگاه زلنسکی به ادامه یافتن جنگ است، او در اظهاراتی با اشاره به روند طولانی فرآیند عضویت این کشور در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی از سران ناتو خواست تا سلاح اتمی در اختیار کی‌یف بگذارند.زلنسکی در جریان مصاحبه اختصاصی با پیرز مورگان روزنامه‌نگار و مجری  انگلیسی خطاب به سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، گفت: اگر قرار است پیوستن اوکراین به ناتو چندین دهه طول بکشد، ما باید ابزار دفاعی داشته باشیم. رئیس جمهور اوکراین در ادامه تاکید کرد: درخواست من از سران ناتو این است که به اندازه‌ای تسلیحات و موشک‌های اتمی در اختیار ما بگذارند که بتوانیم تهاجم روسیه به اوکراین را متوقف کنیم.
همزمان با این ادعاها و اعلام نیاز اوکراین به دریافت تسلیحات از ناتو، گزارش‌های منتشره از تقلای زلنسکی برای وادار ساز ناتو جهت ادامه جنگ حکایت دارد چنانکه سرویس اطلاعات خارجی روسیه اعلام کرد کی‌یف قصد دارد به همراه متحدان غربی خود از مین‌های ساخت روسیه‌ که در اختیار دارد، برای حمله به یک کشتی خارجی در دریای بالتیک استفاده کند تا به وسیله این اقدام ناتو دسترسی روسیه به این منطقه را مسدود کند.
بعد دیگر رفتاری زلنسکی برای ادامه جنگ حداقل برای یک سال اینده را همراهی کردن با خواسته‌های ترامپ تشکیل می‌دهد.
ترامپ ️رئیس‌جمهور آمریکا خواستار آن شده است تا اوکراین درقبال کمک‌های تسلیحاتی و سیاسی آمریکا در جنگ با روسیه باید منابع و معادن فلزات کمیاب زیاد دارد و او خواهان چیزی معادل ۵۰۰ میلیارد دلار از این معادن اوکراین است تا به این کشور در تداوم جنگ  کمک کند. در واکنش به این خواسته، زلنسکی عنوان می‌کند که۲۰ درصد از منابع معدنی اوکراین «تحت اشغال» روسیه است و ممکن است همپیمانان روسیه از جمله ایران و کره شمالی از این منابع بهره‌برداری کنند.«ولودیمیر زلنسکی» خواستار انعقاد توافقی شد که در آن، اوکراین در ازای صدور مجوز دسترسی به شرکت‌های آمریکایی به معادن غنی خود، همچنان از حمایت‌های نظامی و مالی واشنگتن برخوردار باشد.زلنسکی در مصاحبه با رویترز، نقشه‌ای که زمانی برچسب طبقه‌بندی‌شده بر آن نقش بسته شده بود را به خبرنگاران این خبرگزاری نشان داد که جزئیات محل‌های قرار گرفتن معادن این کشور در آن ترسیم شده است؛ اقدامی که نشانگر اهمیت راهبردی آنها بود.
 
 
در همین حال همزمان با پذیرش خواست آمریکا مبنی بر سلطه بر منابع و معادن اوکراین و در شرایطی که ترامپ عنوان کرده است که اوکراین احتمالا مجبور شود تا بخش‌هایی از سرزمینش را به روسها واگذار کند، زلنسکی اعلام کرد که آماده تبادل زمین با روسیه است. بلومبرگ اعلام کرد که وزیر خزانه‌داری آمریکا قرار است طی هفته جاری به اوکراین سفر کند تا گفت‌وگوهایی درباره دسترسی آمریکا به مواد معدنی این کشور داشته باشد.  نکته قابل توجه آنکه زلنسکی در حالی با خواسته‌های آمریکا همراهی می‌کند که همزمان نیز واشنگتن در حال سرکیسه کردن اروپاست چنانکه منابع خبری اعلام کردند ترامپ قصد دارد، متحدان اروپایی را برای خرید بیشتر تسلیحات برای ارسال به اوکراین تحت فشار بگذارد.خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع آگاه اعلام کرده است، فرستاده ویژه ترامپ در امور اوکراین در کنفرانس امنیتی مونیخ درباره خرید احتمالی تسلیحات با متحدان اروپایی گفت‌وگو خواهد کرد.
 
هدف گذاری زلنسکی از تمام این رفتارها را در یک جمله او می‌توان خلاصه کرد و آن اینکه او مدعی شده است که برگزاری انتخابات در بحبوحه درگیری جاری بین روسیه و اوکراین به دلایل متعددی از جمله مخالفت عمومی و حتی از دست دادن نیروهای مسلح، فاجعه‌ای برای کی‌یف خواهد بود.
راز زلسنکی چیست؟
رفتار شناسی زلنسکی نشان می‌دهد که او هر چند که در ظاهر مدعی رویکرد صلح جویانه و مذاکره با روسیه است اما در عمل هدف گذاری او در نهایت در یک جمله خلاصه می‌شود و آن ادامه دادن به جنگ است. به عبارتی دیگر زلنسکی تمام برنامه‌هایش آن است که آتش جنگ خاموش نگردد و هر روز نیز بهانه‌ای برای این کار می‌تراشد. از آزاد سازی اراضی تحت تصرف روسیه گرفته تا ادعای نقش ایران و کره شمالی در جنگ و در نهایت نسبت دادن امنیت اروپا به امنیت اوکراین و پذیرش سهم دادن به آمریکا از منابع اوکراین در این چارچوب قابل تعریف است.
هدف گذاری زلنسکی از تمام این رفتارها را در یک جمله او می‌توان خلاصه کرد و آن اینکه او مدعی شده است که برگزاری انتخابات در بحبوحه درگیری جاری بین روسیه و اوکراین به دلایل متعددی از جمله مخالفت عمومی و حتی از دست دادن نیروهای مسلح، فاجعه‌ای برای کی‌یف خواهد بود.زلنسکی در مصاحبه‌ای با شبکه خبری ITV گفت که برگزاری انتخابات در اوکراین در چنین شرایطی تنها به نفع روسیه خواهد بود. او گفت: «موضوع انتخابات توسط روس‌ها مطرح شده است.»زلنسکی در مصاحبه خود همچنان تاکید کرد که روسیه تنها می‌خواهد انتخابات در اوکراین برگزار شود تا به «بی‌ثباتی» در کشور همسایه خود منجر شود. او همچنین ادعا کرد که اوکراینی‌ها خود مایل به برگزاری هیچ انتخاباتی نیستند.او گفت: «در طول این جنگ، مردم ما مخالف انتخابات هستند، همه مردم مخالف آن هستند.»به گفته وی، برگزاری انتخابات مستلزم لغو حکومت نظامی است، زیرا تا زمانی که این قانون برقرار باشد، هیچ‌گونه رای‌گیری‌ای مجاز نیست.او گفت: «اگر حکومت نظامی را لغو کنیم، ارتش خود را از دست خواهیم داد» و افزود که در غیر این صورت کی‌یف قادر نخواهد بود نیروهای نظامی خود را در خط مقدم نگه دارد.او همچنین برگزاری این انتخابات را از نظر لجستیکی تقریباً غیرممکن توصیف کرد، زیرا حدود ۸ میلیون اوکراینی در خارج از کشور هستند. او در این مصاحبه از حامیان غربی کی‌یف خواست که ابتدا تضمین‌های امنیتی و کمک‌های اقتصادی به اوکراین ارائه دهند تا کسانی که از کشور گریخته‌اند، بتوانند به میهن خود بازگردند. این سخنان نشان می‌دهد که درد زلنسکی نه نجات اوکراین بلکه ماندن بر سر مسند قدرت است و او در این راه از هیچ اقدامی حتی پذیرش سلطه کامل آمریکا و یا تن دادن به واگذاری بخشی از اوکراین به روسیه در ازای تضمین ماندن در قدرت، فروگذار نخواهد بود. به عبارتی دقیق‌تر می‌توان گفت که زلنسکی نه یک وطن پرست که حاضر به جان دادن برای کشورش، بلکه جاه طلبی‌ است که برای ماندن در قدرت حاضر به نابودی تمام کشور و ملت خویش و حتی به آشوب کشاندن سراسر جهان است.