صفحه نخست >>  عمومی >> پرسمان
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۲  ، 
شناسه خبر : ۳۷۵۶۲۴

چند نکته در پاسخ به این سئوال باید مد نظر قرار گیرد:

نکته اول اینکه رژیم صهیونیستی از هرگونه امری که موجب تقویت نظام جمهوری اسلامی شود استقبال نخواهد کرد.

نکته دوم درباره نحوه قرائت و خوانش از بازیگری رژیم صهیونیستی است. آیا رژیم صهیونیستی یک بازیگر مستقل از آمریکا تعریف می‌شود و می‌تواند بر هم زننده مذاکرات باشد؟ پیش از این و در شماره قبل گفتیم که درباره رژیم صهیونیستی دو خوانش متفاوت وجود دارد:

خوانش اول؛ صهیونیست ها را مخالف مذاکرات تعریف می نماید و ابراز می دارد که ممکن است خودسرانه برای بر هم زدن توافق دست به اقدام نظامی مستقیم بدون تایید آمریکا بزند. این نگاه یک خوانش ناقص است که اختلافات صهیونیست‌ها با آمریکا را یک اختلاف راهبردی می‌داند.

خوانش دوم؛ این نگاه هر چند تفاوت‌هایی را در بین صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها متصور است اما اختلافات احتمالی را شکلی می‌داند و ابراز می‌دارد که ممکن است در صورت نیاز آمریکایی‌ها، از ظرفیت صهیونیست‌ها جهت یک اقدام نظامی، امنیتی یا ترکیبی استفاده شود.

نکته سوم این است که ایران علاوه بر این که پیگیر مذاکرات است از آمادگی برای هر سناریویی غافل نمانده است و قطعا خود را برای هر پاسخی آماده کرده است. پاسخ وزیر امور خارجه در راشاتودی به این سئوال از جمله قرائت‌ها و اظهارات رسمی‌ای است که می‌توان در پاسخگویی به مخاطبین بر آن تاکید کرد.

منبع: پرسمان هفته شماره 3