صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۱  ، 
شناسه خبر : ۳۷۸۳۷۴
تلاش برای احداث نیروگاه توسط صنایع بزرگ با هدف رفع ناترازی انرژی گرچه از سال ۱۴۰۰ به طور جدی مطرح شد اما این روند در دولت چهاردهم نیز همچنان در دستور کار است اما وضعیت صنایع در اجرای این قانون چگونه است؟

گرچه تلاش برای تشویق صنایع بزرگ به احداث نیروگاه از دهه ۸۰ شروع شده بود اما برق ارزان و نبود الزام قانونی سبب شد تا پس از یک دوره نیروگاه‌سازی صنایع در این دهه صنعت دیگر رقبتی برای ساخت واحدهای نیروگاهی از خود نشان ندهد.

اما با تشدید ناترازی برق در سال ۱۴۰۰ فرایند ساخت نیروگاه توسط صنایع مورد توجه جدی وزارت نیرو قرار گرفت و از طرف دیگر قانون مانع زدایی از صنعت برق براین موضوع تاکید داشت.

بر این اساس در همان سال ۱۴۰۰ وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام به امضای تفاهم نامه ای برای ترغیب بخش صنعت به ساخت نیروگاه کردند.

همچنین بر اساس ماده ۴ قانون مانع زدایی از صنعت برق، صنایع انرژی‌بر با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو مکلف شدند، حداقل ۹۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل ۵۵ درصد و ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور احداث کنند.

در صورت عدم احداث، تأمین برق این صنایع در شرایط کمبود برق، در اولویت طرح‌های مدیریت مصرف برق وزارت نیرو قرار می‌گیرد.

فرایند احداث نیروگاه توسط صنایع از همان سال در دستورکار قرارگرفت و کم و بیش برخی صنایع اقدام به احداث نیروگاه کردند.

چه تعداد نیروگاه صنایع وارد مدار می شوند

مجری طرح احداث نیروگاه های خودتامین صنایع شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران(توانیر)معتقد است: بیش از ۱۳۰۰ مگاوات نیروگاه صنایع تا پایان سال به مدار می آید

مهدی مقیم زاده گفت: ۱۳۱۸ مگاوات از ۶۰۴۱ مگاوات ظرفیت نیروگاهی در حال احداث صنایع انرژی‌بر، تا پایان امسال وارد مدار تولید برق کشور می‌شوند.

وی مجموع نیروگاه های اجرا شده و در دست اجرای صنایع انرژی‌بر را ۸ هزار و ۷۲ مگاوات اعلام کرد که ۲ هزار و ۳۱ مگاوات آن تاکنون اجرا و به بهره برداری رسیده است.

این مقام توانیر خاطرنشان کرد: از مجموع ۶ هزار و ۴۱ مگاوات نیروگاه در دست اجرا، ۱۳۱۸ مگاوات ظرفیت جدید تا پایان امسال به بهره برداری می‌رسد و به این ترتیب ظرفیت نصب شده نیروگاه های صنایع انرژی‌بر به ۳ هزار و ۳۴۹ مگاوات خواهد رسید.

مجری طرح احداث نیروگاه های خودتامین صنایع شرکت توانیر با اشاره به صدور ۱۹ هزار و ۳۵۷ موافقتنامه اصولی برای متقاضیان احداث نیروگاه، از آغاز عملیات احداث ۲ هزار و ۹۷۰ مگاوات از این ظرفیت، در آینده نزدیک خبر داد که ۹۵۹۶ مگاوات تقاضای جدید نیز در مرحله صدور موافقتنامه اصولی قرار دارد.

مقیم زاده همچنین به صدور ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات موافقت اصولی برای احداث نیروگاههای خورشیدی از سوی صنایع انرژی‌بر اشاره کرد که تاکنون ۶۳۰ مگاوات آن اجرا شده یا در حال اجراست.

وی خاطرنشان کرد: از این میزان ۱۵۰ مگاوات تاکنون به مدار آمده و ۴۸۰ مگاوات هم در حال احداث است و پیش بینی می شود تا پایان امسال ۶۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی وارد مدار شود.

منبع: ایرنا