بین الملل >>  بین الملل >> تیتر یک بین الملل
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۰  ، 
شناسه خبر : ۳۷۹۱۱۳
بصیرت بررسی می‌کند
امروز رژیم صهیونی و شخص نتانیاهو به عنوان نیابتی‌های غرب در منطقه با دو بحران بزرگ مواجه هستند از یک سو در عرصه داخلی این رژیم همزمان با شدت گرفتن اعتراضات، به دلیل خروج جریان‌های سیاسی همچون شاس از کابینه، رسماً نتانیاهو اکثریت کنست را از دست داده است و دولتی غیر قانونی است و از سوی دیگر نیز مطالبه جهانی برای مقابله با این رژیم و پایان دادن به نسل کشی در غزه شدت گرفته است.
پایگاه بصیرت / قاسم غفوری
غزه این روزها بار دیگر کانون توجه نهادهای بین‌المللی و کشورهای غربی قرار گرفته است، اما این بار نیز نه به دلیل نسل‌کشی ساکنان این منطقه در تجاوزگری نظامی و گرسنگی تحمیلی، بلکه برای جنایتی که رژیم صهیونی علیه یک کلیسا صورت داده است. در جریان حمله به این کلیسا در شهر غزه، سه نفر کشته و ۹ نفر، از جمله کشیش ایتالیایی این جماعت مسیحی، زخمی شدند. به گزارش منابع فلسطینی، در این مکان مقدس حدود ۶۰۰ نفر آواره پناه گرفته بودند. هر چند که سران رژیم صهیونی سعی داشتند تا این جنایت را امری اتفاقی و نه تعمدی عنوان نمایند، اما تمامی شواهد از هدفگذاری صهیونیست‌ها برای این حمله حکایت دارد.
در واکنش به این اقدام، اردینال پیترو پارولین، نفر دوم واتیکان، در تلویزیون ایتالیا گفت؛ می‌توان با دلایل موجه این احتمال را زیر سؤال برد که حمله مزبور صرفاً یک اشتباه نظامی بوده است. پارولین گفت؛ شاید کلیسا عمداً هدف قرار گرفته شده، زیرا مسیحیان از دید اسرائیل، عنصری نامطلوب در راستای اعتدال در خاورمیانه هستند.
رژیم صهیونی دشمنی برای همه بشریت
نگاهی به کارنامه رژیم صهیونی در فلسطین و سراسر منطقه نشان می دهد که این رژیم به هیچ اصلی پایبند نبوده و مسلمان و مسیحی و حتی یهودیان برای آن اهمیت ندارد. تفکر صهیونیسم یعنی تفکر کشتار و جنایت علیه بشریت که جز قدرت به هیچ چیز اعتقادی ندارد و یهودیان برایش صرفاً بهانه‌ای برای رسیدن به این هدف است و کشتار مسلمان و مسیحیان برای آن امری طبیعی است. نکته اساسی آن است که کشورهای غربی با تسلیح این رژیم و حمایت‌های سیاسی از آن در مجامع جهانی رسماً در این کشتار مشارکت دارند. به عبارتی دیگر می‌توان گفت که این رفتارها بیانگر یک اصل مهم است و آن اینکه صهیونیسم بین‌الملل که امروز در قامت رژیم صهیونی و سران غرب تبلور یافته است تهدیدی برای تمام بشریت است که اجماع سازی سراسری علیه آن یک ضرورت می‌باشد.
مدعیان حقوق بشر همچنان گرفتار دوگانگی
نکته قابل توجه در این تحولات، تکرار دوگانگی‌های رفتاری غرب است. غربی‌هایی که 21 ماه است که در برابر نسل کشی در غزه با سلاح نظامی و قحطی سکوت کرده و به تسلیح و حمایت از این رژیم می‌پردازند در رویکردی سوال برانگیز به محکوم سازی هدف قرار گرفتن یک کلیسا پرداخته­اند. آمارها از غزه نشان می‌دهد که 500 هزار نفر در معرض قحطی کامل قرار دارند و دهها کودک بر اثر نداشتن شیر خشک جان خود را از دست داده اند. امروز غذا به کالایی نایاب در سراسر غزه مبدل شده در حالی که مرکز آمریکایی اسرائیلی توزیع غذا نیز به مکانی برای کشتار بیشتر مبدل و تاکنون 900 نفر در این مراکز هدف تیراندازان صهیونیستی قرار گرفته اند. مرکز بهداشت غزه عنوان کرده است که کادر درمان روزی یک وعده غذا می‌خورد در حالی که 12500 بیمار سرطانی در معرض مرگ قرار گرفته‌اند و هزاران زن باردار از حمایت‌های بهداشتی و درمانی محروم هستند.
تمامی این جنایات در حالی روی می‌دهد که خانم کالاس مسئول کنونی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در رویکردی که رسماً حمایت از کشتار بیشتر فلسطینیان به دست رژیم صهیونی است، گفته: «ما به دنبال امدادرسانی به غزه هستیم نه مجازات اسرائیل.» این رفتارها باعث شده حتی صدای برخی اروپایی‌ها را نیز درآورد. دراین رابطه جوزپ بورل، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از عدم تصمیم‌گیری شورای اروپا درباره نقض قوانین حقوق بشر در غزه توسط رژیم صهیونی به شدت انتقاد و تاکید کرد که اروپا با این کار، اجازه ادامه نسل‌کشی در غزه را می‌دهد. بورل نوشت: شورای اتحادیه اروپا دیروز نتوانست در مورد نقض بند حقوق بشر «توافقنامه همکاری» توسط اسرائیل تصمیمی بگیرد. اما این خود یک تصمیم است؛ اروپا تصمیم می‌گیرد که جنایات جنگی مداوم اسرائیل را مجازات نکند و اجازه می‌دهد نسل‌کشی غزه بدون وقفه ادامه یابد.
مجموع این تحولات نشان می‌دهد که محکوم سازی هدف قرار گرفتن یک کلیسا توسط سران اروپا صرفاً یک ژست تبلیغاتی برگرفته برای جلب نظر مسیحیان جهان است و در عمل هیچ اقدامی برای مقابله با رژیم صهیونی صورت نخواهد گرفت. این امر زمانی آشکارتر می شود که در بسیاری از کشورهای اروپایی همچون انگلیس و آلمان تظاهرات حمایت از فلسطین با سرکوب گری همراه می شود.
وعده درمانی نقطه اشتراک صهیونیست‌ها و غرب
نکته قابل توجه در روند تحولات کنونی رویکرد واحد رژیم صهیونی و غربی‌ها به ابزار وعده درمانی برای توجیه ادامه کشتار غزه است. امروز رژیم صهیونی و شخص نتانیاهو به عنوان نیابتی‌های غرب در منطقه با دو بحران بزرگ مواجه هستند از یک سو در عرصه داخلی این رژیم همزمان با شدت گرفتن اعتراضات، به دلیل خروج جریان‌های سیاسی همچون شاس از کابینه، رسماً نتانیاهو اکثریت کنست را از دست داده است و دولتی غیر قانونی است و از سوی دیگر نیز مطالبه جهانی برای مقابله با این رژیم و پایان دادن به نسل کشی در غزه شدت گرفته است. در این شرایط رژیم صهیونی و غربی‌ها با تکرار بازی وعده درونی با محوریت پایان جنگ و این بار با وعده توافق با حماس به دنبال کاهش فشارهای داخلی بر نتانیاهو و نیز سکوت جهانی در برابر استمرار نسل کشی غزه با سلاح و گرسنگی هستند. در همین راستا روزنامه صهیونی یدیعوت آحارنوت در گزارشی از امکان دستیابی به آتش بس در نوار غزه تا دو هفته آینده خبر داد. این روزنامه در این گزارش به نقل از مقامات رژیم صهیونی نوشت: دستیابی به آتش بس تا دو هفته آینده امکان پذیر است و همه در انتظار ورود استیو ویتکاف به دوحه در چند روز آینده هستند و رژیم صهیونیستی در نظر دارد در صورت سفر هفته آینده ویتکاف نماینده ویژه کاخ سفید در امور خاورمیانه به قطر، یک هیأت مذاکره‌کننده ارشد اسرائیلی را برای پیگیری مذاکرات آتش‌بس جنگ غزه اعزام کند. وزیر امور راهبردی، رئیس موساد، رئیس شورای امنیت داخلی و همچنین جانشین رئیس شاباک رژیم صهیونی در این هیأت حضور دارند. حلقه تکمیلی این وعده درمانی مواضع ترامپ است که در دیدار با قانونگذاران کاخ سفید مدعی شد که به زودی ۱۰ اسیر صهیونیست از نوار غزه آزاد خواهند شد. این فرایند نشان می‌دهد که غرب در تبانی با صهیونیست‌ها با وعده درمانی به دنبال مدیریت وضعیت بحرانی داخل رژیم و نیز ساکت‌سازی جامعه جهانی در برابر نسل کشی غزه است.