صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۱  ، 
شناسه خبر : ۳۸۱۳۱۴
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): از ساعت‌ساعتِ این عمرِ خدمتیِ خودمان استفاده کنیم. اگر این توصیه را عمل کنیم و تحقّق پیدا کند و به موازی‌کاری و بیکاری و کم‌کاری و سرگرم شدن به مسائل دیگر نپردازیم، به نظر من همان‌طور که گفتند، مشکلات حل خواهد شد و در کوتاه‌مدّت یا میان‌مدّت هم حل خواهد شد؛ این‌جور نیست که حالا بگوییم منتظر سالها خواهیم بود. بخصوص در مورد آن مسائل اقتصادی و مسائلی که به معیشت مردم ارتباط پیدا میکند، بایستی خیلی جدّی‌تر عمل کرد. ۱۶/۰۶/۱۴۰۴

 pdf

word 

حرف روز

     وارونه‌نمایی واقعیت‌ها

یکی از مسائل و مباحثی که صهیونیست‌ها در حوزه روانی و رسانه‌ای بر آن تمرکز کرده‌اند، دستاوردسازی و کسب پیروزی در موقعیت‌های مختلف است. به گونه‌ای که نتانیاهو نیز اخیراً در سخنانی عنوان کرد این رژیم قدرت اول منطقه است. وی بارها اعلام کرده که این رژیم به دنبال تغییر چهره خاورمیانه است و برای تحقق آن تلاش می‌کند. صهیونیست‌ها این مسأله را براساس اقدامات و جنگ‌هایی که در طول دو سال اخیر انجام داده‌اند و با حمایت‌های آمریکا همراه بوده، پیش برده و اصطلاحاً از راهبرد «قدرت از طریق صلح» استفاده کرده‌اند. اما واقعیت‌ها و شرایط میدانی موجود در سطح منطقه، عکس این عملیات رسانه‌ای صهیونیست‌ها و ادعاهای نتانیاهو است و نگاهی به آن‌ها می‌تواند حقایق را بهتر منعکس کند:

۱-غزه: این رژیم براساس اهدافی همچون آزادی اسرا و نابودی حماس، جنگی دو ساله را آغاز کرده که تاکنون به هیچ‌یک از این اهداف دست نیافته است. این در حالی است که ادعای تسلط اطلاعاتی بر غزه دارد و هر بار با طرح‌هایی مانند گیدئون ۱ و ۲ و اشغال غزه، اقدامات بی‌نتیجه‌ای انجام داده است که تاکنون نه توانسته حماس را نابود کند و نه اسرا را آزاد سازد.

۲-لبنان: این رژیم سیاست خلع سلاح حزب‌الله را در پیش گرفته و برخی بازیگران داخلی و خارجی مترصد اجرای آن هستند و طرح زمانی نیز برای آن در نظر گرفته‌اند. در صحنه میدانی، این امر تاکنون حتی یک مرحله را نیز طی نکرده و عملاً این هدف با ناکامی مواجه شده است.

۳-یمن: این رژیم سیاست حملات هدفمند محدود را در دستورکار قرار داده و تلاش کرده با ایجاد ارعاب، ترس و ترور برخی مقامات سیاسی، دستاوردسازی کند. این در حالی است که یمنی‌ها تاکنون با اعمال محاصره دریایی و انجام عملیات‌های هوایی، ضربات سنگینی به این رژیم وارد کرده‌اند؛ نمونه آن تعطیلی‌های گسترده بن‌گورین است. در حوزه یمن، این رژیم نه تنها دستاوردی نداشته بلکه دچار هزینه‌های اطلاعاتی و امنیتی نیز شده است.

۴-فلسطین: این رژیم در حال از دست دادن حمایت‌های بین‌المللی و تقویت روند به‌رسمیت‌شناخته‌شدن فلسطین است. طرح‌های اشغالی این رژیم در کرانه باختری و کشتارهای وسیع در غزه، موجب شکل‌گیری اجماع جهانی علیه رژیم صهیونی شده و آن را در وضعیت تنگنا قرار داده است، به‌گونه‌ای که حتی هم‌پیمانان اروپایی نیز علیه آن موضع گرفته‌اند.

۵-طرح عادی‌سازی: این رژیم با چالش‌های اساسی در حوزه کشورهای منطقه مواجه است و حتی پس از حمله به قطر، برخی کشورهای منطقه به دنبال عدول از هرگونه توافق با آن هستند.

۶-ترور رهبران حماس در قطر: شکست در این حوزه نیز از دیگر ناکامی‌های رژیم محسوب می‌شود و بنا بر اذعان رسانه‌های عبری، در حوزه اطلاعاتی جبران‌ناپذیر بوده است.(محمدرضا فرهادی)

گزارش روز   

  وحدت اسلامی یا ناتوی عربی؟

حمله اخیر رژیم صهیونی به قطر و ترور رهبران حماس، بار دیگر موضوع امنیت جمعی در جهان اسلام را به کانون توجهات تبدیل کرده است. در این راستا، مصر با احیای طرح تشکیل نیروی واکنش سریع عربی مشابه ناتو، تلاش دارد نقش رهبری خود در معادلات امنیتی منطقه را تثبیت کند. این ابتکار که نخستین بار ۹ سال پیش مطرح شد، اکنون با مشارکت احتمالی ۲۰ هزار نظامی مصری و فرماندهی یک ژنرال مصری در دستور کار قرار گرفته است و عربستان سعودی به عنوان شریک اصلی و کشورهایی مانند مراکش و الجزایر به عنوان شرکای بالقوه در نظر گرفته شده‌اند.

از منظر ژئوپلیتیک، این طرح نشان‌دهنده تحولی مهم در درک کشورهای عربی از تهدیدات منطقه‌ای است. شکست مکانیزم‌های امنیتی موجود در جلوگیری از تجاوزات رژیم صهیونی، به ویژه در غزه و اخیراً در قطر، ضرورت ایجاد ساختارهای دفاعی کارآمدتر را آشکار ساخته است. همان‌گونه که محمد السودانی اشاره کرده، تجاوزهای رژیم صهیونی تنها به قطر محدود نخواهد شد و این هشداری برای تمام کشورهای منطقه است.

با این حال، چالش‌های پیش روی این طرح بسیار عمیق است. نخستین مانع، مسئله زمان‌بندی مداخله و سازوکار فعال‌سازی نیرو است که خود نیازمند توافق سیاسی بی‌سابقه‌ای میان کشورهای عربی با منافع گاه متضاد است.

روزنامه «جروزالم‌پست» معتقد است مصر از طریق این ابتکار در پی تقویت جایگاه رهبری خود در امنیت جمعی عربی است. این موضوع می‌تواند باعث ایجاد تنش‌های پنهان با عربستان سعودی به عنوان رقیب سنتی در رهبری جهان عرب شود.

مسئله کلیدی دیگر، جایگاه این نیروی مشترک در تقابل با مفهوم وحدت اسلامی است. آیا این طرح صرفاً یک پیمان امنیتی عربی خواهد بود یا می‌تواند به کریدوری برای همکاری‌های گسترده‌تر اسلامی تبدیل شود؟ پاسخ به این سؤال تا حد زیادی به نحوه تعامل کشورهای غیرعربی اسلامی مانند ایران، ترکیه و پاکستان با این پیمان بستگی دارد.

در نهایت، موفقیت این طرح نه تنها به حل چالش‌های فنی مانند ساختار نیرو و سازوکار عملیاتی وابسته است، بلکه به غلبه بر اختلافات سیاسی تاریخی میان کشورهای اسلامی نیز بستگی دارد. کشورهای عربی و اسلامی در مقابل تجاوزات آمریکا و رژیم صهیونی به کشورهای مسلمان، به ویژه تهاجم وحشیانه به غزه، با سکوت و بی‌عملی خود موجب جسورتر شدن رژیم صهیونی و در نهایت حمله به قطر به عنوان میزبان گفتگوهای طرف فلسطینی و صهیونی شده‌اند. لذا اگر اقدامی اساسی و بازدارنده توسط کشورهای اسلامی در برابر این تعرضات صورت نگیرد، سایر کشورهای منطقه نیز باید مهیای تجاوز رژیم صهیونی به سرزمین خود باشند.جهان اسلام در تقاطع راهی تاریخی قرار دارد: حرکت به سمت همگرایی امنیتی واقعی یا ادامه پراکندگی و آسیب‌پذیری در برابر تهدیدات خارجی. نتیجه این مسیر نه تنها بر آینده منطقه، بلکه بر تراز قدرت در غرب آسیا تأثیر تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت.(مصطفی علیجان‌زاده)

خبر ویژه  

    داماد داعشی‌ها، یهودی از آب درآمد!

«مصطفی آزمایش» مأذون اخراجی و چهره طریقت  فرقه دراویش گنابادی درباره پیوند خود و گروهش با رژیم صهیونی گفت: «سال‌هاست خود و باند تحت امرم را به خدمت اسرائیل و موساد درآورده‌ام و رسانه‌ها و برنامه‌های تصویری ما عملاً بازوی تبلیغاتی این رژیم به زبان فارسی شده‌اند.» وی درباره عامل اصلی سرسپردگی خود افزود: «یکی از دلایل مهم، پیوندهای خانوادگی است؛ دخترم سوزان آزمایش با یک یهودی صهیونیست اشکنازی به نام لورن ساستر ازدواج کرده است.» سوزان آزمایش در مصاحبه‌ای درباره رمان نیمه‌اتوبیوگرافیک خود گفت: «تلویحاً بخش‌هایی از زندگی شخصی و شیفتگی خودم به اسرائیل را بازتاب داده‌ام.» آزمایش درباره عملکرد ده‌ساله گروهش تأکید کرد: «با تولیدات رسانه‌ای و استفاده ابزاری از دین، مسیر وابستگی به اسرائیل را پیموده و مستقیماً در خدمت پروژه‌های دشمنان ایران قرار گرفته‌ایم.» 

اخبار

مدیریت رهبر معظم انقلاب، روند جنگ را از همان روز اول تغییر داد

«مهدی فضائلی» عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب درباره جنگ ۱۲ روزه گفت: «سال‌هاست رهبر انقلاب بر قوی بودن ایران تأکید کرده و از نیروهای مسلح مطالبه جدی آمادگی و رشد داشته‌اند.» وی افزود: «این مطالبه‌گری و تشویق‌ها باعث شد نیروهای مسلح هم از نظر روحی و هم فنی توانمند شوند و تهدید رهبری علیه دشمن واقعی و معتبر باشد.»فضائلی با اشاره به سرعت جایگزینی فرماندهان شهید بیان کرد: «با وجود شهادت فرماندهان در صبح آن روز، جایگزینی به سرعت انجام شد و سازمان رزم بلافاصله با فرماندهان جدید عملیات متقابل آغاز کرد؛ این موضوع معنای پشتوانه سازمان‌یافته را به دنیا نشان داد.»وی درباره اثر عملیات متقابل ایران افزود: «هر روز شلیک‌ها مستمر و دقیق بود و پس از چند روز روند جنگ به سمتی رفت که رژیم صهیونیستی درخواست آتش‌بس کرد.» فضائلی در پایان تأکید کرد: «این مدیریت و قدرت نمایی رهبری، عامل اصلی شکل‌گیری انسجام ملی و اتحاد مقدس بود.»

رونمایی از طرح مسکن کارگری با حضور رئیس‌جمهور

«احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره رونمایی طرح مسکن کارگری گفت: «وزارت راه و شهرسازی زمین لازم برای احداث بیش از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی را در اختیار صنایع قرار داده و کارفرمایان حداقل ۲۰ درصد در این طرح سرمایه‌گذاری خواهند کرد.» میدری با اشاره به همکاری با آموزش و پرورش افزود: «۲۵۰۰ مدرسه دارای زمین چمن مصنوعی و ۱۸۰۰ مدرسه ویژه کودکان استثنایی برای استفاده ورزشی کارگران و پیشکسوتان در نظر گرفته شده است.»وی درباره گسترش پوشش بیمه‌ای رانندگان پلتفرم‌های حمل‌ونقل تأکید کرد: «هدف اصلی افزایش ضریب پوشش بیمه‌ای است و این به معنای کارفرما شدن دولت نیست.» میدری همچنین درباره اصلاح ساختار نظام آموزش فنی و حرفه‌ای بیان داشت: «ارتقای بهره‌وری و افزایش دستمزد کارگران تنها با همکاری تشکل‌های کارگری و کارفرمایی امکان‌پذیر است.»در پایان، «علیرضا محجوب» دبیرکل خانه کارگر گفت: «کارگران و خانواده‌های آنان بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و انتظار می‌رود دولت توجه ویژه‌ای به مسائل این قشر داشته باشد.»

تظاهرات ۱۰۰ هزار نفری علیه حضور تیم رژیم صهیونی در مادرید

«یولاندا دیاز» معاون نخست‌وزیر اسپانیا درباره حضور رژیم صهیونی در رویدادهای بین‌المللی گفت: «اسرائیل نباید در هیچ رویداد ورزشی یا فرهنگی شرکت کند.» وی با حمایت از تظاهرات گسترده شهروندان اسپانیایی در دفاع از فلسطین افزود: «جامعه اسپانیا عادی‌سازی نسل‌کشی در غزه را رد می‌کند و اجازه نمی‌دهد جنایات اشغالگران در قالب ورزش یا فرهنگ مشروع جلوه داده شود.»تظاهرات علیه حضور تیم صهیونی در مسابقه دوچرخه‌سواری «ووئلتا» مادرید باعث شد مرحله نهایی این مسابقه متوقف شود. تصاویر منتشرشده نشان می‌دهد معترضان موانع فلزی را کنار زده و در مسیر مسابقه حاضر شدند و شعارهایی علیه جنایات رژیم صهیونی سردادند.با پیش‌بینی این تجمع، بیش از هزار افسر پلیس برای کنترل مسیر مستقر شدند؛ با این حال، حدود ۱۰۰ هزار شهروند اسپانیایی در این اعتراض‌ها شرکت داشتند و تلاش پلیس برای متفرق کردن آنان ناکام ماند. دیاز تأکید کرد: «این اقدام نشان می‌دهد مردم جهان نمی‌توانند بی‌تفاوت نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی باشند.»

هرکس خشاب ستم پر کند، با همان کشته می‌شود!

«حجت‌الاسلام و المسلمین عباس محمدحسنی» رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در جمع دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش گفت: «هرکس خشاب سلاح ستم را پر کند، با همان کشته می‌شود.» وی افزود: «تاریخ نشان داده کسانی که از ظالم حمایت کردند، سرنوشت مشابهی یافته‌اند؛ مانند صدام که به طرز فجیعی توسط آمریکایی‌ها سرنگون شد.»محمدحسنی با اشاره به وضعیت منطقه تصریح کرد: «اکنون برخی کشورهای اسلامی و همسایه، با همه وجود از آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها دفاع کرده و علیه غزه، ایران و امت اسلامی هم‌نوایی می‌کنند و خود در مخمصه‌ای گرفتار شده‌اند که خود زمینه‌های آن را فراهم ساخته‌اند.»وی خطاب به دانشجویان ارتش گفت: «نسل‌های گذشته این امانت مقدس را به شما سپرده‌اند؛ شما باید مانند گذشتگان، شجاعانه، مؤمنانه و پرصلابت این امانت را حفظ و به نسل‌های بعد منتقل کنید.» رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در پایان تأکید کرد: «تنها راه غلبه بر رژیم صهیونیستی، همبستگی کشورهای اسلامی و ارتقای معارف دینی و نظامی شماست.» 

اخبار کوتاه

«محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی در آستانه شصت‌ونهمین کنفرانس عمومی آژانس در وین گفت: «تصویب قانونی برای منع حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ضروری است؛ در غیر این صورت اعتبار منشور ملل متحد خدشه‌دار می‌شود.» وی با انتقاد از استانداردهای دوگانه آژانس افزود: «حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران محکوم نشد، در حالی‌که درباره زاپروژیا مرتب بیانیه صادر می‌شود.» اسلامی تأکید کرد ارائه قطعنامه پیشنهادی ایران حتی بدون تصویب نیز اقدامی مثبت محسوب می‌شود.

«محسن اسماعیلی» معاون راهبردی رئیس‌جمهوری در دیدار با رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: «امروز هماهنگی میان قوا در وضعیت بی‌نظیری قرار دارد و بسیاری از تنش‌های گذشته بین دولت و مجلس دیگر وجود ندارد.» وی تأکید کرد مرکز پژوهش‌های مجلس و مرکز بررسی‌های استراتژیک می‌توانند مکمل یکدیگر باشند و همکاری آن‌ها تحولات مثبتی به همراه دارد. اسماعیلی افزود بهره‌گیری از ظرفیت‌های پژوهشی کشور راه را برای حل سریع‌تر مسائل ملی هموار می‌کند.

«حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست دانشگاه شهید ستاری تأکید کرد: «دانشگاه‌ها باید از مراکز صرفاً آموزشی به پیشران‌های نوآوری، تولید فناوری و حل مسائل ملی تبدیل شوند.» وی با اشاره به اسناد کلیدی همچون کوانتوم و هوش مصنوعی گفت: «اسناد شورا فقط روی کاغذ نمی‌مانند و به پروژه‌های واقعی تبدیل می‌شوند.» خسروپناه افزود دانشگاه‌ها باید اقتصاد را متحول کرده و جامعه را به سوی خود جذب کنند.

«پرویز جعفری» مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور اعلام کرد: «وضعیت ذخایر نهاده‌های دامی در بندر امام خمینی (ره) مطلوب است و روزانه سه‌هزار کامیون نهاده به سراسر کشور توزیع می‌شود.» وی با اشاره به تأیید اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از کیفیت نهاده‌ها افزود: «در تأمین کالاهای اساسی و امنیت غذایی کشور نگرانی وجود ندارد.» جعفری تأکید کرد انبارهای شرکت از نظر کمیت و کیفیت ذخایر مناسب بوده و واردات نیز بدون مشکل انجام می‌شود.

«صفدر نیازی شهرکی» معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از عضویت رسمی ایران در «برنامه چارچوب جهانی کم‌آبی در بخش کشاورزی» (WASAG) سازمان فائو خبر داد و گفت: «این همکاری از آگوست ۲۰۲۵ آغاز شده است.» وی با اشاره به نشست با مدیر بخش آب و خاک فائو در رم افزود: «تمرکز این عضویت بر مدیریت پایدار منابع آب و خاک است.» نیازی تأکید کرد این حضور فرصت‌های فنی و بین‌المللی تازه‌ای برای ایران فراهم می‌کند.