تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۸۷ - ۰۹:۲۹  ، 
شناسه خبر : ۳۸۲۷۱

مساله ایران، دو دیپلمات کهنه کار را رو‌ در روی همدیگر قرار داد. زبیگنیو برژینسکی، مشاور اسبق امنیت ملی کاخ سفید در دوره جیمی کارتر و هنری کیسینجر، مشاور اسبق امنیت ملی کاخ سفید و وزیر خارجه آمریکا در دوره نیکسون دو سیاستمدار باسابقه‌ای هستند که در صف مشوقین دولت بوش برای مذاکره با ایران قرار دارند.

چنانکه روزنامه واشنگتن‌ پست اوایل تابستان در مطلبی نوشت که هنری کیسینجر، زبیگنیو برژینسکی و برنت اسکو‌کرافت معتقدند که آمریکا نه تنها با دوستان بلکه با دشمنان احتمالی‌اش گفت‌وگو کند و یکی از آنها ایران است. اما برژینسکی و کیسینجر که روبه‌روی دوربین سی‌ان‌ان نشستند دیگر آن هم‌ آوایی را نداشتند.

برژینسکی با اشاره به اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران گفت: وقتی رئیس‌جمهور با صراحت پافشاری می‌کند که آنها به دنبال تسلیحات هسته‌ای هستند، در واقع مبالغه می‌کند. ما در این موضوع شک و تردید داریم، اما حقایقی حاکی از این امر نداریم.

 من فکر می‌کنم این احتمال وجود دارد که آنها به دنبال تسلیحات هسته‌ای باشند، اما ما مدارک ناچیزی برای اثبات این امر داریم. من فکر می‌کنم دولت، رئیس‌جمهور و به ویژه معاون رئیس‌جمهور آمریکا در تلاشند فضایی پر از جار و جنجال و هوچی‌گری راه اندازند و این یادآور آنچه قبل از جنگ عراق به راه افتاد می‌باشد.

 اما کیسینجر ظاهرا شکی در این مورد نداشت و گفت: من معتقدم ایرانی‌ها در تلاشند بمب ‌هسته‌ای بسازند! من فکر نمی‌کنم آنها در حال حاضر در موقعیتی باشند که بتوانند بمب هسته‌ای بسازند، اما ممکن است دو تا سه سال با آن فاصله داشته باشند.

کیسینجر و برژیسنکی درباره سخنرانی محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران در دانشگاه کلمبیا نیز اختلاف نظر داشتند. کیسینجر گفت که دعوت کلمبیا از احمدی‌نژاد «درست نیست.» وی گفت: من مخالف سخنرانی وی نیستم؛ مخالف این هستم که مدیریت آن بر عهده دانشگاه کلمبیا باشد.

اما برژینسکی معتقد است که احمدی‌نژاد باید بتواند صحبت کند. وی گفت: به طور کلی به نظر من دانشگاه جایی است که مسائل از جمله مسائل بحث برانگیز و عقیده‌ها باید در آنجا به بحث گذاشته شود.

 به گفته وی، جامعه ما جامعه بازی است، اگر نظارت او به نظرمان بد آمد این را اظهار خواهیم کرد؛ درست نیست پیشاپیش آنچه را که دوست داریم بشنویم یا نشنویم، سانسور کنیم.