بین الملل >>  اندیشکده ها >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۷  ، 
شناسه خبر : ۳۸۲۸۱۱
سردبیر روزنامه رای‌الیوم با بیان اینکه جنجال کابینه نتانیاهو بر سر تاخیر در تحویل گرفتن اجساد اسرای مرده اسرائیلی در چارچوب فریبکاری برای نقض توافق آتش‌بس است، هشدار داد که آمریکا و اسرائیل در سایه انفعال سازشکاران عرب، به فکر ازسرگیری جنگ هستند.

عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم و تحلیلگر شناخته شده فلسطینی، سرمقاله جدید این روزنامه الکترونیکی را به تحولات مربوط به آتش بس غزه و تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونیستی برای از سرگیری جنگ اختصاص داده و نوشت: برای ما درک جنجالی که کابینه رژیم صهیونیستی به دلیل تاخیر در تحویل گرفتن جسد چند تن از اسرای مرده اسرائیلی که هنوز زیر آوار هستند، دشوار است. چرا باید صهیونیست‌ها برای تحویل اجساد اسرای خود تا این اندازه عجله داشته باشند و همزمان با آن تهدید به توقف کمک‌های بشردوستانه و از سرگیری جنگ نسل کشی علیه غزه کنند؟ این تاخیر چه آسیبی به صهیونیست‌ها می‌زند؟

عبدالباری عطوان افزود: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر همه اسرای صهیونیستی را از طریق دروغ بزرگی به نام طرح ترامپ نجات داد و اکنون در میان سکوت رسوا کننده دولت آمریکا، میانجی‌های عربی و سازشکاران که رهبران و نمایندگان خود را به کنفرانس شرم آور در شرم الشیخ مصر فرستادند، به دنبال استدلال‌ها و بهانه‌هایی برای بازگشت به جنگ نسل‌کشی، پاکسازی نژادی و گرسنگی علیه غزه است.

در ادامه این مقاله آمده است: نتانیاهو در اظهارات اخیر خود با گستاخی، به قصد خود برای بازگشت به جنگ نسل کشی علیه غزه اعتراف کرد؛ جایی که گفت «جنگ برای اسرائیل تمام نشده است و هر کسی که علیه ما دست دراز کند، بهای سنگینی خواهد پرداخت؛ زیرا اسرائیل در خط مقدم تقابل میان بربریت و تمدن ایستاده است»!

این نویسنده فلسطینی تاکید کرد: پناه بر خدا! نتانیاهو که 70 هزار غیرنظامی بی‌گناه را در نوار غزه که نیمی از آنها کودک و نوزاد بودند، قتل عام و بیش از 250 هزار نفر دیگر را زخمی کرده، 95 درصد از ساختمان‌ها و خانه‌های نوار غزه را که برج‌های آن نماد تمدن بودند ویران کرد و بیش از دو میلیون نفر را در محاصره ، گرسنگی و آوارگی نگه داشت، امروز درباره تمدن حرف می‌زند!

عطوان تصریح کرد: صهیونیست‌ها می‌خواهند حماس را مسئول تاخیر در تحویل اجساد اسرای باقی مانده که تعدادشان از انگشتان یک دست هم بیشتر نیست و در سایه ویرانگری‌های اسرائیل و فقدان تجهیزات لازم برای حفاری، بیرون کشیدن آنها از زیر آوار سخت است، بدانند. روشن است که این کار اشغالگران برای فرار از اجرای مرحله دوم آتش بس و از سرگیری جنگ نسل کشی علیه غزه است.

سردبیر رای الیوم در این مقاله کوتاه اعلام کرد: ترامپ که با تشویق بی‌سابقه شرکت کنندگان در اجلاس شرم الشیخ مواجه شد، قبل از شروع آتش بس تهدید کرد که اگر حماس سلاح‌های خود را تحویل ندهد، او نیروهایش را برای مجبور کردن حماس به این کار اعزام خواهد کرد. ترامپ حتی پایش را فراتر از این‌ها گذاشته و تهدید کرد که اگر حماس در مهلت تعیین شده یعنی 72 ساعت، متعهد به تحویل اسرای اسرائیلی نشود، به نیروهای اسرائیلی چراغ سبز نشان داده خواهد شد تا فوراً جنگ علیه غزه را از سر بگیرند.

در پایان این مقاله آمده است: اکنون فایده‌ای ندارد که ما بخواهیم دولت‌ها، سران و ژنرال‌های عرب را که سینه‌هایشان را پر از مدال و نشان کرده‌اند، سرزنش کنیم یا از آنها بخواهیم اقدامی برای پایان دادن به این تحقیر شرم آور انجام دهند. در نهایت، خدای بزرگ کنار مقاومت است؛ مقاومتی که سر ایمان را بالا نگه داشته و از هیچ تلاش و فداکاری با خون‌ها و جان‌ها دریغ نکرد.