تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۲:۳۲  ، 
شناسه خبر : ۳۸۶۳۸
حامیان هاشمی اتهاماتی را به احمدی‌نژاد وارد کردند

گروه سیاسی: پاسخ متقابل حامیان هاشمی رفسنجانی به اتهامات جدید محمود احمدی‌نژاد منازعه جناحی بر سر پرونده مشهور به جاسوسی هسته‌یی را وارد مرحله‌یی تازه ساخته است.

احمدی‌نژاد روز دوشنبه در یک سخنرانی تند و تیز کسانی را که در مورد سیاست‌های هسته‌یی به دولت فشار می‌آورند خائن خواند و در عین حال وعده داد به زودی دانشگاه آزاد را اصلاح خواهد کرد.

احمدی‌نژاد در تشریح بیشتر مشخصات خائنان هسته‌یی گفت: الان قاضی پرونده‌یی را تحت فشار سنگین قرار داده‌اند تا جاسوس را تبرئه کند اما اجازه نخواهیم داد با نفوذ سیاسی به چنین هدفی برسند و با پایان یافتن موضوع هسته‌یی در یک جمع دانشجویی همه این مسائل را بیان خواهم کرد. البته این یک وجه سخنرانی تند و تیز احمدی‌نژاد بود زیرا وی سوی دیگر سخنانش را به دانشگاه آزاد معطوف کرد و وعده تغییرات بنیادین را در آن داد. احمدی‌نژاد دانشگاه آزاد را متهم کرد از طریق قراردادی با یک مرکز تحقیقاتی پولی را به شکم آن ریخته است. در واقع احمدی‌نژاد با این سخنان اتهامات خود را این‌بار صریح‌تر از گذشته متوجه نزدیکترین حلقه یاران و نهادهای وابسته به هاشمی رفسنجانی کرد؛ یاران و نزدیکانی که همان زمان احمدی‌نژاد در دانشگاه علم و صنعت میان هواداران خود با شور و حرارت علیه آنان سخن می‌گفت در مرکز تحقیقات استراتژیک گردهم آمده بودند تا شاهد سخنان هشدارآمیز هاشمی رفسنجانی درباره شرایط بحرانی منطقه باشند و از زبان او بشنوند خطر هست، جدی هم هست. البته این هم یک وجه سخنان هاشمی بود چرا که او در سوی دیگر سخنانش هم به انتقاد تلویحی از سیاست‌های داخلی پرداخت و گفت: «‌چرا باید در آستانه انتخابات نگران تخاصم و تنازع باشیم؟‌ اگر هدف خدمت است، راهکارش این است که انسان افکار سازنده خود را با مردم در میان بگذارد و دروغ هم نگوید.»

به این‌ ترتیب در همان لحظه‌یی که احمدی‌نژاد به مکانی رفته بود که خاستگاه سیاسی او به شمار می‌آمد و علیه هواداران رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام سخنان تندی را بیان می‌کرد درست در همان لحظات هم هاشمی رفسنجانی کسانی را که مورد تاخت و تاز احمدی‌نژاد قرار گرفته بودند. اطراف خود جمع کرده بود و از سیاست‌های داخلی و خارجی دولت انتقاد می‌کرد. جالب‌تر آن بود که هاشمی رفسنجانی ظاهراً در مرکزی سخن می‌گفت که احمدی‌نژاد دانشگاه آزاد را متهم کرده بود قراردادی میلیاردی و خارج از عرف با آن مرکز منعقد کرده و پولی را در شکم آن ریخته است. به این ‌ترتیب گویی دو مقام در دو مکان اختصاصی‌شان در جمع هواداران‌شان انتقادات و اتهامات تند و تیزی را علیه یکدیگر مطرح می‌کردند و خود به خود این سوال در اذهان به وجود آوردند که ماجرا چیست و اتهامات دقیقاً متوجه چه کسانی است؟‌ البته درباره اتهامات احمدی‌نژاد به دانشگاه آزاد و انگیزه‌اش از این اتهامات کمتر ابهام وجود دارد چرا که او مستقیماً از دانشگاه آزاد نام به میان آورد و صراحتاً خواستار تغییرات ماهوی در آن شد؛ تغییراتی که به‌ زعم عده‌یی اگر تحقق یابد به کاهش یا حتی قطع نفوذ حامیان هاشمی رفسنجانی در بزرگ‌ترین دانشگاه ایران منجر خواهد شد. تحلیل‌ها بر این است که احمدی‌نژاد درصدد است کنترل این دانشگاه را به حامیان خود بسپارد؛ هدفی که تاکنون محقق نشده است و به نظر می‌رسد به این راحتی‌ها محقق نشود. اما نکته بعدی که می‌تواند بسیار مهم‌تر و حساس‌تر باشد درباره اتهام جاسوسی هسته‌یی است. احمدی‌نژاد نامی از کسی به میان نیاورد اما ضرورتی به این کار هم نبود چرا که مشخصه‌های اعلام شده از سوی او روشن‌تر از آن است که ابهامی برای شناسایی فرد مورد نظر باقی بماند.

از همین رو است وقتی احمدی‌نژاد می‌گوید به قاضی فشار می‌آورند تا جاسوس هسته‌یی را تبرئه کند روزنامه جمهوری اسلامی که به هواداری از هاشمی رفسنجانی مشهور است می‌نویسد: «خبرهای دیگر حکایت از وجود فشار بر قاضی پرونده برای جاسوس دانستن صاحب این پرونده (موسویان) دارد.» به این‌ترتیب آشکار می‌شود احمدی‌نژاد، سیدحسین موسویان را مدنظر داشته است که چندی پیش در یک ماجرای جنجالی به اتهام جاسوسی هسته‌یی دستگیر و کمی بعد هم آزاد شد. موسویان در زمان بازداشت، معاون پژوهش‌های مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.

موسویان از دیپلمات‌های ارشد هسته‌یی در دوران خاتمی و از نزدیکان هاشمی رفسنجانی به شمار می‌آید. او در تیم هسته‌ای حسن روحانی دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی و سرپرست پیشین مذاکرات هسته‌یی خدمت می‌کرد. از این‌رو وارد کردن اتهام جاسوسی به چنین مقامی می‌تواند کل مجموعه‌یی را که موسویان در آن خدمت می‌کرد، در مظان اتهام قرار دهد و شاید از همین‌رو است که بلافاصله ارگان‌های رسانه‌یی و شخصیت‌های سیاسی نزدیک به هاشمی رفسنجانی واکنش نشان داده‌اند و اتهامات متقابلی را وارد کرده‌اند.

برخی از حامیان هاشمی اعلام کرده‌اند: ماجرا برخلاف اظهارات احمدی‌نژاد است چرا که اطلاعات ما نشان می‌دهد فشار به قاضی پرونده آنچنان زیاد است تا موسویان را محکوم به جاسوسی کند. محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران یکی از شخصیت‌هایی است که چنین اظهاراتی را بر زبان جاری ساخته است. عطریانفر به حزبی متعلق است که این روزها آماج حملات رسانه‌یی حامیان احمدی‌نژاد قرار دارد. تریبون‌های مشهور به حامی احمدی‌نژاد هر روز علیه این حزب موضع‌گیری می‌کنند و خط‌مشی آن را خارج از چارچوب‌های پذیرفته شده در نظام جمهوری اسلامی می‌خوانند و در نتیجه خواستار انحلال یا دست‌کم ردصلاحیت اعضای آن برای انتخابات هستند.

 بنابراین عطریانفر از خاستگاه حزبی و سیاسی به اتهامات احمدی‌نژاد پاسخ می‌دهد که اهمیت آن را دو چندان می‌کند. چرا که در این حالت پازل رقابت و هماوردی حامیان هاشمی با حامیان دولت تکمیل شده است. هماوردی و منازعه‌یی را که تا پیش از این سعی می‌شد از علنی شدن یا حداقل گسترش آن جلوگیری کنند اما اینک به صورت آشکارا و تمام‌ عیار در حال جریان است و تلاش‌ها برای کنترل این منازعه افاقه‌یی نکرده است. کما اینکه می‌توان منتظر ماند تا تاثیر و نتیجه این منازعه جناحی را در رقابت‌های انتخاباتی و ترکیب مجلس آینده ملاحظه کرد.

دانشگاه آزاد از خود رفع اتهام می‌کند

البته این تمام ماجرا نیست چرا که در سوی دیگر دانشگاه آزاد هم با انتشار اطلاعیه‌یی اتهامات محمود احمدی‌نژاد را رد کرد و در عین حال اعلام داشت: براساس مستندات موجود و به گواهی مراکز نظارتی، شهریه دریافتی از دانشجویان در واحدهای دانشگاهی سراسر کشور فقط صرف هزینه‌های آموزشی، تحقیقاتی و توسعه فضاهای دانشگاه می‌شود و هیچ‌ مبلغی از منابع مالی و سرمایه‌های دانشگاه به هیچ گروه و جریان سیاسی خارج از دانشگاه پرداخت نشده و نمی‌شود.

دانشگاه آزاد می‌افزاید: در خصوص قرارداد با یک مرکز تحقیقاتی نیز شایان ذکر است فعالیت‌های پژوهشی در تمام دانشگاه‌های کشور و دنیا یک ارزش و امتیاز تلقی شده و دانشگاه آزاد اسلامی نیز همانند سایر مراکز آموزش عالی بودجه‌یی را به فعالیت پژوهشی اختصاص می‌دهد لیکن همانگونه که پیش‌تر نیز اعلام شده ارقام اشاره شده مقرون به صحت نبوده و قرارداد مذکور به منظور انجام بیش از 120 پروژه وسیع تحقیقاتی با رقمی حدود یک‌سوم مبلغ اشاره شده در چارچوب ضوابط، با یک مرکز تحقیقاتی وابسته به نظام منعقد شده و هیچ نقطه مبهم و پوشیده‌یی در توافقنامه وجود ندارد.» در واقع دانشگاه آزاد با این جوابیه اتهام دیگر احمدی‌نژاد را رد کرده و خود را از هرگونه زد و بند مالی مبرا کرده است.