تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۰:۵۱  ، 
شناسه خبر : ۴۰۲۶۰

تب سفر به ایران بین آمریکایی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها بالا گرفته است. جان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کری رقیب بوش در انتخابات ریاست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جمهوری سال 2004 که طی آن سفرهای دوره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای عازم قاهره شده به خبرنگاران گفت که برای آمدن به تهران و انجام مذاکرات با مقامات ایرانی آماده است، اما در سفرهای دوره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای فعلی خود فرصت این امر را ندارد.
سناتور ارشد دموکرات که عضو روابط خارجی سنای آمریکاست، مخالفت واشنگتن برای مذاکره با ایران و سوریه در باره عراق را امری اشتباه دانست و گفت: سیاست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اینچنینی پیش از پیش ما را به تنگنا می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کشاند و باید این سیاست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را تغییر داد. جان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کری در حالی که ابراز تاسف می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند که وقت ندارد و نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود ترتیبات لازم را در کوتاه مدت برای دیدار از ایران فراهم کند تاکید می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند: به تهران سفر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنم. کری که در انتخابات گذشته از بوش شکست خورد و علت آن تزلزل در مواضعش در خصوص مبارزه با تروریسم و جنگ عراق بود طی ماه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اخیر به سرسخت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین مخالف سیاست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های واشنگتن در خاورمیانه بدل شده و جمهوریخواهان را به خاطر شکست در عراق مورد نکوهش قرار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد.
از دیگر مواضع کری تاکید کردن وی بر تعامل مستقیم با ایران در خصوص مساله هسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای است؛ از دیگر موضعی که مورد باور بسیاری از دموکرات‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها است و آنها دولت بوش را به خاطر سپرده هدایت پرونده هسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای به اروپا مورد انتقاد قرارداده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. کری که در اثنای جنگ ویتنام، دو ستاره نقره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای و برنز و نیز 3 مدال «قلب ارغوانی» دریافت کرد. بیشتر به عنوان سخنگوی سربازان مخالف جنگ با ویتنام در سال 1971 معروف شده است. وی در طول انتخابات ریاست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جمهوری از سابقه نظامی خود به عنوان یکی از دلایل اصلی برای قانع کردن افکار عمومی آمریکا مبنی بر اینکه در خصوص حفظ امنیت آمریکا از بوش تواناتر است یاد کرد.
کری متولد سال 1943 در شهر «دنفر» مرکز ایالت کلرادو است . پدرش یک آلمانی- چکی یهودی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌الاصل بود که پیش از اینکه به آمریکا مهاجرت کند به مذهب کاتولیک گروید. کری در سال 1995 در ازدواج دوم خود با ویویرا ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هانیز، بیوه همکار خود ازدواج کرد. پس از ازدواج دوم به یکی از ثروتمندترین سناتورهای مجلس سنای آمریکا تبدیل شد. ثروت همسر دوم کری بیش از 500 میلیون دلار است. کری از دانشگاه معروف «پیل» فارغ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌التحصیل شد. در سال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های 1966 تا 1969 همزمان با جنگ ویتنام به ارتش آمریکا ملحق شد و چند نشان شجاعت نیز دریافت کرد اما پس از جنگ به سیاست روی آورد و به عنوان مدافع سربازان و سخنگوی فریاد اعتراض آنان را نسبت به جنگ ویتنام پرداخت. در سال 1976 از دانشگاه بوستون در رشته حقوق فارغ‌التحصیل شد. در سال 1982 به عنوان فرماندار ایالت ماساچوست انتخاب شد و 2 سال بعد به همراه دوست خود سناتور ادوارد کندی به عنوان نماینده ایالت مساچوست وارد مجلس سنا شد و همچنان در این کرسی نشسته است.
کری از دوستان صدیق خانواده کندی در ایالت ماساچوست است و در چند کمسیون داخلی کنگره، از جمله کمسیون‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های روابط خارجی، اطلاعات، بازرگانی، علوم و حمل و نقل، امور بانک‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها مسکن و امور شهری عضو است. وی با توجه به تجربه 20 ساله حضور در کنگره آمریکا، دارای تجربه سیاسی و حقوقی بسیار بالایی است. به لحاظ سیاسی هم کری وابسته به جریان لیبرال چپ در حزب دموکرات است.