تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۸۷ - ۱۵:۳۱  ، 
شناسه خبر : ۴۳۹۳۶

بنیانگذار جبهه خلق برای آزادی فلسطین و یکی از بزرگ‌ترین رهبران این کشور در سن 83 سالگی درگذشت. یکی از مقامات امنیتی اردنی در این رابطه گفت جورج حبش که با بیماری دست و پنجه نرم می‌کرد، پس از سال‌ها مبارزه سیاسی و نظامی در امان، جایی که به همراه خانواده‌اش زندگی می‌کرد، دار فانی را وداع گفت. دکتر جورج حبش از معروف‌ترین رهبران فلسطینی بود که هیچگاه از مبارزه دست نکشید و همواره خواستار آزادی فلسطین از راه مبارزه بود و از شیوه‌های سازش‌گرایانه به‌شدت انتقاد می‌کرد. دکتر حبش که از هفته گذشته به دلیل وخامت حال جسمانی به بیمارستانی در امان منتقل شده بود به دلیل نارسایی خونی درگذشت تا به این‌ترتیب فلسطینی‌ها یکی از مهم‌ترین فرماندهان و رهبران خود را از دست بدهند.

در طول سالیان اخیر هر چند میان وی و محمود عباس رابطه خوبی برقرار نبود، اما رئیس تشکیلات خودگردان به مناسبت مرگ وی سه روز عزای عمومی اعلام کرد. جورج حبش در طول 30 سال گذشته رهبری جبهه خلق برای آزادی فلسطین را برعهده داشت و جنبش تحت امرش عملیات‌های گوناگونی را علیه منافع اسرائیلی‌ها انجام دادند. وی به همراه همسر اردنی خود ار سال 1992 در پایتخت این کشور اقامت گزیده بود و از همین شهر هم جنبش تحت امر خود را رهبری می‌کرد. وی این جنبش را در سال 1967 تاسیس کرده بود و از همان زمان هم به عنوان یکی از اعضای سازمان آزادیبخش فلسطین شناخته شد.

جورج حبش در سال 1926 در شهرک اللد فلسطین و در خانواده مسیحی ارتدوکس به دنیا آمد. وی به همراه خانواده‌اش در فردای جنگ 1948 و آوارگی صدها هزار فلسطین راه خارج از کشور را در پیش گرفت و به لبنان رفت. وی در این کشور تحصیلات تکمیلی خود را ادامه داد و از دانشگاه آمریکایی بیروت در سال 1951 در رشته پزشکی و با تخصص اطفال فارغ‌التحصیل شد و برای کار راهی اردن و شهر امان شد تا به این ترتیب بتواند به آوارگان فلسطینی در این کشور کمکی کرده باشد. وی در سال 1952 جنبش ملی‌‌گرایی عرب را تاسیس کرد و در سایه آن شروع به فعالیت نمود. جورج حبش به دلیل اقدماتی که کرده بود در سال 1957 از اردن فرار کرد و برای اولین‌بار در دمشق سکنی گزید. وی متهم شده بود که علیه مصالح اردن دست به تحریکاتی زده است. او به همین علت به 5 سال زندان محکوم شده بود. وی در سال1962 ازدواج کرد که حاصل این ازدواج هم دو فرزند دختر است.

در سال 1967 جبهه خلق برای آزادی فلسطین را تشکیل داد و تا سال 2000 رهبری آن را برعهده گرفت که در آن سال به دلیل بیماری از مسوولیت خود کناره‌گیری کرد و ابوعلی مصطفی جانشین او شد که وی نیز در سال 2001 توسط جوخه‌های ترور ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. شاید یکی از مهم‌ترین اقدامات گروه تحت رهبری او که در دهه 70 قرن گذشته رخ داد، همان هواپیماربایی‌هایی بود که صورت گرفت. گروه وی یکبار هم در سازمان اوپک اقدام به گروگانگیری کرده بود.