تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۸۸ - ۰۸:۳۰  ، 
شناسه خبر : ۵۱۴۴۸
در پی دیدارهای لاریجانی و سولانا صورت گرفت

گروه سیاسی- در پایان دو دور مذاکرات دبیر شواری عالی امنیت ملی ایران با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، طرفین از پیشرفت در مذاکرات ابراز خرسندی کردند.
همچنین دبیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خشنودی خود را از روند مذاکرات اعلام کرد.
در نخستین اظهارنظر رسمی درباره گفت‌وگوهای لاریجانی و سولانا، ژاک شیراک رئیس‌جمهور فرانسه با ابراز امیدواری از جریان گفت‌وگوهای دو طرف، خواستار ادامه این روند شد. به گزارش ایرنا، شیراک گفت: همیشه فکر می‌کنم باید با گفت‌وگو از مشکلات خارج شد. وی خبر داد که به زودی دور سوم گفت‌وگوها میان ایران و اتحادیه اروپا انجام می‌شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی پس از دو جلسه مذاکره پشت درهای بسته با خاویر سولانا اظهار امیدواری کرد که بتوان با رسیدن به نقاط اشتراک بیشتر و رفع سوءتفاهم‌ها به همکاری دوطرفه رسید. علی لاریجانی پس از پایان دیدارهای خود و در گفت‌وگو با خبرنگاران ایرنا واحد مرکزی خبر در وین خبر داد مذاکرات با نتیجه مثبت به پایان رسیده و کار با همین اصول ادامه پیدا کند ممکن است نتایجی در راه باشد.
مسئول پرونده هسته‌ای خبر داد با رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به برخی توافق در اصول دست یافته است. لاریجانی گفت: اگر ما اصول مورد توافقی داشته باشیم که براساس ان.پی.تی و پادمان باشد، هر چند هم مشکل باشد می‌توان آن را حل کرد.
اخبار رسانه‌ای در مورد دیدارها و نتایج آن متفاوت است. چند ساعت پس از پایان دیدار لاریجانی و سولانا، رویترز از وین خبر داد ایران رضایت داده که برای شروع مذاکرات و طبق یک برنامه زمانی مشخص تعلیق را انجام دهد. گاردین نیز با اشاره به همین مطلب در دو محور خبر داد که ممکن است ایران به دنبال خریدن زمان عقب انداختن روند تحریم باشد و یا این که خواسته‌هایی داشته و از سوی کشورهای درگیر در مذاکره مورد قبول قرار گرفته است.
بلافاصله پس از این خبر یورونیوز به نقل از چند دیپلمات نزدیک به مذاکرات خبر مذکور را تکذیب کرد و فقط به ذکر این نکته بسنده کرد که مذاکرات خوب انجام شده و در هفته آینده نیز دنبال می‌شود.
یواس ای.تو.دی در گزارشی خبر داد ایران در جریان مذاکرات قبول کرده تعلیق کوتاه مدت را بپذیرد و با توجه به روند مذاکرات نسبت به ادامه آن تصمیم‌گیری کند. این روزنامه همچنین مدعی شد ایران خواستار آن شده که در جریان مذاکرات حرفی از حمله نظامی و یا حرکت شورای امنیت به سمت تحریم به میان نیاید و اگر چنین اتفاقی رخ دهد، ایران به سرعت مذاکرات را بسته و همه چیز را به حالت قبل بازمی‌گرداند.
تا لحظه تنظیم این گزارش و نسبت به موارد مطرح شده، واکنشی از سوی مقامات رسمی اعلام نشده است.
علی لاریجانی پس از پایان دیدار دوم خود با سولانا با دبیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز دیدار کرد و این دیدار بسیار مهم بود؛ چرا که البرادعی خود را آماده می‌کرد تا در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارشی از وضعیت پرونده هسته‌ای ایران ارائه دهد. شورای حکام در حال حاضر و به لحاظ حقوقی مانیتورینگ و ردیابی پرونده هسته‌ای ایران را در اختیار دارد و موظف است در پایان هر جلسه شورای حکام، به شورای امنیت سازمان نیز گزارش دهد. البرادعی در سخنان خود در اجلاس اقدامات اخیر در جهت رایزنی جمهوری اسلامی و اتحادیه اروپا را مثبت خواند و گفت: درباره خواسته‌های مطرح شده از سوی شورای امنیت، ایران حرکت رو به جلو نداشته است. پس از پایان دور اول اجلاس البرادعی به میان خبرنگاران آمد و اظهار امیدواری کرد به زودی مذاکرات رسمی میان ایران و کشورهای 1+5 آغاز شود. سولانا نیز پس از پایان جلسه خود با لاریجانی نتیجه مذاکرات خود را به طرف‌های حاضر در مذاکره اطلاع داد و در گفت‌وگو با وزیر خارجه آمریکا، انگلیس و آلمان، نتیجه را با آنها در میان گذاشت. جمهوری اسلامی هنوز موضعی درباره حرکت خود در مذاکره اعلام نکرده و با حفظ مواضع قبلی و بدون بازگشت به تعلیق و با حفظ حقوق پادمانی به دنبال استیفای حقوق خود در ان.پی.تی است.
هر چند ایران به مذاکره تاکید دارد اما هنوز استراتژی نیز طراحی نکرده و یا حداقل درباره آن خبر نداده است. علی لاریجانی نیز درباره دیدار خود با دبیر کل آژانس گفته لازم بوده با دوست عزیز خود رایزنی‌هایی داشته باشد.