تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۸۷ - ۰۹:۴۱  ، 
شناسه خبر : ۵۹۵۹۹
اصلاح‌طلبان در کنگره سازمان مجاهدین شرکت کردند

گروه سیاسی، معصومه ستوده: نقد سیاست‌های داخلی و خارجی محمود احمدی‌نژاد، سیاست‌های اقتصادی و معیشتی دولت نهم، نگرانی درباره نحوه بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس هشتم و تاکید بر گسترش فرهنگ تحزب موضوعاتی بود که در محور سخنان سخنرانان یازدهمین کنگره سازمان مجاهدین انقلاب قرار گرفت. ضمن اینکه دغدغه و نگرانی مشترک تمامی احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب در برابر شرایط فعلی موجب شده‌بود که همه گروه‌های سیاسی فارغ از اختلاف سلیقه‌ها برای نیل به یک آرمان مشترک در سالن اجتماعات مسجد امیرالمومنین خیابان مرزداران گردهم آیند تا به بیان دغدغه‌های خود برای تحکیم دموکراسی بپردازند و در این بین حضور اعضای نهضت آزادی و ملی ـ مذهبی وجه تمایز کنگره یازدهم سازمان مجاهدین انقلاب با سایر کنگره‌ها بود.
هر چند محسن آرمین سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب ضمن اشاره به این دغدغه مشترک این تفاوت آشکار فضای کنگره را تابعی از فضای سیاسی جامعه قلمداد کرد اما فارغ از فضای سیاسی جامعه عزمی جدی در این کنگره در ارتباط با گروه‌های سیاسی که خط قرمز سازمان مجاهدین انقلاب محسوب می‌شوند به چشم می‌خورد. چهارمین کنگره رسانه‌یی و گسترده سازمان مجاهدین انقلاب با حضور خبرنگاران در حالی آغاز به کارکرد  که این حزب سیاسی تا قبل از کنگره هفتم خود در سال 83 شش کنگره را در غیبت ارباب رسانه‌ها بین سال‌های 80 - 72 برگزار کرد و در فاصله سال‌های 84 و 85 نیز برگزاری سه کنگره علنی و رسمی را با حضور رسانه‌ها در کارنامه خود ثبت کرد. حال و هوای متفاوت کنگره یازدهم منحصر به حضور اعضای نهضت آزادی و نیروهای ملی ـ مذهبی نبود بلکه بار دیگر حضور میهمانان خاطره کابینه هفتم و هشتم دولت اصلاحات و مجلس ششم را در یادها زنده کرد، زیرا همه آمده‌بودند چه کسانی که روزی به‌همراه خاتمی به خیابان پاستور رفته بودند و چه کسانی که روزگاری بر مسند تدوین قوانین تکیه زده بودند.
حضور سیدمحمد خاتمی، موسوی‌بجنوردی، موسوی‌خوئینی‌ها، موسوی‌تبریزی، موسوی‌لاری، ابتکار، مسجدجامعی، کولایی، قوامی، ربیعی، بورقانی، محمدرضا خاتمی، میردامادی و سعید حجاریان که روزی در راه اصلاحات سلامت خود را هزینه کرده، فصل نوینی از استقبال گسترده از کنگره سازمان مجاهدین را به تصویر می‌کشید و حضور نهضت آزادی و ملی ـ مذهبی‌ها که با سازمان مجاهدین انقلاب همواره خط‌کشی تاریخی داشتند، تصویری از اتحاد در برابر گسترش آسیب‌های جدی به دموکراسی را ترسیم می‌کند به گونه‌یی که بسیاری از فعالان عرصه سیاست آن را نشانه‌یی از رنگ‌باختن مرزهای قدیمی و شکل‌گیری مرزهای جدید سیاسی تعبیر کردند. حضور میردامادی، توسلی، محمد خاتمی و عزت‌الله سحابی در کنار هم شاهدی بر این مدعا است.
اگر چه مهدی کروبی دبیرکل حزب اعتماد ملی غایب بزرگ این نشست بود. حضوری متفاوت در کنگره سازمان مجاهدین موجب شد که بار دیگر انقلابیون جوانی که در قبل از انقلاب برای نیل به یک آرمان برتر تلاش می‌کردند و زمینه پیروزی انقلاب را فراهم کردند بعد از گذشت 27 سال با چهره‌هایی که گردوغبار زمان بر آن نشسته بود بار دیگر در کنار هم برای زنده‌نگهداشتن همان آرمان‌ها قرار گیرند و این مساله‌یی بود که موسوی تبریزی رئیس خانه احزاب ایران در سخنرانی خود به آن اشاره کرد و بزرگ‌ترین هنر سازمان مجاهدین را این مساله دانست که سازمان مجاهدین انقلاب توانسته است بخش عمده‌یی از افراد دخیل در انقلاب اسلامی را با نگاه و تفکرهای متفاوت کنار هم جمع کند و این حضور با آوردن سیدمحمد خاتمی رئیس‌جمهور دولت اصلاحات کامل‌تر شد و این اختلافات نه چندان قابل توجیه در شرایط کنونی کشور از بین رفت تا ائتلاف همه‌جانبه‌یی برای دموکراسی امکان وقوع یابد. در واقع به‌نظر می‌رسد حضور یاران قدیم انقلاب در کنار یکدیگر را می‌توان وجه تمایز این کنگره با سایر ادوار کنگره ارزیابی کرد.
محمد سلامتی دبیرکل سازمان مجاهدین ضمن خوشامدگویی به حضار با اشاره به وعده‌های دولت نهم اظهار داشت: ‌اکنون دو سال از شروع به کار دولت نهم گذشته است؛ دولتی که به تعبیری از مشروطه تا امروز نظیری نداشته است و این دولت بیشترین وعده‌ها را به مردم داده است. وعده‌هایی پیرامون حل مشکلات اقتصادی، تامین مسکن، حذف قیمت زمین، ایجاد عدالت اقتصادی و آوردن نفت سر سفره‌های مردم از جمله آنها بوده است اما بعد از گذشت دو سال از عمر حاکمیت جدید نه‌تنها این تغییرات رخ نداد بلکه مردم با افزایش بی‌سابقه قیمت زمین و مسکن، رشد تورم و گرانی بی‌سابقه و کاهش قدرت خرید مواجه شده‌اند.
دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب با اشاره به شعارهای دولت نهم در عرصه سیاست خارجی تصریح کرد: شعار خروج از ضعف و انفعال در عرصه دیپلماسی و ایجاد تحرک و خلاقیت در عرصه سیاست خارجی و برخورد از موضع اقتدار با جهان به‌دنبال عملکرد دولت نهم موجب شد که برای اولین بار دو قطعنامه در ظرف کمتر از یک سال از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران صادر شده و تحریم‌های رسمی و غیررسمی اقتصادی ایران قوت گیرد.
عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب با یادآوری شعار دولت نهم در راستای بسیج تمامی ظرفیت‌ها در واقع معضلات اجتماعی و اقتصادی تصریح کرد:‌ هرچند این شعار از سوی دولت نهم بارها استفاده شده است اما در عمل شاهد بودیم که بسیاری از مدیران با تجربه این کشور که با خرج همین ملت تجربه‌های ارزشمندی را به‌دست آورده‌بودند، کنار گذاشته شدند و حتی کارشناسان نیز از این تصفیه مصون نماندند.
محمد سلامتی ضمن انتقاد از رویه دولت در مورد برخورد با احزاب و بی‌مهری نسبت به تحزب اظهار کرد: برخورد منفی با ا حزاب و گروه‌ها از سوی حاکمیت جدید تا آنجا پیش رفته است که حتی گروه‌های موتلف نیز نسبت به این مساله واکنشی مشترک در خانه احزاب نشان دادند هر چند در غیاب احزاب و نهادهای مدنی قانونی باندهای بی‌نام و نشان نقش‌آفرینی می‌کنند و مسئولیت قبول نمی‌کنند. محمد سلامتی در پایان ضمن اشاره به انتخابات مجلس به عنوان عاملی برای تحرک و نشاط اصلاح‌طلبان تاکید کرد: این انتخابات برای اصلاح‌طلبان یک فرصت محسوب می‌شود و اصلاح‌طلبان نباید هرگز ناامید شوند زیرا اصلاح‌طلبان خود صاحب انقلاب هستند و از انقلاب می‌باشند و هرگز جناح مقابل نمی‌تواند مانع اساسی در عدم حضور اصلاح‌طلبان در عرصه سیاسی باشد. اما به‌رغم ضرورت حضور فعال اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس در صورت عدم تحقق استانداردهای لازم اصلاح‌طلبان باید در مورد حضور خود در انتخابات تجدید نظر کنند.

موسوی تبریزی رئیس خانه احزاب ایران با تاسف‌بار خواندن سخنان آیت‌الله کعبی عضو حقوقدان شورای نگهبان در مورد اینکه کسانی که در مجلس هفتم ردصلاحیت شدند باز هم ردصلاحیت می‌شوند، گفت: ‌ما باید به صورت اساسی با این افراد بحث کنیم اگر این افراد قانون اساسی را قبول دارند باید نسبت به آن پایبند باشند، چون در قانون اساسی به صراحت اشاره شده است که حکومت از آن مردم است و هیچ‌کس نمی‌تواند مردم را از این حق محروم کند.
وی در ادامه افزود: هیچ‌کدام از فقها و مجتهدین هیچ‌گاه با این اصل اساسی (اصل 56 قانون اساسی) مخالفت نکردند و بنابر همین دلیل است که باید این اصل محترم شمرده شود. ما طبق قانون حق نداریم این اصل را قبول نداشته باشیم.
وی گفت: در قانون اساسی بر اصل برائت تاکید زیادی شده است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود، تازه کسی که مدعی خلاف اصل برائت است باید دلیل آورد.
موسوی تبریزی با دعوت شورای نگهبان به مناظره گفت:‌ من با استناد به قانون اساسی و شرع با همه اعضای شورای نگهبان صحبت می‌کنم زیرا ممنوع کردن افراد از کاندیداتوری قانونی نیست.
رئیس خانه احزاب ضمن دعوت از آقای خاتمی برای بهره‌گیری از محبوبیت خود برای اعاده حق مردم تصریح کرد: اگر حزبی برخلاف قانون اساسی فعالیت نکند در فعالیت خود آزاد است هر چند پروانه نیز نداشته ‌باشد.