تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۸۷ - ۰۸:۲۲  ، 
شناسه خبر : ۶۲۰۳۷
علی لاریجانی:

علی لاریجانی در همایش انرژی هسته‌یی در دانشگاه آزاد ساری گفت: شیوه تبلیغاتی علم هسته‌یی جز حاشیه کشاندن این دانش نتیجه دیگری ندارد و با این حال رفتار علمائی بهترین شیوه برای پیشبرد این دانش است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی لایجانی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه ایران به دنبال ایجاد امپراطوری اسلامی نیست گفت: سابقه تمدن ایران نشان داده است که ساختار دیوانی منظمی دارد و وقتی اسلام وارد ایران شد فکر نو ایرانی باعث گسترش آن شد.

وی با بیان اینکه ایرانیان حرف‌های نو، سنجیده و حق را از سراسر جهان دریافت کرده و در درون فرهنگ خود آرایشی دیگر می‌دهند تصریح کرد: این توانمندی بعد از انقلاب با گسترش دانشگاه‌ها و تأکیدات مقام معظم رهبری بر توسعه دانایی محور جهشی را به وجود آورده که دشمنان خواهان این جریان نیستند .

لاریجانی جهش علمی کشور را منوط به روی آوردن به دانش‌های بنیادین مانند نانوتکنولوژی و دانش هسته ای دانست و گفت: البته هر پیشرفتی در کشور نیکوست ولی جهت گیری و استراتژی این که روی چه دانشی وقت بیشتری صرف شود مهم است .

وی افزود : این خط مشی تراز علمی و زیرسازی کشور را عوض می‌کند و برای تسریع در این کار باید نیروهای متخصص را تربیت کرده و با عقلانیت هدایت آن را به عهده بگیریم .

لاریجانی گفت: وقتی درباره دانش هسته‌یی صحبت می کنیم از معدن اورانیوم آغاز می‌شود و تا بحث غنی سازی مواد شامل می‌شود که امروز 10 مرحله از سیکل هسته‌یی را طی کرده‌ایم؛ البته بحث نیروگاه‌های هسته‌یی و دانش وابسته را برای تکمیل این قضیه نباید فراموش کنیم .

دبیر سابق شورای امنیت ملی کانون انرژی هسته ای را غنی‌سازی آن عنوان کرد در خصوص سوخت هسته‌یی گفت: سوخت یک محصول استراتژیک است و ما باید ظرفیت های تولید آن را فراهم کنیم و از بانک سوخت جهانی که اخیراً مطرح شده است حمایت می‌کنیم.

وی نگرانی برخی کشورها با اعمال رفتار فشار بر ایران را غیر منطقی اعلام کرد و بیان این قضیه از طرف آمریکا و برخی مجامع که ممکن است ایران از دانش هسته ای سوء استفاده کند را خلاف واقعیت عنوان کرد و افزود : مجامع بین المللی باید حرف‌های و رفتارهای معقولانه‌ای درباره این قضیه داشته باشند و با گزارشاتی که البرادعی در مورد ایران ارائه داده است باید در رفتارها وتفکرات خود تجدید نظر کنند .

لاریجانی در خصوص نقش گروه های سیاسی و اجتماعی مختلف و تأثیر گذاری به روند جریانات هسته ای ایران گفت : در کشور ما جریانات مختلفی با آراء گوناگون وجود دارند ولی در بحث منافع ملی نظرها به هم نزدیک است و چه اصولگرایان و چه اصلاح طلبان در این جریان یک وفاق ملی را در پیش می گیرند .

وی با تأکید بر اینکه باید از ظرفیت های و اتفاقاتی که اخیراً به وجود آمده استفاده لازم را برد و سیاست‌های رو به جلویی اتخاذ کرد، ایجاد همایش‌های علمی دانش هسته‌یی که اکنون در دانشگاه ها شکل گرفته را مهم عنوان کرد .

لاریجانی به دانشجویان توصیه کرد: این گونه دانشی را که زمینه جهش را برای کشور فراهم می‌کند از لحاظ علمی دامن بزنید.

وی افزود : شیوه تبلیغاتی جز حاشیه کشاندن این دانش نتیجه دیگری ندارد و با این حال رفتار علمائی بهتر شیوه برای پیشبرد این دانش است .

وی در پاسخ به سوال عمده دانشجویان در خصوص علت استعفای خود اظهار داشت: آنچه من از فرهنگ اسلامی می فهمم یک مدیر سیاسی باید به تکلیف خود عمل کند و تا آنجایی که می‌تواند برای بهتر کردن زندگی مسلمین قدمی بردارد نباید کوتاهی کند .

لاریجانی افزود : زمانی که احساس کردم چالشی در این استراتژی به خاطر اختلافات سلیقه‌ای و مدیریتی به وجود آمده است برای رفع این سایش با توجه به اینکه در کشور وقتها نباید صرف اختلافات سلیقه ای شود کناره گیری کردم .

وی در خصوص آنچه که خبرنگاری جاسوسان هسته‌یی خواند گفت : وقتی کار استراتژیک انجام می دهیم این قضایا را طبیعتاً به دنبال دارد ولی خودمان نباید مسائلی ایجاد کنیم تا دیگران چیزی بفهمد که منازعات و مشاجرات داخلی علامت خوبی را به دیگران نمی‌دهد.