تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۸۷ - ۰۸:۴۳  ، 
شناسه خبر : ۶۳۵۹۱
تحلیل روزنامه القدس

یک روزنامه فلسطینی تصریح کرد: سیاست اشغالگری رژیم اسرائیل در سرزمین های فلسطینی با ادعای مقامات این رژیم برای ایجاد دموکراسی در منطقه تناقض ساختاری دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه القدس چاپ فلسطین در ارزیابی خود از برگزاری کنفرانس به اصطلاح دموکراسی در دوحه قطر و حضور وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در این نشست نوشت: مقامات رژیم اسرائیل نمی توانند با زور حق مشروع ملتی را غصب کنند و سپس دم از دموکراسی و آزادی بیان وعقیده بزنند.

این روزنامه افزود: زیپی لیونی وزیرامور خارجه رژیم اسرائیل قبل از سفر به دوحه کشورهای عربی را به عادی سازی روابط خود با این رژیم با هدف تشویق فلسطینیان به آنچه که اتخاذ تصمیمات برای ایجاد صلح در منطقه خواند، دعوت کرد.

به نوشته این روزنامه، اما اظهارات وزیر خارجه رژیم اسرائیل با تحریم سفر جیمی کارتر رئیس جمهوری وقت آمریکا به قدس اشغالی از سوی ایهود اولمرت نخست وزیر و بینامین نتانیاهو رئیس حزب افراطی لیکود اسرائیل همزمان شده است .

روزنامه القدس تصریح کرد : مقامات رژیم اسرائیل به بهانه انتقاد کارتراز تداوم سیاست های اشغالگرانه تل آویو درسرزمین های اشغالی فلسطین به وی اجازه سفر به مناطق اشغالی ندادند و حاضر نشدند با او دیدار و گفتگو کنند.

این نشریه عرب زبان خاطر نشان کرد: پایبندی کشورهای عربی به ابتکارعمل صلح نمی تواند پیش از پایان اشغالگری اسرائیل باشد و ما این واقعیت را شاهد هستیم که سران عرب حاضر نیستند با وجود درخواست وزیر خارجه اسرائیل، درهای خود را به سوی این رژیم بگشایند .

 این روزنامه تصریح کرد: آنچه که لازم است در کنفرانس دموکراسی و عادی سازی روابط  به وزیر خارجه رژیم اسرائیل گفته شود این می باشد که بهتراست لیونی خود و سران اسرائیل را به دست برداشتن ازاشغال غیر قانونی سرزمین های فلسطینی و عربی دعوت کند و از خودش دلایل واقعی آن را بپرسد که چرا جهان عرب چنین درخواست هایی را رد می کند .

 بر اساس گزارش این روزنامه مهمتر اینکه لیونی باید به همه شهروندان عرب توضیح دهد چه دلایلی  باعث شده نخست وزیر اسرائیل و نتانیاهو رئیس حزب اپوزسیون کارتر را از دیدار از قدس اشغالی محروم  کنند؟

القدس این سوالات را مطرح کرد: آیا دلیل تحریم، انتقاد وی از اشغالگری اسرائیل دراراضی اشغالی فلسطین نبود ؟ و اگر چنین است که قطعا اینگونه می باشد آیا ملت فلسطین حق ندارد از اسرائیل به خاطر اشغال غیر قانونی سرزمینش انتقاد کند و حق مشروع و قانونی خود را ازغاصبان طلب کند ؟ آیا به این ملت حق نمی دهد مخالفتش را با رد منطق اسرائیلی به این تحریم بیان کند.؟

این روزنامه یاد آور شد: بهتر است که لیونی در کنفرانس دوحه به جای دم زدن از دموکراسی به این سوال پاسخ دهد که آیا تحریم شخصیتها و مسئولین بین المللی انتقاد کننده ازسیاست های اشغالگرانه ازسوی رژیم اسرائیل با آزادی بیان ودموکراسی همخوانی دارد یا خیر؟

روزنامه القدس تاکید کرد : اینکه ما ملتهای عرب را به اظهارات سران صهیونیست درباره دموکراسی عادت بدهیم مضحک و خنده آور است، زیرا این اظهارات با اقدام ارتش اسرائیل درمحاصره ملت فلسطین تناقض دارد.

این روزنامه تاکید کرد: اسرائیل نمی تواند با سلب حق مشروع ملت فلسطین و اقداماتی نظیر به چالش کشیدن قوانین بین المللی، شهرک سازی و ساخت دیوارحائل، تغییرآثار قدس و جدا سازی آن، حملات نظامی پی درپی به سرزمین های فلسطینی و از بین بردن تلاشها برای صلح، ادعای برقراری دموکراسی کند. دموکراسی جزئی نیست و نمی تواند تنها یک شعار در پشت تریبونها و محافل رسمی باشد، اما درعمل مخالف آن انجام شود.

به نوشته این روزنامه، این رفتارعجیب رژیم اسرائیل در برخورد با کارتر و نیز درخواست لیونی از کشورهای عربی برای عادی سازی روابط با اسرائیل، برای رهبران عربی که با لیونی در منطقه دیدار خواهند کرد، هزاران سوال ایجاد خواهد کرد.

روزنامه القدس چاپ فلسطین درپایان اضافه کرد: وزیر خارجه رژیم اسرائیل که کشورهای عربی را به عادی سازی روابط فرا می خواند و از کشورهای عربی می خواهد فلسطینیان را به صلح تشویق کنند باید این سخن صریح وروشن را که کمتر شنیده آویزه گوش خود قرار دهد: زمان آن رسیده است که اشغالگران به اشغال غیر قانونی سرزمین های فلسطینی و عربی پایان دهندو در غیر این صورت اتفاق جدیدی رخ خواهد داد.