تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۸۹ - ۰۷:۵۸  ، 
شناسه خبر : ۶۹۶۷۲

مرکز بین‌المللی ـ حقوق بشر و توسعه دموکراتیک در سال 1988 میلادی برای تشویق و پشتیبانی از ارزش‌های جهانی حقوق بشر و ارتقا نهادهای دموکراتیک و تمرین دموکراسی در نقاط مختلف جهان توسط پارلمان کانادا تاسیس شد.
این نهاد با افراد مستقل، نهادها و دولت‌ها در داخل و خارج کانادا و به هدف ارتقاء وضعیت حقوق بشر و تغییرات دموکراتیک که از سوی سازمان ملل تعیین شده است همکاری می‌کند. این نهاد حقوق بشری، در زمینه اصلی فعالیت می‌کند. توسعه دموکراتیک، جهانی سازی و حقوق بشر، حقوق زنان و حقوق بومی افراد. مرکز بین‌المللی حقوق بشر و توسعه دموکراتیک همچنین 4 ماموریت ویژه هم دارد : urgent Action opportunities important یا واکنش سریع و فرصت‌های مهم که به بحران‌های حقوق بشر و به دست آوردن فرصت‌های مهم اختصاص دارد. دفاع از حقوق بشر بین‌المللی به هدف ارتقاء دفاع از حقوق بشر در کاندا و در خارج، امنیت و حقوق بشر که به فعالیت‌های ضد حقوق بشری و مبارزه با حقوق بشر و حفظ آزادی‌های مدنی و حقوق شهروندان کانادایی و خارج از آن، افزایش آگاهی مردم در زمینه حقوق بشر و دموکراسی به هدف حمایت از فعالیت‌های افراد مستقل و گروه‌های مرتبط با حقوق بشر و توسعه دموکراتیک در سراسر جهان فعالیت می‌کند.
مرکز بین‌المللی حقوق بشر و توسعه دموکراتیک از همکاری با فعالان حقوق بشر، مردم بومی و گروه‌های فعال در زمینه حقوق زنان استقبال می‌کند همانطور که از جنبش‌های دموکراتیک و دولت‌هایی که تلاش می‌کنند تا حقوق بشر و دموکراسی را اتقا دهند حمایت و استقبال می‌کند. همکاری بین دولت‌ها و نهادها می‌تواند گفتمانی منحصر به فرد میان مقامات دولتی و نهادهای غیردولتی یا همان (NGO)‌ها ایجاد کند که گامی بسیار مهم در راه ایجاد تغییرات دموکراتیک و ارتقاء وضعیت حقوق بشر است. مرکز بین‌المللی حقوق بشر و توسعه دموکراتیک یکی از معدود نهادهایی است که توانسته با اعتبار خود هم در میان دولتمردان و هم در میان نهادهای غیردولتی ارتباط مناسبی میان دو طرف ایجاد نماید.
این مرکز همچنین، برای شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل نقشی مشورتی ایفا می‌کند و در فهرست بین‌المللی مخصوص کارگران نهادهای غیردولتی قرار دارد.
حقوق و دموکراسی از سوی دیگر نقشی مشورتی برای کمیسیون آفریقایی حقوق بشر ایفا می‌کند و نهادی غیرانتفاعی است.