تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۸۹ - ۰۹:۱۶  ، 
شناسه خبر : ۷۳۸۹۹

گردآوری و ترجمه: فرهاد کاوه
1913
«ریچارد نیکسون» رئیس‌جمهور فقید آمریکا است که با به قدرت رسیدنش به سل 1968، اولین هدف دولت خود را «صلح و آشتی» اعلام کرد. او درحالی به کرسی ریاست‌جمهوری تکیه زد که شکاف بزرگی بین اقشار مختلف ملت آمریکا ایجاد شده بود و تورم و رکود اقتصادی در داخل و جنگ‌‌های برون مرزی، ایالات‌متحده را با وضعیتی بحرانی مواجه کرده بود.
«نیکسون» درخلال دوران ریاست‌جمهوری‌اش توانست جنگ با ویتنام را پایان بخشد و روابط دوستانه‌ای با اتحاد جماهیر شوری و چین برقرار کند و به نظر می‌رسید که دوران ثبات در آمریکا فرا رسیده است که با پیش آمدن رسوایی«واترگیت» باردیگر شکافی این بار عمیق‌تر از گذشته در کشور به وجود آمد که در نهایت به استعفای او از ریاست‌ جمهوری انجامید.
«ریچارد نیکسون» در 9 ژانویه 1913 در کالیفرنیا به دنیا آمد و تحصیلات خود در کالج «ویتیر» و دانشکده حقوق «دوک» را با نمرات عالی پشت سرگذاشته و با درجه ممتاز در رشته حقوق فارغ‌التحصیل شد. او قبل از آنکه به عنوان وکیل به آغاز به کار کند، درسال 1940 با«پاتریشا راین» ازدواج کرد و از او صاحب دو دختر شد. با شروع جنگ جهانی دوم «نیکسون» با درجه‌ دریابانی به خدمت نیروی دریایی‌در اقیانوس آرام پرداخت. با پایان یافتن خدمت او در نیروی دریایی، به عنوان نماینده حوزه کالیفرنیا به کنگره راه یافت و در سال1950 نیز موفق به کسب کرسی سناتوری شد. دو سال بعد ژنرال«آیزنهاور»،«نیکسون» 39 ساله‌ را به سمت معاونت خود در ریاست‌جمهوری منصوب کرد و «نیکسون» نیز به عنوان معاون رئیس‌‌جمهور وظایف بسیاری رادر جهت استحکام و موفقیت هرچه بیشتر دولت«آیزنهاور» به انجام رسانید. او در سال1960 برای اولین بار نامزد ریاست‌جمهوری شد که بااختلاف ناچیزی نتیجه انتخابات را به «جان‌اف کندی» باخت. در سال 1962 برای کسب عنوان فرمانداری کالیفرنیا نامزد شد که این بار نیز بازنده از دور انتخابات خارج شد. در سال 1968 او دوباره از سوی حزب خود کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری شد و برخلاف همیشه موفق به شکست رقبای خود« هربرت همفری» و «جورج دالاس» شد و به مقام ریاست‌جمهوری رسید.
از دستاوردهای بزرگ او در دوران تصدی‌اش می‌توان به توقف فروش اوراق بهادار توسط دولت، قوانین جدیدی درجهت کاهش آثار جنایت و یک برنامه جامع مدنی اشاره کرد و همان‌طور که وعده داد بود قضات میانه‌رویی را در دادگاه عالی کشور به کار گماشت. در این بین می‌توان به اولین فرود انسان بر کره ماه نیز اشاره کرد که مهیج‌ترین اتفاق سال اول نیکسون در سمت ریاست‌جمهوری بود. بسیاری از نقاط درخشان کارنامه ریاست‌جمهوری او در راستای هدف بزرگش برای ایجاد ثبات در جهان به وجود آمد.
او درسال 1972 دیدارهایی از پکن و مسکو انجام داد و موفق به کاهش تنش بین دولت‌ آمریکا و دولت‌های چین و اتحادجماهیر شوروی شد. نقطه اوج این دیدارها در ملاقات «نیکسون» و «برژنف» رخ داد که طی آن معاهده محدودیت ساخت سلاح‌های استراتژیک هسته‌ای به امضای هر دو طرف رسید. در ژانویه سال 1973«ریچارد نیکسون» با مقامات ویتنام شمالی به توافق رسید و پایان جنگ و دخالت نیروهای آمریکایی درهند و چین را رسماً خواستار شد. درسال 1974«هنری کیسنیجر» وزیر امورخارجه دولت«نیکسون» برای ایجاد توافق بین مصر، سوریه و رژیم اسراییل واردمذاکره شد.
در انتخابات سال 1972«نیکسون» با اختلافی فاحش و بی‌سابقه توانست بر رقیب خو« جورج مگ‌گاردن» پیروز شود و چهارسال دیگر را به عنوان رئیس‌جمهور ایالات‌متحده پیش رو داشته باشد. اما هنوز چندماهی از این پیروزی نگذشته بودکه پایه‌‌های دولت با فاش شدن ماجراجویی که از ان به «رسوایی واترگیت» یاد می‌شود به لرزه افتاد. ماجرا ازاین قرار بود که طی عملیاتی محرمانه دفتر اصلی حزب دموکرات مورد تعرض قرار گرفته بود که در راستای انتخاب مجدد « ریچارد نیکسون» صورت پذیرفته بود. با افشای این ماجرا بسیاری از مقامات رسمی دولتی در همان روزهای اول از سمت‌های خود استفعا دادند.
«نیکسون» در بدو ماجرا هرگونه دخالت شخصی در این ماجرا را رد کرداما هنگامی که به درخواست قاضی پرونده مجبور به تحویل نوارهای ضبط‌شده کاخ سفید به دادگاه شد مشخص شد او در ماجرا دست داشته و در تمام این مدت سعی در انحراف دادگاه از مسیر درست رسیدگی به پرونده داشته است. بدین ترتیب او که خود را درچند قدمی اتهام و احضار به دادگاه می‌دید در روز 8 اوت 1974 اعلام کرد که فردای آن روز از سمت خود استعفا می‌دهد چرا که « امروز آمریکا به هیچ چیزی به اندازه‌ی ادامه فرآیند رشد و بهبود نیازمند نیست». نیکسون درسالهای پایان عمرش به عنوان سیاستمداری کهنه‌کار صاحب احترام شد و درحالی در22آوریل 1994 از دنیا رفت که تالیفات متعددی از تجربیات شخصی‌اش در زندگی، سیاست داخلی و سیاست‌های خارجی به چاپ رسانیده بود.