تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۸۸ - ۰۸:۳۶  ، 
شناسه خبر : ۷۵۱۴۲

عزیز شاه‌محمدی
رژیم صهیونیستی اسرائیل در حمله قانا جنایت دیگری آفرید. این منطقه در سال 1996 نیز مورد حمله ارتش متجاوز اسرائیل قرار گرفت و 103 نفر مردم عادی و زنان و کودکان شهید شدند. این حمله در حالی صورت گرفت که وزیر امور خارجه آمریکا قرار بود برای برقراری آتش‌بس وارد بیروت شود. چند روز پیش هم نیروی هوایی رژیم صهیونیستی مقر نیروهای سازمان ملل را در جنوب لبنان در هم کوبید.
این حملات در کنار حملات به مناطق مسکونی، پل‌ها،‌ نیروگاهها، ساختمان‌های بلند و زیرساختهای اقتصادی و اجتماعی لبنان انجام می‌شود. همان‌گونه که در مورد عمدی بودن و محاسبه شده بودن این حملات شکی وجود ندارد، در مورد اعمال تجاوزکارانه اسرائیل که به دستور واشنگتن انجام می‌شود نیز شکی وجود ندارد که ارتکاب چنین جنایاتی به نفع هیچ دولتی در جهان نیست. یعنی هیچ کشوری در جهان با این‌گونه جنایات نمی‌‌تواند منافع ملی و امنیت ملی خود را تأمین کند.
رژیم اسرائیل وقتی بحث مداخله سازمان ملل پیش می‌آید، مقر نیروهای سازمان ملل را در لبنان هدف قرار می‌دهد، وقتی بحث آتش‌بس پیش می‌آید، جنایات عظیمی در حد قانا را مرتکب می‌شود.
سوال این است که هدف از بی‌اعتبار کردن سازمان ملل و تلاشهای دیپلماتیک چیست؟ این سؤال وقتی مهمتر می‌نماید که اسرائیل خود بهتر می‌داند که با حملات هوایی هیچ دستاورد نظامی قابل توجه و قابل تبدیل به یک «امتیاز سیاسی» به دست نخواهد آورد.
رایس هفته گذشته در کنفرانس رم گفته بود؛ برای ماهها به خاورمیانه سفر نخواهد کرد. وزیر امور خارجه آمریکا در روزهای اول حمله اسرائیل به لبنان نیز با اشاره به هدف قرار گرفتن لبنانی‌ها و قتل و جرح بی‌شمار آنها آلام مردم لبنان را درد زایمان توصیف کرد و گفت خاورمیانه جدیدی متولد خواهد شد.
حال باید بپرسیم این «مامای جنهم» چه طرحی در ذهن دارد؟
شواهد و قرائن حاکی از ‌آن است که آمریکا و اسرائیل قصد گسترش فوق‌العاده دامنه جنگ را دارند. این strategic overextension نوعی عملیات انتحاری است که اسرائیل به دستور آمریکا انجام می‌دهد. ظاهر آمریکا و اسرائیل در دام توهم خود درباره «حزب‌الله» افتاده‌اند. واشنگتن و تل‌آویو نمی‌توانند قبول کنند که حزب‌الله جنبشی اصیل و با پایگاه مردمی گسترده است.
در تاریخ 29 تیرماه پایان هفته اول جنگ،‌ پاتریک لانگ افسر بازنشسته اطلاعات که در ارتش آمریکا و اسرائیل خدمت کرده است در CNN گفت، حملات اسرائیل به لبنان بی‌معنی تو بی‌مفهوم است و هیچ یک از اهداف اعلام شده آمریکا و اسرائیل در لبنان با این شیوه جنگی تحقق نمی‌یابد.
بنابراین احتمالا جنگ فرسایشی منطقه‌ای در دستور کار قرار دارد. در خاورمیانه علاوه بر درگیریهای عراق، غزه،‌ مرزهای اسرائیل و لبنان نیز پرمناقشه و خونین خواهد شد.
اگر خبرهای مربوط به احتمال حمله ترکیه به چریکهای پ.ک.ک در شمال عراق صحت داشته باشد، منطق جنگ اسرائیل در لبنان روشن می‌شود.