*آقای کرمی! تحلیل شما از رزمایش پیامبر اعظم(ص) در منطقه خلیج فارس چیست؟
**این رزمایش از نوع مانورهای نظامی است که همه ساله در جمهوری اسلامی ایران توسط نیروهای مسلح انجام می شود که دارای محورهای مشخصی نیز می باشد که بالا بردن آمادگی نیروهای نظامی از مهمترین آنهاست. اما نکته دیگر این است که کشور ما به دلیل اتکایی که به آمادگی دفاعی دارد، طبیعی است که در همه نقاط استراتژیک سرزمینی خود باید طرحهای پدافندی داشته باشد و این طرحها را مرتب تمرین کند.
جمهوری اسلامی ایران با داشتن مرز زیاد آبی و ساحل طولانی که در منطقه خلیج فارس و دریای عمان دارد یکی از رزمایشهای خود را در این مناطق برگزار می کند تا نیروها با قرار دادن دشمن فرضی برنامه های گوناگون خود را تمرین کنند.
*اما برخی رسانه های غربی این رزمایش را یک تهدید برای منطقه ارزیابی کرده اند؟
**غربیها همیشه از هر فرصتی برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کنند. این که بعضی ها از این الفاظ استفاده می کنند فقط یک بازی سیاسی است در حالی که خودشان هم می دانند که ایران هیچ گاه تهدیدی برای منطقه نبوده و نخواهد بود.
آنها می دانند که نقش ما یک نقش با ثبات است و حضور جمهوری اسلامی در همه صحنه ها بر ثبات منطقه تأثیر داشته است.
واقعیت آن است که حضور کشورهای بیگانه باعث بی ثباتی و نا امنی منطقه شده است.
*آیا می توان از این رزمایش برای افزایش امنیت و ثبات در خاورمیانه استفاده کرد؟
**بله و مسلماً یکی از اهداف ما نیز همین است. از اول پیروزی انقلاب اسلامی، مسئولان و مردم ما دست دوستی به سوی کشورهای منطقه دراز کرده اند و ما معتقدیم بسیار مفید است که این کشورها از فرصت به وجود آمده استفاده کنند و حتی برای مانورهای مشترک پیش قدم باشند. آنچه مسلم است اینکه نه تنها ایران هیچ تهدیدی برای همسایگان خود نیست، بلکه به عنوان یک کشور دوست و البته با ثبات نقش مؤثری را در افزایش امنیت منطقه ایفا خواهد کرد و تاکنون هم این را اثبات کرده است و در آینده نیز این سیاست را ادامه خواهد داد.
*افزایش توان دفاعی ایران و پیشرفتهای چشمگیر در این عرصه را چگونه ارزیابی می کنید؟
**جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب تلاش کرده روی پای خود بایستد و در بحث نظامی هم به دلیل جنگ 8ساله خود در بعد دفاعی، پیشرفتهای بی نظیری داشته و در ساخت انواع سلاحها، مهمات و جنگ افزارهای دفاعی، توانمند بوده است.
لذا پیشرفت در صنایع موشکی هم یکی از همین افتخارات جمهوری اسلامی و در جهت بالا بردن قدرت دفاعی آن است.
من معتقدم، این پیشرفتهای فوق العاده، قدرت بازدارندگی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران را افزایش داده است.