وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در سی و یکمین اجلاس سالانه بانک توسعه اسلامی به بیان راهکار و استراتژی پیشنهادی برای رفع فقر و دستیابی این کشورها به توسعه اقتصادی پرداخت.
دراین اجلاس سه روزه که از هفتم تا دهم خردادماه در کویت برگزار شد، دانش جعفری وزیر امور اقتصاد و دارایی ایران به سخنرانی و تبیین سیاست های اقتصادی دولت پرداخت.
وی اظهار داشت: در این شرایط که جهان اسلام با چالش های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی متعددی روبرو است کشورهای اسلامی با عنایت به ارزش ها و آرمان های مشترک و نیز در سایه همکاری، باید براین مشکلات غلبه کنند. در این راستا سازمان کنفرانس اسلامی و نهادهای وابسته به آن از جمله بانک توسعه اسلامی، نقشی غیرقابل انکار دارند.
دانش جعفری گفت: کشورهای اسلامی، برای دستیابی به توسعه و ایجاد مدینه فاضله به عنوان یک هدف آرمانی، باید در ابتدا، الگوی توسعه موردنظر خود را تبیین کنند. عناصر تشکیل دهنده این الگو می تواند شامل موارد ذیل باشد:
-تناسب با مقتضیات فرهنگی و تاریخی کشورهای اسلامی-اتکا بر اصول اخلاقی و ارزش های اسلامی با تأکید بر مردم سالاری دینی-عدالت اجتماعی، آزادی های مشروع، حفظ کرامت و حقوق انسان ها و بهره مندی از امنیت اجتماعی و قضایی-برخورداری جامعه از سلامت، رفاه و امنیت غذایی، تأمین اجتماعی، فرصت های برابر، توزیع مناسب درآمد، نهاد مستحکم خانواده، دوری از فقر و فساد و تبعیض و بهره مند از محیط زیست مطلوب -برخورداری کشورها از سهم مناسبی از تولید علم در جهان، اقتصادی با رشد مستمر و پرشتاب، درآمد سرانه بالا و اشتغال کامل.
وی افزود: برای ساختن مدینه فاضله موردنظر ضرورت دارد جهت گیری های بلندمدت بشرح ذیل درکشورهای عضو دنبال شود:
-توسعه فناوری با هدف ارتقاء جایگاه کشورهای اسلامی در فناوری جهانی به ویژه فناوری های نو مثل بیوتکنولوژی و نانو تکنولوژی، تولید دانش، کسب ثروت و افزایش قدرت ملی -اهتمام جدی به ارتقای کیفی علوم پایه و آموزش مهارت های عملی و تقویت روحیه-خلاقیت در تمام مراحل نظام آموزشی و نهادینه کردن تحقیق و جهت دهی علمی به تحقیقات در حوزه فناوری-تربیت نیروی انسانی کارآمد به ویژه مدیران برجسته، خلاق و متعهد، شناسایی و پرورش استعدادهای درخشان، ارتقاء سرمایه انسانی و روحیه خودباوری برای اداره فردای جامعه اسلامی- توانمندسازی بخش خصوصی به عنوان محرک اصلی رشد اقتصادی و کاهش تصدی دولت همراه با حضور کارآمد در قلمروهای حاکمیتی.
دانش جعفری در این اجلاس اظهار داشت: با عنایت به مراتب فوق، بانک توسعه اسلامی باید کشورها را در جهت دستیابی به مدینه فاضله کمک کند.