تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۰:۰۱  ، 
شناسه خبر : ۸۲۵۵۲
رهبر اسلام‌گرایان یک روز پس از تصرف موگادیشو عنوان کرد

گروه بین‌الملل: در حالى که هنوز موگادیشو پایتخت سومالى در حال و هواى پیروزى اسلامگراهاى موسوم به محاکم شرعى بر جنگ‌سالاران مورد حمایت آمریکا به سر مى برد، شیخ شریف رئیس محاکم وعده داد که اسلامگراها مبارزه را تا برپایى حکومت اسلامى در سومالى ادامه مى‌دهند. به نوشته روزنامه الشرق‌الاوسط چاپ لندن شیخ احمد رهبر اسلامگراها در سومالى در گفت وگویى با این روزنامه ابراز نگرانى آمریکا از تبدیل سومالى به پناهگاه امن براى سازمان القاعده را بى شرمى و تعدى خواند و گفت: «ما تروریست نیستیم و به هیچ کس اجازه نخواهیم داد پایتخت ما را تصاحب کند.» وى در پاسخ به پرسشى درباره تشابه میان محاکم اسلامى و جنبش طالبان در افغانستان تصریح کرد: «من طالبان را نمى شناسم و از تجربه آنها آگاهى کامل ندارم... محیط ما با آنها متفاوت است.» وى در عین حال وجود زنان روبنده دار در میان شبه نظامیان را تائید کرد. از سوى دیگر به گزارش خبرگزارى رویترز شیخ شریف روز سه شنبه یک روز پس از سقوط موگادیشو در جریان یک کنفرانس خبرى که در آن صدها نفر شرکت کرده بودند وعده تشکیل حکومت اسلامى داد و گفت: تا برپایى حکومت اسلامى، نبرد اسلامى را در سومالى ادامه خواهیم داد.
این در حالى است که به گزارش بخش فارسى بى بى سى رهبر اسلامگرایان سومالى با تصریح به اینکه یاران او تنها قصد دارند به مردم سومالى امکان بدهند که درباره آینده خود تصمیم بگیرند، گفت: محاکم اسلامى قصد ندارد حکومتى به سبک طالبان در سومالى مستقر کند. وى مدعى شد که برخلاف تصور رایج، محاکم اسلامى یک جنبش سیاسى نیست. به گفته او «این یک انقلاب مردمى است و مردم سومالى قصد دارند به 16سال قتل و کشتار و ناامنى پایان بدهند.» او همچنین گفت: «ما قصد داریم قدرت را به مردم سومالى واگذار کنیم تا درباره سرنوشت و آینده خود تصمیم بگیرد.» نیروهاى اسلامى روز دوشنبه موفق شدند موگادیشو پایتخت کشور را از دست فرماندهان محلى بیرون بیاورند. دولت موقت قصد دارد با هواداران محاکم اسلامى گفت وگو کند، اما گفته مى شود آنها حاضر به مذاکره نیستند و قصد پیشروى دارند. در همین حال ایالات متحده از روند رویدادها نگران است. در همین رابطه یک سخنگوى وزارت خارجه آمریکا گفت: «دلمان نمى‌خواهد سومالى به پناهگاه تروریست‌هاى خارجى بدل شود.» در ماه گذشته حدود 330 نفر در پایتخت سومالى کشته شده و بیش از 1500 نفر زخمى شده‌اند.
از سوى دیگر به گفته شاهدان عینى، روز گذشته حدود 500 نفر از عناصر شبه نظامیان اسلامى عازم شهر جوهر، پایگاه جنگ سالاران واقع در 90 کیلومترى شمال موگادیشو شدند ولى در 10 کیلومترى جنوب شهر توقف کردند. گزارش ها حاکى است گروه هاى مردم در موگادیشو در دو راهپیمایى بزرگ شرکت کردند تا از اسلامگرایان بخواهند به شهر مهم جوهر حمله نکنند. از سوى دیگر در موگادیشو بسیارى از مردم که از بیم حملات خشونت آمیز از شهر گریخته بودند، به خانه هاى خود برگشته اند. پیشروى نیروهاى شبه نظامى اسلامگرایان بسیارى از مردم پایتخت را سخت نگران کرده است، اما برخى امیدوار هستند که این امر سرانجام به آشوب و بحران در کشور پایان دهد.
در همین حال اظهارات شیخ شریف در گفت وگو با الشرق الاوسط ابعاد گسترده ترى داشت. شیخ شریف شیخ احمد رئیس 42 ساله شبه نظامیان در سومالى و رهبر جدید موگادیشو در این گفت وگو تصریح کرد: احساس مى کنم با این پیروزى غیر منتظره ماموریتم به پایان رسیده و مى خواهم فرصت را در اختیار دیگران قرار دهم تا این مسئولیت را عهده دار شوند. وى پیروزى خود در جنگ با امیران جنگ طلب موگادیشو را یک معجزه الهى توصیف کرد و افزود: ما بیشتر شبیه کسانى بودیم که قصد خودکشى داشتند. تنها یک راه پیش رو داشتیم، مى دانستیم که دشمن از توان دفاعى، مهمات، اسلحه و حمایت مالى و اطلاعاتى آمریکا برخوردار است، اما به خاطر اعتقاداتمان مى جنگیدیم. البته آنچه به آن دست یافتیم، پیش بینى شده نبود.
علاوه بر آن افسران ارتش سابق سومالى در آموزش شبه نظامیان شرکت داشتند. ما هم از تمامى کسانى که توانایى و استعداد لازم را داشتند، استقبال کردیم. شیخ احمد در پاسخ به این سئوال که آیا از زنان در میان شبه نظامیان استفاده شده، تصریح کرد: بله اما تعدادشان بسیار اندک است. آنها خواهان یادگیرى اصول نظامى و نحوه استفاده از اسلحه شدند. ما هم این امکان را براى آنها فراهم کرده و آنها را مسئول حفظ راه ها کردیم. وى در پاسخ به این سئوال که آیا قصد تشکیل گروه شبه نظامى جدیدى را دارد، اظهار داشت: بله تقریباً نیز به طور عملى این کار را آغاز کرده‌ایم.
در حال حاضر باید توانمان را ارزیابى کرده و به سازماندهى آن بپردازیم. همچنین مردم را در سازمان هاى غیرنظامى شرکت دهیم که امیدواریم رهبر بعد از من این کار را انجام دهد. شیخ احمد درخصوص جانشین احتمالى خود گفت: انتخاب رهبر جدید جزء تصمیم گیرى هاى مردم است و ما به شیوه شوراها عمل مى کنیم. رهبر اسلامگرایان موگادیشو در ادامه ادعاهاى آمریکایى ها مبنى بر حضور عوامل انفجار در سفارتخانه هاى آمریکا در دارالسلام و نایروبى را افترا دانست و افزود: افراد زیادى به منزلم مى آیند، اما من از اینکه آنها ازجمله افراد تحت تعقیب آمریکا باشند، اطلاعى ندارم.
وى همچنین احتمال حمله آمریکا به موگادیشو را بعید ندانست و گفت: آمریکا سه راه حل براى جنگیدن با ما پیش رو دارد، یا از طریق جنگ سالاران وارد عمل شود که شکست این راه حل آنها به اثبات رسید، یا با میانجیگرى اتیوپى اقدام کند که در این صورت نیازمند موافقت دولت انتقالى سومالى است و معتقدم عبدالله یوسف رئیس جمهور سومالى با آن موافقت نمى کند، اما راه حل سوم اقدام مستقیم نیروهاى آمریکایى علیه ما در موگادیشو است که البته آماده ایم درسى فراموش نشدنى به آنها بدهیم و شکست سال 1993 را براى آنها مجدداً تکرار کنیم. شیخ احمد افزود: اطلاعاتى در اختیار داریم که نشان مى دهد اتیوپى 500 سرباز را براى عملیاتى که پیش بینى مى شود طى امروز یا فردا انجام شود آماده کرده است. وى در ادامه از پیشنهاد مذاکره با عبدالله یوسف و على محمد جیدى نخست وزیر سومالى استقبال کرد و گفت که پیش شرطى براى انجام این مذاکرات دارد، اما تا به حال تماس رسمى نیز انجام نشده است. رهبر جدید موگادیشو با بیان اینکه قصد ندارد موگادیشو را به عنوان یک کشور مستقل اعلام کند، گفت: این شهر همچنان به عنوان پایتخت باقى خواهد ماند و درصدد جدایى نیستیم، بلکه خود از دعوت کنندگان به وحدت هستیم.