تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۹:۱۴  ، 
شناسه خبر : ۸۲۶۸۰

لیلا صالحی
در حالى که منابع خبرى از افزایش موج ترور و خشونت در عراق حکایت مى‌کنند، روز یک‌شنبه بار دیگر عراق، هدف عملیات تروریستى قرار گرفت.
در این عملیات که در شهرک صدر بغداد و کرکوک رخ داد، 59 نفر کشته و 122 نفر مجروح شدند.عملیات تروریستى در عراق معمولا در معابر و اماکن عمومى رخ مى‌دهد.
هدف عملیات “مردم عادی” و مکان عملیات یعنى “سطح معابر و اماکن عمومی” است به طور قطع نمى‌توان آن را عملیات یا جنگى نامنظم علیه اشغالگران عراق تلقى کرد. بلکه بنا به تحلیل صاحبنظران جنگ علیه مردم عراق به دلیل دامن زدن به خشونت‌ها، به منظور توجیه اشغال عراق و حضور متجاوزان در این کشور است.
گروه القاعده شاخه عراق، مسئولیت اغلب عملیات تروریستى را برعهده گرفته است. از این رو مى‌توان قاطعانه نظر داد که القاعده برخلاف شعارهاى ضد امپریالیستى و اسلام‌گرایانه خود نه فقط علیه آمریکایى‌ها وارد نبرد نشده است بلکه مجدانه و با همه قوا در مسیر خواست مقامات آمریکایى گام برمى‌دارد.
تکفیر شیعیان و مباح دانستن خون آنان، بدنام کردن دین با نمایش رفتارهاى غیرمعقولانه و قرون وسطایى در پوشش اسلامى از دلایل دیگر مبنى بر اصالت آمریکایى بودن القاعده است.
بیش از دو هفته از آغاز دور تازه‌اى از تجاوز و جنایت صهیونیست‌ها علیه مردم بى‌دفاع لبنان و نیروى مدافع لبنان “حزب‌الله” مى‌گذرد.
گروه القاعده با حمله نظامى به حزب‌الله، دفاع این جنبش مردمی- شیعى را در برابر صهیونیست‌ها به شدت محکوم کرد. همزمان با این امر، القاعده با شدت بیشترى اجراى عملیات انتحارى تروریستى را در خاک عراق پى گرفته است و هر روز دهها نفر از مردم غیرنظامى و عمدتا شیعه عراقى را هدف تیغ خشونت خود قرار مى‌دهد.
آنچه اشاره شد آیا مصداق دیگرى به همداستانى القاعده و آمریکا و اذناب آمریکا تلقى نمى‌شود.