پژمان کریمی
چرا مردمان غیرنظامى و بىدفاع؟!
سه هفته است که نظامیان اسرائیلى از هوا، دریا و زمین مناطق مسکونى شهرها و روستاهاى لبنان را هدف قرار دادهاند. در نتیجه حمله به مردمان غیرنظامى و بىدفاع، تاکنون صدها نفر شهید و هزاران نفر مجروح شدهاند.
تحلیلگران برآنند که اسرائیل با دو هدف غیرنظامیان لبنانى را از دم تیغ مىگذراند.
گروه کوچک “حزبالله” به یمن قدرت ایمان، انسجام و تدبیر و بهره از تجربههاى گذشته، در برابر یورش صهیونیستها مقاومتى از خود نشان داد که اعجاب جهانیان را برانگیخت. این مقاومت چنان بود که ارتش کلاسیک و برخوردار از پیشرفتهترین ابزار جنگی، پس از چندین روز تهاجم به شهر بنت جبیل و روستاى مارونالراس با تلفات سنگین دست به عقبنشینى زد.
تاکنون دو ناوچه پیشرفته “ساعر” اسرائیل با آتش مبارزان حزبالله به قعر آبهاى مدیترانه فرستاده شده است. دهها نظامى اسرائیلى کشته و صدها نفر مجروح شده و چندین نفر به اسارت حزبالله درآمدهاند.
چندین دستگاه تانک، یک فرونده هلىکوپتر کبرا و یک فروند هواپیماى جاسوسى اسرائیل منهدم شده است. توان موشکى حزبالله، یک میلیون و پانصدهزار صهیونیست را آواره کرده و حیفا دومین شهر بزرگ تجارى رژیم صهیونیستى را به حالت تعطیل درآورده است.
مقاومت حزبالله همچنین ارتش اسرائیل را مجبور کرد 30 هزار نیروى ذخیره خود را به خدمت فرا خواند.
متاسفانه به دلیل سانسور شدید خبری، از تلفات و خسارتهاى وارده به تاسیسات و مراکز صنعتی، اقتصادى و نظامى اسرائیل اطلاعات صحیحى در دست نیست. اما مىتوان از شدت سانسور خبرى چنین گمان داشت که میزان تلفات و خسارتها سنگین و در حد غیرقابل انتظار صهیونیستها است.
فشارهاى ناشى از نبرد با حزبالله چنان بوده است که رئیس ستاد مشترک ارتش را دچار ایست قلبى کرد.
سرخوردگى از مقاومت و مبارزه حزبالله و ناتوانى ناشى از نبرد مسلحانه، یک دلیل در هدف قرار دادن مردمان بىدفاع لبنان است. صهیونیستها مىکوشند با این شیوه، برترى نظامى خود را به رخ کشیده و با قراردادن حجم بالاى تلفات انسانى در برابر حزبالله، قامت مقاومت را خم کنند.
از طرف دیگر؛ پیروزىهاى حزبالله در دهه 90 میلادى در برابر رژیم صهیونیستى به ویژه پیروزى سال 2000 و آزادسازى بخش عمده جنوب لبنان، تلآویو را در معرض یک قدرت در شمال فلسطین اشغالى قرار داده است که برخوردار از حمایت مردم و گروههاى متعدد و متکثر لبنانى است. این قدرت به نام حزبالله، تسلط بر لبنان در جهت تضمین امنیت اسرائیل را تبدیل به رویا کرده است.
اسرائیل گمان دارد با تیغ کشیدن به روى مردم بىدفاع لبنان و در عین حال معرفى حزبالله به عنوان عامل فتنه و مسئول جنگ، حمایت مردمى از حزبالله قطع مىشود.
اما تا امروز نتیجه چه بوده است؟!
آیا به خاک و خون کشیدن مردم بىدفاع اسرائیل را به اهداف خود “شکستن قامت مقاومت” و ستاندن حمایت مردمى از حزبالله” رسانده است. آنچه امروز در نگاه به لبنان شاهدیم، شکست اسرائیل در رسیدن به اهداف خود است.
حزبالله در مواجهه با تلفات انسانى در لبنان، عزم بیشترى براى مقاومت و پاسخ به جنایتهاى رژیم صهیونیستى یافته است.
پس از فاجعه دگرباره قانا، حزبالله تهدید به تلافى مىکند و ناگهان برخلاف تصور، عملیاتى بزرگ را در آبهاى ساحلى صور به اجرا در مىآورد: هدف قراردادن ناوچه پیشرفته “ساعر”! دیروز مردم لبنان به خیابانها ریخته و از این فتح بزرگ تجلیل و اعلام شادمانى کردند!
این در حالى است که حزبالله به جنگافزارهاى سنگین و پیشرفته پدافندى مجهز نیست. توان انجام عملیاتى بزرگ و نیز مقاومت سه هفتهای، نشان مىدهد که حزبالله همچنان مصمم به دفاع از سرزمین خود، مردم خود و انتقام از خون شهداى مقاومت و لبنان است.
افشاى طرح اسرائیل براى حمله به لبنان توسط دبیرکل حزبالله و سپس اعتراف رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل به آن، جملگى مردم لبنان را پشت سر حزبالله قرار داده است.
حمایت از حزبالله تنها منحصر به مردم لبنان نشد و شخصیتها و احزاب سیاسى لبنان که تا پیش از تهاجم اسرائیل در برابر حزبالله قرار داشتند، از احترام خود به حزبالله سخن راندند.
امروز در راهپیمایىهایى که در گوشه و کنار جهان در آمریکا، اروپا، آسیا، آفریقا و... علیه تجاوز اسرائیل برپا مىشود، پرچم حزبالله و تصویر دبیرکل آن سیدنصرالله به دستان راهپیمایان است.
تردید نکنیم محبوبیت امروز حزبالله چه در میان مردم لبنان و چه خارج از مرزهاى این کشور قابل مقایسه با گذشته نیست. نظرسنجى “الجزیره” نشان مىدهد که بیش از 86 درصد مردم پشت سر حزبالله قرار دارند. جالب است تلآویو که تا دیروز هدف اصلى خود از تهاجم به همسایه شمالى فلسطین را نابودى حزبالله معرفى مىکرد، ناگهان از زبان رئیس ستاد مشترک ارتش خود مىگوید: “ما قصد نابودى حزبالله را نداریم”!
این یعنى اعتراف به شکست!
حزبالله اکنون در دو قدمى پیروزى است. در این حقیقت نباید شک کرد. مردم لبنان و جهان اکنون لحظهشمارى مىکنند تا شاهد پیروزى را در آغوش کشند. براى همین است که در این جنگ نابرابر، هدف، نابودى مردم است.