تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۸۸ - ۰۸:۳۸  ، 
شناسه خبر : ۸۷۸۲۶
گزارش - آسوشیتدپرس
اشاره: "ریچارد هالبروک، فرستاده ویژه آمریکا به افغانستان و پاکستان، اخیرا در جریان دیدارهای خصوصی سه روزه خود با مقامات این دو کشور توصیه‌های زیادی دریافت کرد؛ به طوریکه گریه کردن یک نماینده افغان نزد وی به وضوح نشان دهنده‌ی مشکلات پیش روی آمریکا و متحدانش است."

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار مطلب فوق در گزارشی آورده است: این قانونگذار با اشاره به جنبش افراطی که سد راه نیروهای آمریکایی و جنبش نوپای افغان‌ها شده است، گفت "طالبان قوی نیست، بلکه ما ضعیف هستیم. به همین دلیل است که طالبان قوی به نظر می‌رسد". این سخنان از سوی یک نماینده پارلمان که به دلیل نگرانی از اقدامات تلافی جویانه طالبان خواست نامش فاش نشود، بیانگر یک پارادوکس مرکزی در این جنگ است. شبه نظامیان نمی‌توانند آمریکا و ناتو را در میدان نبرد شکست دهند ولی آنها دهها هزار سرباز آمریکایی بیشتر را به این جنگ فرا خوانده و تلفات جانی بیشتر و نارضایتی بیشتری را تحمیل کرده‌اند.
این خبرگزاری می‌افزاید: افغان‌های عادی از دولت فاسد و ناتوان افغانستان در تامین خدمات انسانی به مردم بسیار ناامید هستند و اکنون به دلیل به تاخیر افتادن انتخابات ریاست جمهوری در حال ورود به یک برهه‌ی حساس هستند. بسیاری از افغان‌ها، طالبان را که از اواسط دهه 90 تا زمان سرنگونی توسط آمریکا بر سر قدرت بود، یک گزینه‌ی جایگزین تحمل پذیر می‌دانند.
در ادامه‌ی این گزارش می‌خوانیم: سفر هالبروک نشان می‌دهد که دولت اوباما وضعیت اضطراری را احساس می‌کند. دولت اوباما نه تنها نگران از دست رفتن صبر و تحمل مردم آمریکا، بلکه یاس و ناامیدی مردم افغانستان است. مقامات دولت آمریکا امیدوارند که انتخابات ریاست جمهوری که قرار است ماه اوت برگزار شود، زمینه را برای یک تغییر و تحول اساسی محیا کند. راه آنها برای خروج از مناقشه در افغانستان به قرار دادن دولت روی پایه‌های مستحکم‌تر بطوریکه ارتش و پلیس توان رشد کافی برای برقراری امنیت مردم را بدون کمک سربازان خارجی داشته باشند، بستگی دارد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: ژنرال دیوید مک کرنان، فرمانده‌ ارشد نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان، معتقد است که درباره‌ی قدرت طالبان به راحتی اغراق شده است؛ اما پیش بینی کرده که حتی با اعزام 21 هزار سرباز دیگر آمریکایی به افغانستان در ماه‌های آتی پیشرفت فوری در افغانستان حاصل نخواهد شد. وی در جمع خبرنگاران همراه هالبروک و آدمیرال مایکل مولن،‌ رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا در سفر به افغانستان و پاکستان گفت: فکر می‌کنم که ما شاهد یک سال خشونت بار دیگر خواهیم بود. این مقامات ارشد پس از حضور در دیدارهایی در کابل و اسلام آباد قبل از بازگشت به واشنگتن، به دهلی نو سفر کردند.
چرا خشونت همچنان در حال افزایش است؟
آسوشیتدپرس می‌افزاید: ژنرال مک کرنان ضمن تکرار هشدار قانونگذار افغان نسبت به کاهش بیشتر حمایت اندک افغان‌ها از دولت، اظهار داشت: خشونت در حال افزایش است. نه به خاطر اینکه طالبان قوی‌تر است. خشونت در حال افزایش است به خاطر اینکه فعالیت‌های شبه نظامی بسیار قابل سازگاری است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: هالبروک، فرستاده ویژه دولت اوباما برای افغانستان و پاکستان نسبت به زمان صرف کرده در این سفر در خصوص این مساله کوتاه مدت که چه کسی افغانستان را در فاصله ماه‌های مه (اتمام دوران کرزای) تا اوت (زمان برگزاری انتخابات) هدایت خواهد کرد، شدیدا ابراز نگرانی کرد. هالبروک پس از ترک افغانستان اظهار داشت که توافق شخصیت‌های مهم سیاسی افغان را در مورد ماندن کرزای در قدرت درطول دوره‌ی موقت جلب کرده است. اما حتی نگه داشتن کرزای در قدرت در طول زمان به تعویق افتادن انتخابات این تاثیر را روی برخی افغان‌ها خواهد گذاشت که دولت اوباما در حال حمایت از کاندیداتوری وی است. هالبروک در این سفر مکررا تاکید کرد که آمریکا نه حامی کرزای و نه مخالف وی است و این مساله در مورد دیگر کاندیداهای ریاست جمهوری افغانستان هم صدق می‌کند.
آسوشیتدپرس می‌افزاید:‌ اما علاوه بر نگرانی‌ها درباره‌ی انتخابات پیش رو، هنوز قطعات حل نشده‌ی دیگری از پازل کرزای باقی مانده است.
پاکستان:
بعید است که جنگ افغانستان تا زمان حل و فصل مشکل طالبان و القاعده در داخل خاک پاکستان به اتمام برسد. حضور القاعده در پاکستان هنوز توانایی انجام یک حمله‌ی عمده به خاک آمریکا را به این گروه می‌دهد. به همین دلیل است که اوباما گفت، هدف اصلی استراتژی وی انحلال و شکست القاعده در پاکستان است.
امنیت:
سال‌ها طول می‌کشد تا ارتش و پلیس افغانستان بتوانند به تنهایی امنیت این کشور را تامین کنند و حجم این نیروها باید بیش از آنچه که اوباما در زمان اعلام استراتژی جدیدش اعلام کرد افزایش پیدا کند. هدف کنونی، حضور 134 هزار تن در ارتش به علاوه 82 هزار تن در پلیس تا پایان سال 2011 است. چندین مقام آمریکایی به طور خصوصی گفته‌اند که این رقم ممکن است دو برابر شود.
اقتصاد:
کشاورزی، موتور قدرتمند احیای افغانستان محصور در خشکی و فاقد منابع از سال 2001 تاکنون مورد تمرکز جدی کمک‌های بین‌المللی قرار نگرفته است. هالبروک متعهد شد که این روند را تغییر دهد ولی این یک هدف بلند مدت است.