تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۲:۰۹  ، 
شناسه خبر : ۸۹۱۰۸

علی یوسف‌پور
1-بیش از شصت سال از عمر رژیم فعلی اشغالگر صهیونیستی می‌گذرد. دولت‌های سلطه‌گر غربی برای حاکمیت خود در منطقه خاورمیانه با نقشه‌های از پیش تعیین شده مبادرت به ایجاد این رژیم کردند و با حمایت‌های همه جانبه در این شصت سال باعث بقای آن گردیدند. این شصت ساله را می‌توان به چند دوره تقسیم کرد. دوره اول مقاومت‌های مردمی و پراکنده خود فلسطینیان بود که به علت ضعف در سازمان‌دهی و نبود تجهیزات، همگی به شکست منتهی شد اگر چه این مقاومت‌ها بعنوان نماد و اسطوره شهدای ان زمان برای ملت فلسطین ماندگار شد. دوره دوم که دولت‌های عربی به همراه سازمان‌های آزادی بخش فلسطین در مقابل اسرائیل بودند که در این دوره جنگ‌های 1967 و 1973 اتفاق افتاد و در مجموع اسرائیل پیروز میدان بود. اگر چه در جنگ 1973 عرب‌ها پیروزی‌هایی بدست آوردند اما دخالت ابرقدرت‌ها و عقب‌‌نشینی‌ دولت‌های عربی- ضمن تثبیت مرزهای 1967 برای اسرائیل قسمتی از خاک سوریه یعنی بلندی‌های جولان نیز در اختیار اسرائیل قرار گرفت، در سال 1979 با امضاء قرارداد کمپ ‌دیوید دولت‌های عربی و در راس آن‌ها کشور مصر تسلیم وضع موجود شدند و دست از مبارزه کشیدند و با قرارداد اسلو سازمان‌های آزادی بخش فلسطین نیز با پذیرش ایجاد دولت خودگردان از رویارویی با اسرائیل کنار رفتند ضمن اینکه در سال 1982 (1361) اسرائیل با استفاده از ضعف کشورهای عربی مبادرت به تصرف جنوب لبنان و بیروت نمود.
2- در سال 1982 مقاومت حزب‌الله لبنان با انجام چند عملیات که به کشته شدن صدها تن از نظامیان آمریکایی، فرانسوی و اسرائیلی منجر شد باعث خروج نظامیان کشورهای فوق از بیروت و عقب‌نشینی اسرائیل تا جنوب لبنان گردید مبارزه حزب الله با نظامیان اسرائیلی و وابستگان به آنها ادامه یافت تا اینکه در سال 2000 برای اولین بار در تاریخ اسرائیل با عقب‌نشینی کامل از جنوب لبنان شکست خفت‌بار سختی را پذیرا گشت از طرف دیگر جنبش‌های مردمی مانند حماس و جهاد اسلامی با پیروی از خط مشی انقلاب اسلامی یعنی شعار راهبردی خون بر شمشیر پیروز است در فلسطین بوجود آمدند و با همه توانی که اسرائیل برای کشتن رهبران این نهضت به اجرا گذاشت این سازمان‌ها بخصوص حماس روز به روز قوی‌تر و توانمندتر شدند و توانستند در انتخابات اخیر مجلس و دولت خودگردان را نیز در دست بگیرند.
3-رژیم اشغالگر قدس که خود را در مقابل دو رقیب قوی و ریشه‌دار یعنی حزب‌الله و حماس می‌دید، در ماه‌های اخیر با همکاری همه جانبه آمریکا و دیگر دول غربی ‌برای تضعیف این دو ارگان مقاومت شروع به برنامه‌ریزی و انجام عملیات نمود. در لبنان با استفاده از فضای ترور رفیق حریری بحث خلع سلاح حزب‌الله را مطرح نمودند و با تصویب قطع‌نامه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل به آن رسمیت بین‌الملل دادند از طرف دیگر بعد از ایجاد دولت ‌حماس اسرائیل در صدد ساقط کردن این دولت برآمد با حمله به مناطق مسکونی و زیربناهای دولتی و قطع کمک‌های کشورهای غربی به این روند شدت بخشید که همه آن اقدامات بی‌نتیجه ماند در این میان حماس و دیگر مبارزان فلسطینی با یک حمله نظامی بی‌سابقه به نظامیان اسرائیلی با کشتن چند تن و اسارت گرفتن یک تن از آنان، ابتکار عمل را در صحنه سیاسی و نظامی فلسطین در دست گرفتند. حزب‌الله هم در یک اقدام شجاعانه و مبتکرانه با حمله به نظامیان اسرائیل که مزارع شبعا را در اختیار داشتند باعث کشته شدن 7 سرباز اسرائیلی و اسارت دو تن از آنان گردید این دو عملیات در تاریخ وجودی اسرائیل بی‌نظیر بوده است و اسرائیل برای جبران این خفت و سرشکستگی که برای مردمش در داخل بوجود آمده است دیوانه‌وار به مناطق مسکونی غزه و جنوب لبنان و حومه بیروت حمله کرد اهداف اسرائیل از این حملات بازسازی روحیه مردم خودش در داخل می‌باشد که به شدت خسته و مرعوب شده‌اند، و اهداف دیگرش جدا کردن مردم فلسطین از حماس و مردم لبنان از حزب الله می‌باشد حزب‌الله با انجام این عملیات به دو هدف رسید یکی بین‌الملل کردن مساله اسرائیل و فلسطینیان و دیگر به دست گرفتن ابتکار عمل در لبنان که در ماه‌های اخیر با فشار آمریکا و فرانسه برای خلع سلاح حزب‌الله این سازمان مقاومت تحت فشار قرار گرفت.
4-در شرایط امروزی افکار عمومی مسلمانان ملل جهان سوم و حتی ملل کشورهای غربی به شدت بر علیه اسرائیل می‌باشد. مقاومت در لبنان فلسطین ریشه در مردم دوانده است و به استقبال شهادت رفتن و نترسیدن از مرگ در میان جوانان و نوجوانان نهادینه گشته است. در کشورهای اسلامی منطقه خاورمیانه هر جا انتخابات آزاد برگزار شود افرادی انتخاب خواهند شد که ضد آمریکایی، طرفدار اسلام و ضد اسرائیل خواهند بود.
قدرت اسرائیل در داخل فلسطین روبه کاهش است مهاجرت معکوس فرار سربازان روبه افزایش است قدرت آمریکا در سطح جهانی رو به تزلزل است. عدم توانایی آمریکا در برخورد با کره شمالی و ایران در مساله هسته‌ای نمونه بارز آن می‌باشد. با این شرایط پیروزی مردم فلسطین و شکست اسرائیل در آینده‌ای نه چندان دور قابل تصور است.