تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۱:۴۷  ، 
شناسه خبر : ۹۵۵۳۳

دبیرکل سازمان ملل در آخرین ساعات سفرش به ایران با حضور در وزارت خارجه و برگزاری نشست مشترک خبری با منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به جنجال کاریکاتورهای دانمارکی، کاریکاتورهای هولوکاست در تهران را مایه نگرانی و مخالف آزادی بیان دانست و تاکید کرد: برای بهره‌مندی از آزادی نباید به دیگران آسیب رساند و ما باید این را به کودکان خود بیاموزیم و مشوقی برای خشونت در برابر آنها نباشیم.
عنان گفت: هولوکاست یک اتفاق تاریخی و غیرقابل انکار است و باید آن را قبول کنیم و به نسل‌های فعلی و آینده یادآور شویم که چه اتفاق‌هایی در جنگ جهانی دوم واقع شده است و تضمینی را ایجاد کنیم که هیچ‌وقت تکرار نشود. همچنین مراقب باشیم الفاظی که در مورد مسایل تاریخی استفاده می‌شوند می‌توانند زیان‌بار باشند و دیگران را جریحه‌دار کنند و مشوقی برای خشونت گردند. وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به ابراز نگرانی دبیرکل سازمان ملل متحد در قضیه هولوکاست، اظهار داشت: اینکه مسایل تاریخی توسط کارشناسان مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد امر روشن و قابل تاییدی است به علاوه آنچه که به آن معتقدیم در موضوع کاریکاتورهای اهانت‌آمیز به ساحت مقدس پیامبر اسلام مسئله عدم توهین به مقدسات مطرح بود و البته به نظر ما بررسی و تحقیق در وقایع تاریخی به طور علمی بدون اشکال تلقی می‌شود و هر اقدامی در این زمینه در حوزه‌های هنری و علمی در صورتی که فاقد بار توهین باشد خالی از اشکال است.
گفتنی است کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل در حالی وارد تهران شد که یک گروه صهیونیستی آمریکایی از وی خواسته بودند که در سفر به ایران، به برگزاری نمایشگاه کاریکاتور هولوکاست در این کشور اعتراض کند.
به گزارش آفتاب، خبرگزاری رویترز دراین باره گزارش داد که کمیته یهودیان آمریکا در نامه‌ای که روز جمعه منتشر شد، از عنان خواسته بودند در این سفر به طور علنی و غیرعلنی از برگزاری این نمایشگاه انتقاد کند.