تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۰:۴۰  ، 
شناسه خبر : ۹۵۸۷۸
نمایندگان شاخص در گفت‌وگو با کیهان تصریح کردند

به دنبال ادعای یک نماینده مجلس درباره وقوع انشعاب در فراکسیون اکثریت مجلس (اصولگرایان) و شکل گیری یک فراکسیون جدید، چهره های شاخص اصولگرا در مجلس شورای اسلامی این ادعا را رد کردند.
«سعید ابوطالب» نماینده تهران یکی دو روز پیش در گفت وگو با یک پایگاه اینترنتی گفته بود که در اعتراض به مشی فراکسیون فعلی خصوصا عملکرد «محمدرضا باهنر» رئیس آن، حدود 30 نفر از اعضای فراکسیون اصولگرایان، فراکسیونی جدید با عنوان فراکسیون «اصولگرایان خلاق» تشکیل داده اند. به دنبال انتشار این خبر تقریبا هیچ یک از نمایندگان برجسته اصولگرا حاضر به تایید عضویت خود در این فراکسیون یا حتی اصل وجود آن نشدند. این نمایندگان در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی کیهان یا دیگر منابع خبری تاکید کردند در مجلس یک فراکسیون اصولگرایان بیشتر وجود ندارد.
«دکتر حسن سبحانی» عضو شاخص فراکسیون اصولگرایان روز گذشته در پاسخ به پرسش خبرنگار کیهان درباره جزئیات تشکیل این فراکسیون جدید، ضمن بیان این پرسش که «مگر یک چنین فراکسیونی هست؟!» گفت: «فراکسیون اصولگرایان خلاق درست نشده و من حدس می زنم آقای ابوطالب مقصودشان انتقاداتی بوده که ما به روند فعلی فراکسیون داریم اما طوری گفته اند که گویی فراکسیون جدیدی تشکیل شده است.» سبحانی سپس تاکید کرد که نمایندگان مجلس سخنگو ندارند و فقط خودشان از جانب خودشان حرف می زنند. سعید ابوطالب از دکتر سبحانی در صدر فهرست نمایندگان مؤسس فراکسیون جدید نام برده بود. دکتر «عماد افروغ» دیگر چهره اصولگرای شاخص مجلس نیز در پاسخ به پرسش خبرنگار کیهان درباره عضویت خود در فراکسیون اصولگرایان خلاق گفت: «هنوز معلوم نیست، دارم بررسی می کنم.»
در همین حال دکتر «الیاس نادران» از چهره های برجسته اقتصادی مجلس هم در حاشیه جلسه علنی دیروز در جمع خبرنگاران گفت که قائل به فراکسیون جدیدی در عرض فراکسیون اصولگرایان نیست. به گزارش خبرنگار کیهان نادران در این باره گفت: اگر قرار است کسی بیرون برود و بخواهد جبهه سیاسی و خیمه ای خارج از خیمه اصولگرایان بزند، اختیار با خودش است اما آنهایی که داخل فراکسیون اصولگرایان کار می کنند، نمی توانند کلیت جبهه اصولگرایی را نفی کنند.» وی ادامه داد: «هرکسی ممکن است نسبت به مدیریت برخی افراد اعتراض داشته باشد، اما اعتراض داشتن نفی اصولگرایی کسی که به او اعتراض هست، نمی کند. نمی توان آقای باهنر را به خاطر برخی ایرادها، غیراصولگرا تلقی کرد. مگر در دیگر مدیریت ها انتقاد نیست؟!»
«حسین فدایی» نماینده شاخص اصولگرا هم به خبرنگار کیهان گفت در مجلس فقط یک فراکسیون اصولگرایان وجود دارد. فدایی افزود: شاید در زیرمجموعه این فراکسیون، عده ای بخواهند شکل هایی برای کار تخصصی ایجاد کنند که ما از آن استقبال می‌کنیم.
فدایی تصریح کرد: «این عده از همکاران قصد دارند مسائل مختلف را دنبال کنند و ما به هیچ عنوان اقدام آنها را انشعاب از فراکسیون اصولگرایان نمی‌دانیم.»
وی در عین حال گفت: «در اینکه فراکسیون اصولگرایان می تواند کارآمدتر باشد، تردیدی ندارم.»
«محسن کوهکن» نماینده اصولگرا و عضو هیئت رئیسه مجلس هم با رد انتقادها نسبت به مدیریت فعلی فراکسیون اصولگرایان در مجلس خبر وقوع هرگونه انشعاب در فراکسیون اصولگرایان را نادرست دانست. به گزارش ایرنا کوهکن در این باره گفت: «از حرکت کسانی که بخواهند با تشکیل گروه هایی کار تخصصی بیشتری انجام بدهند استقبال می کنیم اما انتقادها به مهندس باهنر وارد نیست و اظهارنظر شخصی انتقادکنندگان محسوب می‌شود.»
کوهکن در عین حال اضافه کرد: این ایراد به آقای باهنر وارد است که بیش از حد دموکرات است و از اختیارات خود به طور کامل استفاده نمی‌کند.
دکتر «علیرضا زاکانی» دیگر نماینده اصولگرای مجلس هم دیروز تاکید کرد که راه اصلاح برخی اشکالات در مدیریت فراکسیون اصولگرایان ایجاد انشقاق و تشکیل فراکسیون جدید نیست. به گزارش مهر، زاکانی تشکیل فراکسیون اصولگرایان خلاق را اقدامی «نادرست» خواند و گفت: «اگر قصد موسسان این فراکسیون اصلاح برخی رفتارهاست، باید بدانند که تاثیر یکپارچگی و اتحاد در این زمینه بیش از آن است که جدایی صورت گیرد و دیگران برای ما کف و سوت بزنند.»
دکتر «حمیدرضا کاتوزیان» یکی دیگر از چهره های شاخص اصولگرا در مجلس هم روز سه شنبه تشکیل فراکسیون جدید را کاری «غلط»، «عجولانه» و «بدون تفکر جدی» خواند.
وی که با ایسنا سخن می گفت، تصریح کرد: ایجاد انشقاق و انفکاک بین نیروهای اصولگرا و کسانی که اعتقاد به چارچوب و سیر تفکر اصولگرا دارند، نادرست است.
وی ادامه داد: تعجب می کنم کسانی که معتقدند که باید از خرد جمعی عقلانیت بهره گرفت، خودشان بدون مشورت و بدون توجه به نظر دوستان نزدیک شان اعلام فراکسیون می‌کنند.
نماینده تهران با تاکید بر ناصحیح بودن این اقدام، عنوان کرد: ای کاش قبل از انجام این اقدام روی آن فکر می کردند و با کسانی که آنها را قبول داشتند، مشورت می‌کردند.
وی با بیان اینکه اختلاف نظر برخی از دوستان بیشتر با هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان بود، اظهار داشت: به صرف اختلاف نظر با هیات رئیسه نباید فراکسیون جدید تشکیل داد.
کاتوزیان در توضیح عدم حضورش در جلسه انتخابات شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان، گفت: من به خاطر کسالتی که داشتم، نتوانستم در جلسه حضور پیدا کنم و در جلسه مجمع فراکسیون اصولگرایان شرکت خواهم کرد.
محمدرضا باهنرهم درباره انتخابات فراکسیون اصولگرایان تاکید کرد: در انتخابات شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان طبق اساسنامه عمل کردیم و طبق اساسنامه هم حدود 100 نفر داشتیم.
به گزارش خبرگزاری‌ها، رئیس فراکسیون اکثریت دیروز در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤالی درباره تشکیل فراکسیون جدید اصولگرایان اظهار داشت: اولاً این مسئله به معنای انشقاق نیست، ثانیاً از تعداد بالای 200 نفری که در فراکسیون اصولگرایان بودند، کم نشده است؛ اما برخی دوستان در فراکسیون معتقد هستند که باید با دولت برخورد تند و جدی کرد و من و هیئت رئیسه را متهم می کنند که شما چنین برخوردی ندارید.
باهنر در ادامه تصریح کرد: من اعلام کرده ام که این نوع برخوردها را قبول ندارم و فکر می کنم مردم از دولت اصولگرا و مجلس اصولگرا نمی پسندند که اختلافات کارشناسی خود را بزرگ کنند و به خانه های مردم و پای سفره های آنها بکشانند.
وی ادامه داد: ما در جلسات و نشست های خصوصی تر که با دولت داریم ممکن است انتقاداتی داشته باشیم و داریم و بحث کارشناسی می کنیم، تذکر می دهیم که بخشی از انتقادات را می‌پذیرند.
نایب رئیس مجلس، خاطرنشان کرد: به هیچ وجه قائل نیستیم که اختلافات را به مجلس بکشانیم و از طریق مجلس به خانه های مردم کشانده شود، زیرا مردم قبول ندارند، آنها از ما کار و خدمت می خواهند، اختلاف و دعوا نمی‌خواهند.
استقبال اصلاح‌طلبان
خبر نه چندان دقیق تشکیل یک فراکسیون جدید از اصولگرایان در مجلس استقبال توأم با ذوق زدگی برخی چهره های دوم خردادی را به دنبال داشته است. «حسین مرعشی» عضو مرکزیت حزب کارگزاران در گفت وگو با مهر چنین حرکتی را «دفاع حداقل نمایندگان از هویت خود خواند» و گفت: «به نظر می رسد هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان، عملا مجلس را به دولت واگذار کرد و به این دلیل نمایندگان مجلس احساس بدی نسبت به کارکرد خود در فراکسیون پیدا کردند.»
«رسول منتجب‌نیا» قائم مقام حزب اعتماد ملی هم در گفت وگو با این خبرگزاری ایجاد انشعاب در فراکسیون اصولگرایان را مقدمه ای برای «انسجام واقعی اصلاح طلبان» ارزیابی کرد. وی گفت: «فراکسیون جدید اصولگرایان خلاق در مجلس شورای اسلامی به دلیل تمرکز قدرت و کاهش روحیه فرمانبرداری در میان این گروه به وجود آمد و چنانچه این روند ادامه یابد، اصلاح طلبان می توانند به انسجامی واقعی دست یابند.»