تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۳:۲۸  ، 
شناسه خبر : ۹۵۹۹۷

نویسنده: لوفیگارو
ترجمه: کرم نجفی

مالکی که امنیت را اولویت کاری دولت خود در مقطع کانونی قرار داده است، برای رسیدن به این هدف نیازمند ابزارهایی است. یکی از این ابزارها تشکیل نیروی تخصصی پلیس و کاستن از نقش نیروهای شبه‌نظامی است. بعد از حملات ضدشیعی القاعده به مسجدی در سامرا در ماه فوریه گذشته، ناامنی‌ها به اوج خود رسید به‌طوری که منجر به کشته و زخمی شدن تعداد زیادی شد. به‌علاوه این حملات که قبلا علیه نیروهای آمریکایی، عراقی صورت می‌گرفت. بعد از این مقطع، تبدیل به حملات و خشونت‌های ضد مذهبی در مناطق مختلط شیعی و سنی شده و استان‌هایی مثل بغداد را دربر گرفت. طبق آمارهای غیررسمی نیروهای آمریکایی، بیش از 50 حمله در بغداد رخ داده و این حملات در مناطقی از بغداد روی داده که شیعیان و سنی‌ها به‌صورت مختلط در آنها زندگی می‌کنند که می‌توان به مناطق اطراف مسجد ام‌القری در الغزالیه و العماریا در غرب و منطقه الدوره در جنوب و بیش‌تر اوقات شهرک صدر اشاره کرد.
حتی کشته شدن الزرقاوی، رهبر القاعده در عراق نیز هیچ وقفه‌ای در درگیری‌های انتحاری ضد قومی و نژادی ایجاد نکرد. بنابراین می‌توان ادعا کرد که کاهش نقش و تاثیر نیروهای شبه‌نظامی و شکل گرفتن نیروهای امنیتی تخصصی یا به عبارت بهتر پلیس می‌تواند کلید حل این فاجعه مصیبت‌بار باشد. مالکی نیز قصد دارد حساب نیروهای شبه‌نظامی را قبل از ادغام در نیروهای امنیتی جدا کند و حد و مرز آن‌ها را مشخص نماید در نتیجه کار بسیار سخت و گسترده‌ای در پیش دارد. دشواری این امر موقعی آشکار می‌شود که نیروهای شبه‌نظامی زیادی خواهان ادغام در بدنه پلیس و ایفای نقش در عراق هستند از جمله این نیروها می‌توان از نظامیان تحت فرماندهی صدر سپاه المهدی، نیروهای وابسته به مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق سپاه بدر و نیروهای حزب مالکی نخست‌وزیر الدعوه اسم برد. نخست‌وزیر عراق امیدوار است که این نیروها را به اتحاد برساند و با کمک وزرای جدید کشور و دفاع کابینه‌اش نسبت به گذشته ناامنی‌ها کم‌تر شده و ناهنجاری‌ها از میان برداشته شود. از طرف دیگر تا پلیس نیرومندی در عراق تشکیل نشود، عراقی‌ها نمی‌توانند امیدوار به خروج کامل نیروهای خارجی از کشورشان باشند و تا موقعی که نیروهای محلی آمادگی لازم برای جایگزین شدن این نیروها را نداشته باشند این امر محقق نخواهد شد. در این امر پیشرفت‌های قابل توجهی در ماه‌های گذشته صورت گرفته است. کنترل‌ بعضی از راه‌های فرودگاه بغداد به نیروهای عراقی سپرده شده و نقش این نیروها برای جایگزینی در بعضی از مناطق پایتخت نیز برجسته‌تر شده است. این نکته را نیز نباید فراموش کرد که مقامات عراقی تا موقعی که از شدت و پیچیدگی حملات انتحاری کاسته نشده، نمی‌توانند به راحتی از حمایت و کمک نیروهای آمریکایی بگذرند. به هر حال دولت مالکی باید آمادگی پاسخگویی به مشکلات و نگرانی‌های شهروندان عراقی را داشته باشد.
مساله دیگر در عراق، بازسازی است که دولت وظیفه دارد پیشرفت‌هایی را در این زمینه نیز داشته باشد و به مردم عراق نیز نشان دهد که نهادها و سازمان‌های رسمی دولتی در عراق شکل گرفته و آن‌ها مشغول ایفای نقش هستند. هرچند هنوز پس از سه سال از سقوط رژیم صدام، هنوز مردم عراق با قطع برق در مدت‌های طولانی با میزان بالای بیکاری روبه‌رو بوده و زندگی روزمره را برای میلیون‌ها عراقی سخت کرده است، اما بازسازی در اولویت قرار گرفته و کارهای مهمی نیز بر این اساس انجام شده که تشکیل تیم‌های بازسازی استانی، فرستاده شدن تیم‌های کارشناسی به مناطق جنوب از جمله اقدامات اخیر نیروهای آمریکایی و عراقی در امر بازسازی بوده است.‌