تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۸۸ - ۰۹:۵۹  ، 
کد خبر : ۱۰۰۷۵۶
گفتگو با سیدآبادی عضو کمیسیون امنیت ملى مجلس شوراى اسلامی

غرب حرمتى براى ادیان و فرهنگها قائل نیست


* نظر شما در خصوص اظهارات اخیر “جک استراو” وزیر امورخارجه سابق انگلستان و یکى از اعضاى اصلى حزب کارگر انگلستان در خصوص حجاب اسلامى چیست؟
** کشورهاى اروپایى همواره ادعاى فرهنگ لیبرالى و آزاد دارند که مطابق آن مردم در عملکرد خصوصى و اجتماعى خود آزاد هستند. این کشورها همواره سخن از دموکراسى مى‌گویند. اظهارات جک استراو و دیگر موارد مشابه نشان مى‌دهد که کشورهاى اروپایى تحمل تصمیمات آزادانه مردم را نیز ندارند. نکته‌اى که در این خصوص قابل توجه است انعکاس اینگونه سخنان و اظهارنظرها توسط رسانه‌هاى مختلف جهان است . این موارد مبنایى براى شناخت ماهیت واقعى غرب در نظام بین‌الملل به شمار مى روند. بدین وسیله افکار عمومى سایر کشورها حاکمیت این کشورها را بهتر مى‌شناسند.
* در سال گذشته شاهد بحران در فرانسه بر سراعمال تبعیض درحومه پاریس بودیم. اکنون نیز سخنان جک استراو درخصوص حجاب اسلامى باعث ایجاد جوى سخت علیه لندن شده است. این رفتارهاى اروپا در تقابل با دیگر ادیان و فرهنگها را چگونه ارزیابى مى‌کنید؟
** مسلمانان و نهضتهاى آزاى بخش و کشورهایى مانند جمهورى اسلامى ایران از ابتدا نسبت به رفتارهاى غرب شناخت داشتند و آگاه بودند که در قالب “دموکراسی” و “فرهنگ” ، غرب باطنى سلطه‌طلبانه دارد. جریانهاى اسلامى سعى داشتند این حقایق را بیان کنند اما غرب در چارچوب حرکاتى به ظاهر قانونمند مانند حقوق بشر و ... ایده باطنى خود رادر قالبهاى دیگر پیش مى‌برد.
مواردى مانند سخنان استراو یا شورش در حومه پاریس و بسیارى مسائل مشابه دیگر نشان دهنده این حقیقت است که غرب براى دیگر ادیان و فرهنگها حرمتى قائل نیست و تنها منافع خود را اصل قرار مى‌دهند. در انگلستان نیز احزاب کارگر و محافظه‌کار تنها منافع خود را در نظر مى‌گیرند. آنها حاضرند براى تامین اهداف خود به ملتشان نیز خیانت کنند. همانند ورود انگلستان به عراق که از ابتدا با نارضایتى افکار عمومى انگلستان همراه بود. اینها حقایقى هستند که باتوجه به آنها مسلمانان نسبت به ماهیت غرب آگاه شوند و عزت و سربلندى خود را در سایه فرهنگ اسلامى حفظ نمایند.
* نظر شما درخصوص حمایت برخى اعضاى حزب محافظه‌کار از سخنان استراو و سکوت آنها در برابر این اظهارات وقیحانه چیست؟
** این مسئله نشان مى‌دهد که در سطح دو حزب اصلى انگلستان، یعنى کارگر و محافظه‌‌کار مبانى مشترکى وجود دارد که بر مبناى سکولاریسم است. این مبانى در شاکله رفتار سیاسى این دو حزب وجود دارد و در مواقعى خود را نشان مى‌دهد. مشاهده مى‌کنیم که امروز نظرات دو حزب مخالف انگلستان درخصوص حجاب اسلامى یکسان است و حزب محافظه‌کار همان عقیده‌اى را دارد که حزب کارگر و افرادى مانند استراو درخصوص حجاب اسلامى دارند، این امر نشان دهنده اشتراک مبانى حاکمیت دو جریان سیاسى در انگلستان است. مسلمانان باید نسبت به این نکته توجه داشته باشند که على‌رغم تفاوتهاى ظاهرى ، این احزاب در خصوص رفتار خصمانه با مسلمانان تفاوت و فاصله‌اى با یکدیگر ندارند.
* فرجام رفتارهاى غرب در راستاى تقابل با مسلمانان را چگونه ارزیابى مى‌کنید؟
ما در فرهنگ دین معتقدیم که سرکوب اعتقادات و اندیشه‌ها در قبال هیچ ملتى پایدار نیست ولى امروزه در اروپا مشاهده مى‌کنیم که مسلمانان از سوى مدعیان آزادى و دموکراسى تحت فشار قرار مى‌گیرند. ممکن است غرب در ظاهر بتواند با اعمال این فشارها به اهداف خود برسد ولى در نهایت روزى شاهد مشخص شدن و گسترده شدن حقایق و شکست اعمال کنندگان این سیاستها خواهیم بود.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات